Do první šance se dostal rychlonohý Šverma, ale gólman Halgaš vykopl jeho střelu reflexivně nohou do bezpečí. Na druhé straně se ve vápně špatně orientoval Balvín a branku netrefil. To však byla na dlouhé minuty poslední šance hostů. Od této chvíle bylo na hřišti pouze jediné mužstvo, a to domácí, které neustále zvyšovalo tlak. Ten vyústil v sérii rohových kopů a po jednom z nich se dostal k míči nekrytý Sommer, který prostřelil hradbu těl a otevřel skóre – 1:0. Ještě neutichl jásot dokských fandů a mohli se radovat znovu. Nejlepší hráč první půle Šťastný obešel u postranní čáry hned tři protihráče, uvolnil Švermu a ten kolem vyběhnuvšího Halgaše rozvlnil síť podruhé – 2:0.
Ve 24. min. chyboval jedinkrát v této části sudí Milner, když odpískal čistý zákrok Šťastného jako faul a z hlediště se ozývaly hlasy o „výlovu starosplavských kapříků“. Jinak ale sudí držel utkání pevně ve svých rukách a v I. půli ani nepotřeboval karty. Po brejku Švermy a jeho střele nad přišel zřejmě klíčový okamžik. Hostům nevyšel ofsajd systém a Zoubek šel sám na Halgaše. Šikovně si ho položil na zem, jenže trefil pouze pravou tyč!
Vzápětí si Šťastný pohrál s obranou hostů, ale jeho dělovka skončila na břevně. Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí a měli štěstí, že je za jejich laxnost nepotrestal Vlasák, který v rozhodující chvíli netrefil míč. Domácí předváděli jednoduchý a divácky atraktivní fotbal, který někdy schází i na ligových pažitech. Přesto pět minut před půlí unikl obraně Mašek, ale Valeš včasným vyběhnutím pohromě zabránil. V poslední minutě otevřeli domácí další „střelnici“ a Halgaš se zlobil na svou obranu, neboť si musel připadat jako u Verdunu.
Druhá půle začala dalším tlakem Doks, ale ten trval pouze pět minut. Poté totiž domácí faulovali Kratochvíla a Chlumecký z trestňáku snížil na 2:1. V 55. Mašek nešetrně atakoval gólmana Valeše (ala Čech) a po hromadné strkanici udělil sudí Milner jediné 2 ŽK za celé střetnutí. Na hřišti se přiostřilo a po hodině hry bylo vyrovnáno. Jelínkův centr otřesený Valeš neudržel a volný Cengr dopravil míč do prázdné branky – 2:2. Poté tempo hry opadlo, zdálo se, že hosté jsou spokojeni s bodem, takže hrát se začalo opět až v závěru. V 85. minutě se domácí zlobili na sudího, že neodpískal penaltu po střele Vaňátka a ruce jednoho z obránců.
Závěrečný tlak Doks přinesl další sérii rohů a jednu obrovskou šanci. Po centru Šťastného zneškodnil pohotový volej Halgaš a udržel tak pro splavské spoluhráče šťastnou remízu.

Branky: 18. Sommer, 19. Šverma – 52. Chlumecký, 63. Cengr. Rozhodčí Milner. ŽK 1:1. Diváků 310.
Doksy: Valeš – Horčík, Sommer, Vágner, Zajkr – Vlasák (63. Malich), Švec, Zoubek (79. Vaňátko) – Šťastný, Mareček (63. Bláha), Šverma. Trenér Vl. Chmela.
Staré Splavy: Halgaš – Jelínek – Rybák, Štikar (63. Kadlec), Vidner – Chlumecký, Habel, Zdich, Kratochvíl – Mašek, Balvín (40. Cengr, 92. Matějka). Trenér K. Šourek.