Divácky atraktivní podívaná se odehrála na stadionu v Doksech, kde se v rámci 15. kola krajské I. B třídy utkali domácí fotbalisté se sousední rezervou Mimoně.
Doksy – Mimoň B 3:2 (3:1)
Zhruba stovka příznivců viděla pět gólů, jednu neuznanou branku a hlavně nespočet zahozených šancí v podání dokské družiny.
Běžela 6. minuta, a kdyby v té době domácí vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit. „Je neskutečné, co všechno dokážeme zahodit,“ durdil se kouč Milan Bubla, jenž společně s fanoušky sledoval, jak v koncovce postupně vyhořeli Šverma, Kolařík a Jurčik. Až posledně jmenovaný ve 12. minutě konečně střelecký půst prolomil: šikovně přelstil mimoňskou ofsajdovou past a vyběhnuvšího Michálka s ledovým klidem přeloboval – 1:0.
Hosté poprvé vážněji ohrozili Valeše až ve 23. minutě, kdy se po hezké kombinaci před vápnem střelecky prosadil Holas, ovšem brankář jeho přízemní ránu kryl.
Tým Doks měl opticky více ze hry, ale v úvodních 20 minutách až příliš monotónně využíval křídelní průniky pouze po levé straně místo toho, aby hru přenesl na několikrát zcela osamoceného pravého záložníka Bláhu.
To si ale hráči brzy uvědomili a také díky tomu se mohli dvakrát zaradovat.
Nejprve nedorozumění zadáků a gólmana využil Šverma, jenž z pravé strany takřka vleže dopravil balón do sítě (2:0), a za tři minuty Bláha krásně vydláždil českou uličku pro Kolaříka, jenž své bývalé spoluhráče nelitoval – 3:0.
Mimoňští se i za tohoto stavu úpěnlivě snažili „něco“ vymyslet, což se jim podařilo pět minut před oddychovým časem. Táhlou střelu Valeš vytěsnil na rohový kop a z něho Krejčík našel u vzdálenější tyče hlavičku nepokrytého Löbla – 3:1.
Druhý poločas? Přehlídka neproměněných šancí Doks a výstavních zákroků gólmana Michálka. Ten prokázal své kvality například při akci Kolaříka, který se proháčkoval středem obrany, prudce vypálil, avšak rukavice mimoňského brankáře zabránily jistému čtvrtému gólu. Deset minut před tím se Kolařík radoval, ovšem pomezní rozhodčí Černý odmával ofsajd. „Stáli v něm dva hráči,“ vysvětloval.
Zanedlouho střídající Zajkr od rohového praporku nádherně odcentroval na hlavu Švermy, od níž balón mířil do pravého horního rohu, ale jen díky zázračnému zákroku Michálka skončil nad břevnem.
Vrcholem zmaru dokské koncovky byla tutovka Zajkra. Kolařík z vlastní poloviny vyslal na zteč po pravém křídle Švermu, který šel kolmo sám na Michálka, kolegiálním gestem ještě přeposlal míč před branku na nabíhajícího Zajkra a ten trestuhodně pálil nad.
Když tedy hosté přečkali i tuhle superšanci domácích, ožili. Hlavně útočník Šena aktivním napadáním čeřil vodu v dokské rozehrávce, avšak ke škodě Mimoně na to byl prakticky sám. Ve 3. minutě nastavení se za svou snahu dočkal střeleckého úspěchu, když využil zaváhání obrany a snížil na 3:2, jenže na případné vyrovnání už Jiskře nezbýval čas, ani potřebné síly.
Branky: 12. Jurčik, 25. Šverma, 28. Kolařík – 40. Löbl, 90 (+3) Šena. Rozhodčí Šoun. ŽK 1:2.
Doksy: Valeš – Vágner – Vaňátko Martin, Sommer, Cengr – Bláha (79. Vlasák), Šťastný (67. Zajkr), Švec, Jurčik – Kolařík (85. Mareček), Šverma.
Mimoň: Michálek – Konopiský – Šiška (61. Matoušek), Jablonský, Löbl – Janoušek, Zadák, Holas, Netolický (29. Opelt) – Krejčík, Šena.