Už v 17. minutě si natáhl třísla Holas, další zranění Krejčíka a obránce Löbla v následujících 20 minutách už zůstala bez náhrady, mimoňská lavička byla prázdná. „V devíti je to opravdu těžké. Myslím si ale, že jsme přesto podali bojovný výkon. Škoda, že jsme nebyli ve větším počtu,“ zalitoval po utkání trenér Zdeněk Rovný.


Dubice – Mimoň B 2:1 (1:0)


První příležitost Mimoňských zlikvidoval ve 3. minutě dobrým zákrokem Hruška. Podruhé měli hosté gól na dosah po rohovém kopu kapitána Krejčíka. Jeden z mimoňských hráčů ale z malého vápna netrefil míč. Domácí udeřili až před přestávkou. Nejprve Ráliš vyslal jednu ze svých přesných přihrávek na nohu Kaliny a ten „z první“ vyslal krásnou střelu těsně vedle spojnice. Chvíli poté vzal na sebe zodpovědnost sám kapitán Ráliš a z rohu vápna mířil přesně k tyči – 1:0. „Byla velká škoda, že jsme v závěru poločasu ztratili u zadní lajny balón. Dubický kapitán byl sám a střela mu vyšla ideálně,“ popsal stěžejní úspěch domácích trenér Mimoně.
„Do druhé půle jsme si řekli, že nepůjčíme soupeři balón a nebudeme podnikat žádné rizikové přihrávky. Že budeme hrát na jistotu. Přesto jsme to hned cpali do vápna a tím jsme ztráceli míče,“ popsal trenér Jiří Jelínek kámen úrazu, na kterém často končila dubická ofenzíva. Dalším důvodem, proč se domácím nedařilo uplatnit početní a územní převahu byla nervozita. „Každý zápas je pro nás existenční a na těch klukách je to strašně vidět,“ dodal Jiří Jelínek. Z trápení vysvobodil Dubici až šťastný gól. Míč z rohového kopu Gorola tečoval Kalina hlavou do tyče, od té putoval po brankové čáře, Slavík po míči skočil, ale vyškrábl ho až zpoza brankové čáry – 2:0. Dubice se uklidnila a snáze pronikala do zakončení. Gólová pojistka však nepřišla. Tyč a Kalinovo přestřelení brány ze dvou metrů mohlo nakonec domácí mrzet. Závěrečná pětiminutovka totiž patřila Mimoni. Když se jí nepovedlo proměnit závar po nepřímém kopu Zdražila, pomohl hostům vlastním gólem obránce Suněk, který hlavou nešťastně překonal Hrušku. Dubice, ale těsné vítězství uhájila.
Branky: 45. Ráliš, 70. Kalina, 87. vlastní). Rozhodčí Rozkovec.
Dubice: Hruška – Byrtek, Škach, Zahrádka, Falta, Kouřil, Ráliš, Gorol, Suněk, Horňák, Kalina (Kulha, Proch, Pětioký).
Mimoň B: Slavík – Švehla, Zdražil, Löbl J., Opelt, Janoušek, Holas (17. Netolický), Jablonský, Matušek, Krejčík, Löbl T.

Ohlasy po derby:

Jiří Jelínek (Dubice): „Nepamatuju si, že by soupeři někdy odpadli 3 hráči. Nebylo to po našich surových faulech, byla to zranění dost nešťastná. Nám se ale lépe hrají zápasy se silnějšími týmy, jako například ve Splavech, než když musíme vyhrát, jako dnes proti devíti… Jsme teď v takové psychické křeči, protože je pro nás každý zápas bojem o záchranu. A pak máme problémy i s devíti hráči, proti kterým hrajeme. Nicméně je mi dobře, když jsme vyhráli… Ale je mi také hořko z toho výkonu ve druhém poločase. Po druhém gólu jsme se až moc uklidnili. Utrápené vítězství, ale v naší situaci zlaté 3 body!“
Zdeněk Rovný (Mimoň B)
: „V prvním poločase se zranili 3 hráči a to bylo pak znát. Holas, Krejčík a obránce Löbl byli samozřejmě, vzhledem k šíři kádru, naprosto nepostradatelní. V prvním poločase jsme nicméně měli nějaké šance. Možná, kdybychom dali gól hned v začátku, tak by vývoj utkání mohl být jiný…“