Fotbalisté již znají los nového ročníku Poháru ČMFS 2009/2010. Soutěž začne předkolem v neděli 19. července. Prvoligové kluby do ní vstoupí tradičně až v 2. kole, které má úřední termín ve středu 2. září.

Z Libereckého kraje sedm týmů


V poháru bude mít Liberecký kraj sedm zástupců: Slovan Liberec, Baumit Jablonec, Hlavici, Č. Lípu, Pěnčín–Turnov, Č. Dub a Pěnčín u Jablonce.
V předkole se vítěz krajského poháru Podještědský F. C. Český Dub představí na hřišti středočeské Dobrovice, která je stejně jako Dub nováčkem divize.
Jelikož Českodubští si právo hrát Pohár ČMFS vybojovali již jen svou divizní účastí v novém ročníku, zbylo místo v předkole i na poraženého finalistu krajského poháru Jizerské pekárny Cup, FC Pěnčín u Jablonce. Ten přivítá na svém trávníku Novou Paku, což je vítěz přeboru Královéhradeckého kraje.
První kolo se hraje v sobotu 25. července. SK Hlavice v něm zavítá na půdu vítěze předkola Dobrovice – Český Dub. Jablonecký Pěnčín by v případě postupu hrál opět doma, tentokrát s Náchodem.

Kdo s kým v prvním kole


FKP Turnov nastoupí v 1. kole doma proti Novému Bydžovu a Česká Lípa pojede do Děčína. „Můžeme mít Slavii? Tak to je milé překvapení. Pro Děčín by to byl svátek. Pro hráče i diváky. Ono už derby s Lípou bude prestižní a pro lidi zajímavé. Pro postup uděláme všechno. Kdo by si nechtěl zahrát proti dvojnásobnému mistrovi,“ měl radost trenér děčínského FK Řezuz Vladimír Vašák
V 2. kole již budou ve hře i prvoligisté a všichni budou hrát jako obvykle venku.
Liberec pojede na stadion Jičína, Převýšova nebo Dvora Králové, Baumit Jablonec pak čeká výlet patrně do Hlavice, pokud ta nevypadne v 1. kole. Jinak by hráli Jablonečtí buď v Dobrovici, nebo v Českém Dubu. Pokud Česká Lípa postoupí přes Děčín, mohou se u Ploučnice v 2. kole těšit na skutečný šlágr – přijela by totiž mistrovská Slavia Praha!

Vítězství obhajuje FK Teplice


Pohár bude potom pokračovat 3. kolem ve středu 23. září. Liberec v případě postupu narazí na jednoho z kvarteta Rousínov, Bystrc, Otrokovice, Zlín.
Osmifinále bude již dvoukolové a bude se hrát v termínech 7. a 28. října.
Čtvrtfinále má v rozpisu data 7. a 14. dubna 2010, semifinále 28. dubna a 5. května a finále ve středu 19. května. Trofej z minulého ročníku obhajuje FK Teplice.


Autor: Jaroslav Sedlák