Český Dub totiž od 60. minuty na mimoňském hřišti jasně dominoval. „První poločas byl rozhodně vyrovnanější. V druhé půli si už větší tlak postupně vypracovával soupeř,“ shrnul poměr sil na hřišti trenér Mimoně Michal Šimek.
Domácí šli brzy do vedení díky nešťastné malé domů jednoho z dubských obránců. Brankáři míč podklouzl pod nohou a skončil až v bráně. „Dub tato situace určitě přibrzdila a nám naopak pomohla,“ okomentoval krátce zaváhání zadních řad hostů M. Šimek.

Mimoňští nadále předváděli soustředěnou hru. Dobře obsazovali střední pásmo a snažili se odebírat míč soupeři co nejdále od vlastní brány. Ve 25. minutě nicméně příliš dlouho drželi míč na vlastní polovině a Dub zaváhání potrestal gólovým protiútokem. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho. Po pěti minutách stál v pravý čas na pravém místě Feher. U zadní tyče dorazil míč do sítě po rohovém kopu a dostal domácí opět do vedení.
Zvýšit náskok mohl po chvíli ještě Jeník, před kterým se nečekaně otevřel střed hřiště. Mimoňský záložník neotálel a ze 30 metrů vypálil. Jeho střelu tečoval jeden z obránců, což způsobilo, že na ni brankář zprvu zareagoval skokem na opačnou stranu. Stačil se ale ještě zvednout a výpadem k druhé tyči míč vyrazit. „Kdyby to byl gól, tak bychom měli asi už moc štěstí,“ řekl s ohledem na úvodní branku Michal Šimek a dodal: „Pak bychom to utkání asi už bývali vyhráli. Gólman hosty zachránil…“

S jednogólovým náskokem vstoupili Mimoňští odhodlaně také do druhého poločasu. Bojovnost jim však přinesla vyrovnaný poměr sil na hřišti jen po první čtvrthodinu. Pak se začala uplatňovat převaha fyzicky lépe připravených a sehranějších hráčů Českého Dubu. „Měli jsme tam pár standardních situací, ze kterých jsme mohli něco vytěžit, ale nestalo se… Převaha Dubu byla od té doby evidentní. My už jsme se jen bránili,“ konstatoval trenér Šimek.
Druhé a definitivní vyrovnání skóre přišlo v 65. minutě z pokutového kopu. Penaltu za nastřelenou ruku hosté bezpečně proměnili. Další brankové příležitosti už ale ne, a tak se museli spokojit s bodem. „Vzhledem k průběhu zápasu je remíza zasloužená. Určitě bychom byli šťastnější, kdybychom vyhráli, ale s bodem jsme také spokojeni. Soupeř je asi zklamaný. I když vyrovnal až z penalty, tak si vytvořil více gólových šancí,“ řekl závěrem Michal Šimek.

Jiskra Mimoň – Český Dub 2:2 (2:1)

Mimoň: Osmančík – Mikloda, Heřmánek, Feher, Kadlec – Steinhübel, Jeník, Eichler, Hlavička – Bártl, Hanoušek (střídali: Janoušek, Kubáň)