Po slibném začátku (vítězství v Pěnčíně-Turnově B, domácí remíza s favoritem soutěže Českým Dubem a ztráta bodu pět minut před koncem v Hrádku nad Nisou) přišla v sobotu na mimoňské hráče sprcha v podobě vysoké porážky.

Mimoň – Višňová 1:4 (1:2)

Aby toho nebylo málo, byl v utkání vyloučen Jeník, což znamená možné stop na další utkání. A přitom tento hráč, ještě spolu s Eichlerem a brankářem Osmančíkem, snesou přísnější měřítko z tohoto utkání.
I když první šance zápasu patřila domácím, akce Eichler – Hanoušek, vytvořili si hosté od začátku mírnější převahu, které ale chyběla nebezpečná střela na bránu. Ta přišla až ve 20. minutě, když hostující hráč vystřelil zdálky, domácí obrana změnila směr střely, ale Osmančík se stačil včas přemístit.
O pět minut později už se měnilo skóre, když hosté proměnili přímý kop (Špatně postavená zeď?) – 0:1.

Domácí se nemohli dostat do pokutového území hostí a tak to zkoušeli zdálky jako Jeník ve 27. minutě. Střele však chyběla přesnost. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Hlavičku hostujícího hráče sice Osmančík ještě vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Dvě střely v bezprostřední blízkosti brankáře svědčily v tuto chvíli o malém důrazu domácí obrany – 0:2. Tento gól mimoňské probudil a začali se dostávat více do šancí – Hanoušek, Foubík, Jeník. Posledně jmenovaný se nakonec branky dočkal. Stalo se tak v poslední minutě – 1:2.

Začátek druhého poločasu dával naději, že vyrovnání je jen otázkou času. Nejdříve vyslal Eichler přímý kop, který však jen proletěl pokutovým územím. Dvě minuty na to po Hanouškově přihrávce střílel Bártl, ale střela šla vedle. Poté opět přihrával Hanoušek, tentokrát Michálkovi, nic z toho však nebylo.
Višňová se v tu chvíli opět začala dostávat do tempa a hlavně do šancí. V 60. minutě předvedl Osmančík dobrý zákrok. 78. minuta přinesla nebezpečný útok hostí, avšak zbrkle zakončený.

Třetí a rozhodující gól hostí přišel v 80. minutě. Hosté zahrávali přímý kop, opět došlo k teči, která změnila směr střely a tentokrát už se Osmančík nestačil přemístit – 1:3. O pár chvil později došlo k tomu zmiňovanému vyloučení Jeníka, které pohřbilo veškeré naděje domácích na změnu skóre. V 82. minutě znovu chyběl domácí obraně větší důraz a hosté zvýšili na 1:4.

Branky: 45. Jeník – 25., 82. Soukup, 35. Hochman, 80. Štrbák. Rozhodčí: Diringer. Žl. k.: 4:1. červ. K.: 1:0. Diváci: 150.
Mimoň: Osmančík – Mikloda (76. Kubáň), Heřmánek, Feher, Kadlec – Michálek (55. Steinhubl), Jeník, Eichler, Foubík (65. Hlavička) – Bártl, Hanoušek. Trenér Michael Šimek.