První z dnešních dvou okresních derby se hraje v Heřmanicích, kde se představí Staré Splavy. Tým od Máchova jezera v závěrech obou minulých sezon vždy bojoval o nejvyšší příčky, naopak Heřmanice se horko těžko zachraňovaly.
Myslíte si tedy, že dnes jsou jasným favoritem hosté?
Zapomeňte!

V Heřmanicích se s příchodem trenéra Jiřího Jelínka a hrajícího asistenta Milana Slipčenka začal budovat nový, mnohem silnější kádr. Důkazem je i úvodní kolo: vysoká výhra 6:2 nad nováčkem z Jablonného. „Je to pěkný výsledek, ale nepřeceňoval bych ho,“ říkal opatrně J. Jelínek.
Staré Splavy v posledních čtyřech střetnutích s Heřmanicemi třikrát vyhrály a jednou remizovaly. „Ale to bylo zcela jiné mužstvo, než jaké mají dnes,“ ví splavský lodivod Kamil Šourek. „Bude to těžký zápas, ovšem s poraženeckou náladou tam nepojedeme. Chceme se poprat aspoň o jeden bod,“ zdůrazňuje trenér.

Ve stejnou dobu v Bukovanech nastoupí rezerva Arsenalu Česká Lípa. Ani v tomto střetnutí nelze předem říct, kdo získá tři body, neboť domácí tým dokáže na svém hřišti potrápit každého protivníka.
A konečně velká sláva se chystá na neděli do Velkého Valtinova, kde Slavoj přivítá svého souseda a zároveň soka z Jablonného. Oba nováčky doprovodí stovky fanoušků, a už jenom proto bude toto derby hodně přitažlivé.