Přitom tento zkušený, avšak kontroverzní hráč po svém vyloučení v duelu s H. Policí obdržel trest „jen“ na 8 týdnů. Nyní mu ho komise navýšila na 14!
Proč vlastně?
Vysvětlení nám poskytl předseda DK OFS Č. Lípa Karel Fischer.
„Pavel Horváth měl zastavenou závodní činnost po svém minulém vyloučení na dobu 8 týdnů za hrubé vyhrožování rozhodčímu s urážkami, a to i s přerušením v letní přestávce do 15. září. Minulý víkend se ale dopustil jako divák dalšího hrubého nesportovního chování v podobě opakovaných hrubých urážek rozhodčích při mistrovském utkání Holany – Jablonné. Zřejmě si myslel, že potrestaný hráč jako divák může beztrestně urážet a nadávat rozhodčím…“
Jenže chyba lávky! Rozhodčí Horváthovo provinění zapsali do Zápisu o utkání, kapitán vše bez námitek podepsal, čímž DK měla podklad pro zahájení disciplinárního řízení. Podle Disciplinárního řádu původní trest hráči přerušila, vynesla trest nový a „neodseděné“ týdny z původního trestu k němu přičetla.
„Zde se jednalo o recidivu, respektive o opakované hrubě nesportovní chování hráče, který se tak zbavil možnosti hrát mistrovská utkání vpodstatě až do konce podzimní části nového ročníku. Snad mu toto opatření bude důvodem, aby se nad svým chováním zamyslel, neboť tím škodí nejen sobě, ale i klubu,“ doplnil Karel Fischer.


Rozhodnutí DK OFS Č. Lípa z 19. 6. 2008
Podmíněné tresty (do 30. 9.):
ŠOBEK Josef (Okna) – 1 týden, ŠPINDLER Tomáš (Dubnice) – 1 týden.
Nepodmíněné tresty:
HORVÁTH Pavel (Holany) – nové discipl. opatření, zastavení závodní činnosti na 14 týdnů (od 20. - 23. 6. a od 11. 8. - 10. 11. 2008), NOVÁK Daniel (Lindava) – 3 týdny (od 16. 6. – 23. 6. a od 11. 8. – 25. 8. 2008), KUDRNÁČ Richard (Kunratice) – 3 týdny (od 16. 6. – 23. 6. a od 11. 8. – 25. 8. 2008).