„Myslel jsem si, že se na nás porážka s Heřmanicemi nepodepíše, ale bohužel se stalo“ říká k derby trenér Jablonného v Podj. Jaromír Hetver. Stejně jako s Heřmanicemi se jeho hráči dostávali do šancí, ale nedokázali je proměnit. Také se více spoléhali na své technické dovednosti, zatímco Velký Valtinov do toho dal více bojovnosti, což byl důležitý faktor výhry domácích.

Velký Valtinov – Jablonné v Podj. 2:1 (1:0)

„Mohu poděkovat brankáři Holinovi, že chytil penaltu. Svým způsobem ten zápas vyhrál,“ podotýká na adresu svého brankáře valtinovský trenér Pavel Kučerák. Ta neproměněná penalta, kterou zahrával Štěpán Vojtíšek, byla jistě důležitým momentem zápasu. Stejně tak její samotné nařízení, které je diskutabilní. I některé další nejisté verdikty rozhodčího na obě strany přispěly už k tak chvílemi vyhrocené atmosféře.
Dalším důležitým hráčem, který se výrazně podílel na výhře domácích, byl jistě stoper Čadek, jehož přímé kopy pokaždé představovaly pro hosty velké nebezpečí. Celkem šestkrát vystřelil na bránu, třikrát se zaskvěli brankáři, jednou skončil míč ve zdi, další dva přímé kopy ale už vedly k brance. Nejprve ve 12. minutě na jeho trestný kop vyskočil nejvýše Lukáš Ptáček a otevřel skóre zápasu. Ve druhém poločase se pak Čadek sám trefil do brány.

Z prvního poločasu jistě stojí za zmínku šance Hetvera (6. a 35. minuta) a Pertla (27.), které však gólem nekončily. Pertl se dostal do nadějné pozice hned i na začátku druhého poločasu, ale brankář jeho střelu vystihl. Nápor hostí sílil, o čemž svědčí i břevno Hetvera.
Po důrazném upozornění Pavla Kučeráka začali mít domácí opět více ze hry, což se projevilo šancemi Pivoňky, Jandáka a nakonec už zmiňovaným Čadkovým gólem v 55. minutě.
Poté úroveň hry lehce poklesla, až se v 76 minutě dostal dvakrát do střelecké pozice Jandák, ale ve výsledné fázi z toho byl jen roh.
Hostům se podařilo vyrovnat v 85. minutě zásluhou střídajícího hráče Nemeše. Tlak Jablonného sílil. Během dvou minut se dostalo do tří nebezpečných šancí, ale nebylo schopné je proměnit.
„Jsem spokojený. Máme tři body a to se počítá,“ řekl po zápase Pavel Kučerák. „Myslím si, že se Jablonné ještě vzchopí. Mají dobrý mančaft.“

Branky: 12. Ptáček L., 55. Čadek – 85. Nemeš. Diváci: 170.
Velký Valtinov: Holina – Koška, Čadek, Dvořák, Ptáček L., Horáček, Ptáček Z., Vágner, Pivoňka, Jandák, Hruška (Kovalev, Blahout, Novotný).
Jablonné v Podj.: Vojtíšek M. (Závůrka) – Klodner (Nemeš), Ristr, Svoboda, Štěpánek – Ptáček, Šimon, Vojtíšek Š., Brodil – Pertl, Hetver.