„Na soustředění jsme využili tamní členitý terén v horách na běžkách k nabírání fyzičky. A musím uznat, že všech patnáct kluků fakt poctivě makalo, což je super,“ řekl včera Českolipskému deníku hlavní kouč druhého celku tabulky krajského přeboru Josef Vinš.

Podle něj se hráčský kádr z podzimu nezměnil. Ale s důrazným dodatkem: zatím! „Máme na čem pracovat. Vždyť z letošních pěti přípravných zápasů jsme inkasovali osmnáct gólů…“

Nejvíc trenéra Vinše zklamal výkon a výsledek jeho svěřenců v závěrečném utkání děčínského turnaje proti domácímu FK Junior.

„Vedli jsme v poločase 3:0 a ještě dvacet minut před koncem to bylo 4:2 pro nás. Ale nakonec jsme prohráli 4:6! Tohle jsem vážně těžko rozdýchával, a klukům jsem to taky dal důrazně najevo,“ vrátil se k poslednímu nevydařenému zápasovému vystoupení svého mužstva na turnaji O poháru města Děčína lodivod Josef Vinš.

Ten si svou fotbalovou družinu a formu jednotlivců z kádru může znovu otestovat během přátelského utkání proti Bělé pod Bezdězem (I. B třída Středočeského kraje).

Poslední, tento ryze přípravný duel Doks před krajským kolem poháru, má oficiální výkop ve 14 hodin na umělé trávě v Mimoni.