Tento nápad se zrodil v hlavách pořadatelů Vojtěcha Brože a Martina Hanouška už v roce 2008 a od té doby se tento fotbalový kemp neustále zdokonaluje. Svědčí to i o rostoucím počtu jeho účastníků, kteří však neabsolvují pouze trénink s míčem, ale užívají si i mnoho zábavy.

Letos se navíc kemp v Zákupech u České Lípy, kde mají absolventi kempu svou základnu v tamním sportovním areálu, může pochlubit rekordní účastí 41 malých fotbalistů.

„Rekordní je to zejména v tom smyslu, že jsme nikam nerozesílali pozvánky, ale děti se nám přihlásily samy přes naše webové stránky. Musíme pochválit zdejší fotbalový areál, který se o nás po všech stránkách stará velmi dobře," uvedl vedoucí letního kempu a fotbalový rozhodčí Brož.

Spousta zábavy

Na kluky čeká kromě fotbalových tréninků také spousta zábavy. V úterý navíc absolvovali celodenní výlet, během něhož se podívali třeba i na ligový stadion v Jablonci.

„Kluci tady měli kouzelníka, přijeli za nimi ligoví fotbalisté Vladimír Coufal a Martin Frýdek a spolupracuje s nimi i technický instruktor UEFA Zdeněk Sivek, který byl i na stáži v Barceloně. Součástí celodenního výletu byla pak i návštěva libereckého bazénu, bobové dráhy nebo stezka odvahy," vysvětluje Vojtěch Brož hlavní aktivity pořádané v rámci fotbalového letního tábora.

Dobrý nápad

Nápad na pořádání tohoto tradičního letního kempu se v hlavách organizátorů zrodil už před šesti lety. Kromě Brože se toho od samého počátku aktivně účastní také další pro českolipský okres známý fotbalista Martin Hanoušek.

„Jako vedoucí jsme tu dva tedy já a Hany (Martin Hanoušek pozn. autora). Dále se však můžeme spolehnout na pět dalších pomocníků a dva lidi zde navíc pracují jako zdravotníci," doplnil Brož s tím, že kromě počtu účastníků kempu se rozrostl také realizační tým.

Zkrátka a dobře, Fotbalové prázdniny se už staly pevnou součástí začátku letních prázdnin.

Radek Barkman