Začíná se roztáčet jarní kolotoč odvetných zápasů, na který se hráči, funkcionáři, fanoušci a fanynky tolik těšili.

Pokud se zaměříme na obě mužské soutěže našeho okresu, tak při pohledu na tabulky po podzimní části je zřejmé, který z týmů má našlápnuto k tomu, aby v létě slavil postup.

Náskok Dubice: 8 bodů

V okresním přeboru má nejlepší pozici dubický Spartak, jehož náskok před druhou Dubou je osmibodový.

„Náskok sice máme, ale o postupu do kraje zatím nemluvíme nahlas, protože jaro bude dlouhé, navíc naše zimní příprava neproběhla ideálně a tým věkově stárne,“ otevřeně přiznává trenér Tomáš Grobarčík.

Na opačném pólu tabulky je bez jediného bodu Nový Oldřichov. „Se sestupem už jsme smířeni. A co bude dál, to v tuto chvíli nevím. Chybí hráči,“ krčí rameny předseda Jiskry Petr Mazanec a dodává, že i když má fotbalový klub v Novém Oldřichově veškeré zázemí a slušnou finanční podporu od obecního úřadu, tak se potýká s nedostatkem fotbalistů. „Po odstoupení Horní Libchavy ze III. třídy jsme oslovili tři tamní kluky, kteří nám přislíbili, že jaro za nás odehrají, tak uvidíme…“

Týmy přišly o body

Právě kvůli Horní Libchavě, která za odhlášení mužského týmu z rozehrané III. třídy dostane od okresního svazu pokutu 10 tisíc korun, se mění i tabulka, protože všechna zúčastněná mužstva přišla o tři body a pohoršila si v počtu vstřelených branek, neboť Libchavu porážela vysokými výsledky (kromě Tuhaně a Oken).

„Před každým soutěžním ročníkem oddíly do přihlášky uvádějí a podepisují, že jsou finančně zajištěny a mají i hráče na to, aby soutěž absolvovaly. Bohužel stává se, a nyní se to potvrdilo, že když už by se nějak sehnaly finance, tak zase nejsou hráči. To je velký problém, o kterém všichni víme, a diskutujeme o možnostech, jak pomoci,“ uvedl předseda OFS Karel Fischer a před úvodním kolem prostřednictvím Deníku vzkázal: „Přeji všem aktérům úspěšný start do jarní části, hráčům radost ze hry a hodně vstřelených branek, funkcionářům dobré nervy a nadhled a rozhodčím správný zvuk píšťalek a solidní rozhodování v duchu pravidel našeho krásného sportu, kterým fotbal určitě je. Ať se všem daří.“

Okresní přebor mužů:

Sosnová - Zahrádky (sobota 24. března od 14.00), Dubice - Zákupy, Pertoltice - Dubnice, Dubá - Polevsko (sobota 24. března od 13.00, UMT v České Lípě), Kravaře - Stružnice (sobota 24. března od 17.00, UMT v České Lípě) Svor - Nový Oldřichov (sobota 24. března od 19.00, UMT v České Lípě), Bukovany - Jestřebí (neděle 25. března od 15.00, UMT v České Lípě).

Okresní soutěž mužů:

Velký Valtinov - Lindava, Loko Česká Lípa B - Mimoň B, Brniště - Tuhaň (sobota 24. března od 15.00), Skalice B - Horní Police (neděle 25. března od 14.00), Starý Šachov - Kunratice, Okna - Cvikov B (neděle 25. března od 15.00)

Tabulky po podzimu.Zdroj: Deník