Rozdílnými výsledky skončily dva zápasy pro oba futsalové týmy klubu FC Mapa. Zatímco divizní celek zvítězil 7:3 nad třetím Olympikem Mělník B, rezerva v posledním kole základní části KP zkolabovala a připsala si drtivou porážku 1:11 od RKC Liberec.
Je však pochopitelné, že se českolipský klub nyní zaměří spíše na závěrečné boje v divizní soutěži, kde čekají na „áčko“ těžké zápasy. Jeden z nich už ale mají hráči Mapy zdárně za sebou – vítěznou konfrontaci s Mělníkem.
„Musím říct, že to bylo z naší strany po kombinační stránce, i co se bojovnosti týká, jedno z nejkvalitnějších utkání. Od začátku jsme měli zápas pod kontrolou a po dlouhé době jsme se proti kvalitnějšímu soupeři nemuseli bát o výsledek,“ vyzdvihl mužstvo jako celek předseda klubu Petr Čech. I když absentovali Kadeřábek, Krejčík, Lačný a Opočenský, jejich osm spoluhráčů se příkladně bilo za důležité tři body. A úspěšně! „Vyzdvihovat jednotlivce by nemělo smysl. Pouze musím dodat, že Jirka Smeták do týmu perfektně zapadl a ukázalo se, že bude velkou posilou,“ pochválil zkušeného fotbalistu Petr Čech.
Už tento pátek zajíždí A–mužstvo Mapy do Stochova, kde hraje svá domácí utkání TJTZ Atlantic Rakovník. „Chceme tam potvrdit dvě výhry za sebou a získat další důležité body.
FC Mapa A – Olympik Mělník B 7:3 (3:1)
Branky: Bláha 3, Moučka 2, Kubeš, Smeták.
Sestava: Machačný – Bláha, Brenn, Čech, Jahelka, Moučka, Kubeš, Smeták.⋌ (rav)

B–tým dostal jedenáct gólů
Výsledek utkání posledního kola základní části Krajského přeboru mezi Mapou B a RKC Liberec skončil debaklem Českolipských 1:11, ale pro konečné pořadí obou týmů nic znamenat nemohl. S tímto vědomím také nekompletní Mapa k zápasu nastoupila. „Měli jsme dva nové hráče, posily z áčka však nehrály, což nám ale nevadilo, chtěli jsme to zkusit v tomto složení,“ hodnotil klidně zápas hrající trenér Mapy Petr Čech. „A bylo vidět, že v této sestavě to na Krajský přebor není,“ dodal.
Začátek utkání žádné gólové kanonádě Liberce nenasvědčoval. Celých deset minut Mapa B jednoznačně lepšímu soupeři úspěšně vzdorovala. Jen díky brankáři Fišerovi a nepřesné mušce hostů odolávala častému přečíslení a útočným nájezdům. Poprvé inkasovala až v 11. minutě, ale i poté držela skóre na uzdě. Navíc měla sama šanci k vyrovnání, když se Nevrlý ocitl sám před gólmanem, ale pálil do jeho náruče. Nicméně Liberci se ještě do přestávky podařilo dvakrát vsítit branku a poločas skončil 0:3 pro hosty.
Zatímco Českolipští marně směřovali dlouhé pasy a výhozy od branky na obsazené útočníky, jim samotným často číhal za zády osamocený vysoký kapitán hostů Hůlka, pro kterého nebyl problém směřovat nahazované míče hlavou mezi tyče. Liberecký kapitán byl se 4 góly také nejlepším střelcem utkání. V útoku ho doplňoval zejména technickými kličkami Kraka a třemi góly také Habada. „Kluci hráli dobře, zápas byl celkem jednoznačný a převaha byla opravdu na naší straně,“ pochvaloval si utkání trenér hostů Ondřej Grajcar. První šance Mapy na čestný úspěch se po pátém faulu chopil brankář Fišer, pokutový kop ze 7 metrů však neproměnil. Gólu se ale nakonec domácí přece jen dočkali - tři minuty před závěrečným klaksonem prostřelil gólmana Pobjecký.
FC Mapa B – RKC Liberec1:11 (0:3)
Branka Mapy: 37. Pobjecký. Sestava: Fišer – Šrámek, Pávis, Pobjecký, Čech, Nevrlý, Domasta, Brych.