Radim Nečas (trenér Arsenalu):

„Myslím si, že jsme nezačali vůbec dobře. Byli jsme pasivní a hráči jako by prvních 25 minut nebyli vtažení do hry a koledovali jsme si o gól. Paradoxně jsme skórovali my. Věděli jsme, že se můžeme prosadit po standardní situaci, což se potvrdilo. Od té doby to už bylo podle našich představ a přidali jsme ještě další góly. Nakonec, ač to ze začátku nevypadalo, jsme jednoznačně zvítězili."

Po vašem příchodu jste pouze jedenkrát prohráli, jste tedy spokojen s podzimní částí?

„No, spokojen… (úsměv) Mohli jsme mít víc bodů, mohli jsme jich mít i méně, každopádně, když jsme přišli s novým realizačním týmem, tak jsme neměli moc času. Postupem doby se však hra zlepšuje a myslím si, že je škoda, že už bylo poslední kolo."

Vojtěch Hadaščok (posila z Liberce):

„Vítězství se rodilo velmi těžko. Nedokázali jsme se ze začátku vůbec chytit, ale pak nás uklidnil gól po standardní situaci a druhý gól do poločasu. O přestávce jsme si řekli, že budeme hrát aktivněji a to se potvrdilo rychlým gólem na začátku druhé půle. Došel jsem si pro míč, najednou jsem byl před vápnem, kde jsem začal nějak kličkovat a nevěděl, co s balonem, tak jsem to zkusil vystřelit. A ono to tam spadlo."

Bereš farmu, a tudíž dojíždění do České Lípy jako povinnost?

„To určitě ne, já jsem hrozně rád, že si můžu jít zahrát s klukama tady. V kabině je výborná parta, jsou tady super kluci a já jsem jedině rád, že mohu Lípě pomoct."

Martin Abrahám (záložník):

„Nastoupil jsem do rozhodnutého utkání. Kluci hráli perfektně a za takového stavu, to už je pak radost hrát. Já už tři týdny naplno trénuji, takže mé zranění je v pořádku, cítil se líp a líp. Sám vím, že mám ještě nějaké rezervy, ale zdravotně už jsem fit."

Jak vypadá tvé další působení v Arsenalu?

„My jsme se o tom ještě nebavili, na to bude prostor teď během dvou měsíců, takže je to otevřené. Ale jsme s panem Hejnou a panem Jakoubkem domluvení, že když přijde nějaká lukrativní nabídka, tak půjdu jinam."

Když jste se v týdnu připravovali na Roudnici, asi jste nepředpokládali tento výsledek?

„To ne, protože Roudnice patří k těm lepším týmům ČFL, a já si myslím, že proti týmům, které hrají fotbal, se nám hraje lépe. Dnes každý opět viděl, že fotbal nemá logiku. Roudnice šla dvakrát sama na bránu a nedala. A tím, jak bývá fotbal zvláštní, tak 5:1 prohrála. Každopádně nikdo z nás nečekal, že dáme Roudnici bůra, ale jsme za to rádi."

Po podzimní části skončíte na 6. místě tabulky, jste spokojen?

„Jestli mohu mluvit za sebe, tak určitě! Myslím si ale, že některé zápasy jsme mohli dohrát lépe."

Autor: Radek Chyna