Dva dny zbývají do startu nového ročníku v krajských a okresních fotbalových soutěžích, a proto jednotlivá mužstva do poslední chvíle ladí formu při přátelských duelech.

Na svůj historicky první zápas v krajské I. B třídě už netrpělivě čekají fanoušci a příznivci Dynama Holany. Svěřenci kouče Jiřího Barvíře přivítají v sobotu 15. srpna od 11 hodin celek Rozstání.

„Na úvod je to hodně nepříjemný a těžký soupeř, ale hrajeme doma, tak musíme vyhrát, protože z venkovních zápasů se body budou vozit hodně těžko," tuší kouč Barvíř.

Holany - Bělá pod Bezdězem 7:4 (2:2)

Kádr Dynama se po červnových postupových oslavách i během letní přípravy příliš nezměnil: David Bečvařík odešel do Doks, Heinrich zavítal do Horní Libchavy, naopak na hostování z Kamenice přichází Václav Serdel. Holany mají za sebou i poslední zápasovou prověrku, v domácím prostředí se utkaly s Bělou pod Bezdězem.

Oba týmy nastoupily v nekompletních sestavách, kvůli dovoleným totiž oběma týmům chyběli minimálně čtyři hráči. Proto také hra, navíc ve velkém vedru, příliš fotbalových momentů nepřinesla, avšak diváky alespoň potěšilo dohromady jedenáct branek. Stínem utkání bylo zranění domácího Václava Maška, jenž si už v páté minutě zpřetrhal vazy v pravém kotníku. „Minimálně šest až osm týdnů bude mimo hru," konstatoval smutně Barvíř.

Branky: Bečvařík J. 2, Koleňák, Nedbal, Sýkora, Mašek Vladimír, vlastní - Toman M. 2, Špringel 2. Rozhodčí: Folk - Řezáč.

Loko Česká Lípa - Kamenice 1:1 (1:0)

Generálku na první mistrovské utkání sezony v Pěnčíně odehráli fotbalisté českolipské Lokomotivy, a to s Kamenicí (okresní přebor).

Od začátku bylo vidět, že domácí chtějí vyhrát. Byli aktivnější a hned na začátku po přihrávce od Tomáška skóroval Zlatníček. Ve druhém poločase Lokomotiva polevila, a i když si vypracovala šance, míč končil většinou mimo branku Kamenice. Ta naopak začali více útočit a dočkala se vyrovnávacího gólu z nařízené penalty.

„V závěru jsme měli ještě nějaké šance a mohli vyhrát, bohužel všechny střely končily mimo kamenickou branku," poznamenal vedoucí mužstva Jan Horáček, který dodal, že z jarního kádru odešli Radek Chyna, Vlastimil Bukáček a Jan Kliment, naopak nováčky v mužstvu jsou Třešňák a Dostál.

Sestava Lokomotivy: Podešva - Horáček M., Lebduška, Rajšner, Starý, Zlatníček, Beneš, Dostál, Tomášek, Třešňák, Kýček, Čihák, Horáček V., Kliment D., France.