V přípravném zápase na umělé trávě českolipského Arsenalu pokořilo Dynamo tým Lokomotivy Česká Lípa přesvědčivě 5:2, když velký podíl na výhře měli bratři David a Jiří Bečvaříkovi.

Loko Česká Lípa - Holany 2:5 (0:3)

„Myslím si, že naše vítězství je zasloužené, protože od prvních minut jsme hráli hodně aktivně a vytvářeli si šance," hodnotil duel Jiří Barvíř, kormidelník Dynama, pro něhož osobně šlo v tomto mači o dosti prestižní záležitost: před necelými pěti lety totiž na lavičce Lokomotivy působil jako hlavní trenér, jenž s ní dokázal postupně postoupit z nejnižší okresní soutěže až do I. B třídy.

„První poločas duelu s Lokotkou jsme byli lepší my a zaslouženě ho vyhráli, v tom druhém se hra vyrovnala, což se projevilo i na výsledku. Osobně ale mám radost z toho, že kluci celé utkání poctivě odmakali, bylo na nich vidět, že už jim ten balon chyběl. Nejsem totiž zastáncem toho, aby mužstvo hrálo během zimní přípravy zápasy každý týden, nýbrž aby se hráči na fotbal opravdu těšili, což se teď do puntíku potvrdilo," netajil spokojenost Barvíř.

Holany odstartovaly přípravu 4. ledna na atletickém oválu v České Lípě, kde hráči třikrát týdně ladili hlavně fyzickou kondici. Nyní už je zimní průprava kombinovaná s balóny na umělé trávě u řeky Ploučnice. „Na okresní přebor je účast hráčů při trénincích celkem slušná pravidelně je to okolo osmi až jedenácti lidí," odpovídá dlouhovlasý sympaťák, jemuž slibně rozjetou kariéru fotbalisty nadobro překazilo vleklé zranění kolena.

Změny v kádru Dynama oproti podzimu nastaly, a to v podobě odchodu Jana Havláska do Skalice, v mužstvu skončil i David Novotný, naopak z Arsenalu do Holan přišel David Bečvařík a klub momentálně jedná o hostování Lukáše Mikysy, jenž na podzim působil ve Skalici.

„V jednání je ještě příchod brankáře Ondry Vorlíčka ze Zahrádek. A pokud to všechno dopadne, tak budeme mít kádr přesně podle mých představ. Kádr, jehož hlavním cílem bude na jaře postup B třídy," netají plány Jiří Barvíř.

Branky: Kýček Ladislav 2 - Bečvařík David 2, Bečvařík Jiří 2, Souček.
Sestava Holan: Vorlíček - Mašek, Koleňák, Kočí, Nedbal - Sýkora, Torba, Souček, Šanda - Bečvařík D., Bečvařík J. (Heinrich, Kraus, Fliegel). Trenér: Jiří Barvíř.