V prvním duelu zvítězil záložní celek nad Libotenicemi 3:2 a uplynulou sobotu doma v gólové přestřelce podlehl nad Spartakem Dubice (okresní přebor) tenisovým výsledkem 4:6.

Za „domácí“ se střelecky zaskvěl útočník Radek Chlumecký, jedna z letních posil.
„Ve Splavech jsem hrál už dříve, a to asi deset let, ale to ještě nebyly sloučené s Doksy. Pak přišlo zranění kolena, operace, léčba a rekonvalescence. Pak jsem se rozhodl jít hrát do Tuhaně, kde jsem s fotbalem jako malý kluk začínal. Ale letos v létě mě oslovil vedoucí týmu pan Oldřich Beránek, jestli bych se nechtěl po dvou letech vrátit. Kývl jsem mu, a tak zase hraji v jeho mužstvu,“ říká s úsměvem Radek Chlumecký.

Že fotbalové kvality pořád má, potvrdil i na nedávném okenském turnaji v malém fotbale, kde nastoupil za vítězný celek Ždírečtí Orli a vstřelil tři góly.

Po otázce, jestli si troufne hrát i za elitní tým Doks, ihned zareaguje: „Myslíte hrát krajský přebor? To určitě ne… V áčku jsou mnohem mladší a rychlejší kluci, to bych musel hodně zapracovat na fyzičce. Ale jsem soudný. Letos mi bude čtyřicet a vím, že své nejlepší fotbalové roky mám pomalu za sebou.“ (úsměv)

V dalším přípravném utkání se B-mužstvo Doks přestaví na „domácí“ pažitu ve Splavech již tuto sobotu 12. srpna od 17 hodin. Soupeřem mu bude účastník III. třídy okresní soutěže, celek TJ Okna.