Fotbalisté Stráže pod Ralskem schytali v posledním zápase „bůra" od Bílé, Mimoň doma nestačila na Rovensko. Bodovat dokázal jen Cvikov, který se po boji rozešel smírně s Ruprechticemi.

Cvikov - Ruprechtice 1:1 (1:0)

Hosté na domácí vlétli jako uragán a během pěti minut měli čtyři gólové šance. Cvikov odolával zejména díky brankáři Machačnému, který byl neprůstřelný. Dál se odehrával boj, v němž sice byly Ruprechtice lepší, ale ve střelbě žalostné. Zato domácím stačil rohový kop a po signálu zpoza vápna ukázal přesnou střelbu Jirák, a Ruprechtice tak v poslední minutě půle inkasovaly.

Ve druhé půli měli Ruprechtičtí stálý tlak a převahu, ale srovnat se jim podařilo po hodině hry Průchou. Hosté měli další možnosti strhnout výhru na svoji stranu, ale neuspěl ani v sólu Neumann, ani Průcha, který se ocitl osamocen před brankářem. V samém závěru ruprechtický brankář Vavřich zlikvidoval brejk Cvikova s přispěním tyče.

Branky: 45. Jirák - 60. Průcha. Rozhodčí: Mařatka, ŽK: 3:1. Diváků: 50.

Bílá - Stráž pod Ralskem 5:1 (4:1)

Hosté se v úvodu snažili hrát kombinační fotbal, ale doplatili na nepřesnosti a do 15. minuty měli jedinou velkou šanci, kterou zneškodnil brankář Doležal. Domácí se snažili hrát ze zajištěné obrany a vyrážet do brejků.

První velkou příležitost měl Bendák, ale neuspěl v souboji s hostujícím brankářem. Další šanci měl Machek, kdy vystihl špatnou rozehrávku obrany, ale také nebyl důrazný v souboji s brankářem. Třetí domácí brejk už branku přinesl. Tomeš vyslal Jiránka, ten obešel dva obránce a otevřel skóre.

Hosté se nadále snažili o náběhy za obranu, ale jejich přihrávky byly nepřesné nebo domácí obrana jejich snahu eliminovala. V této fázi byli hosté ze Stráže nebezpeční ze standardních situací a domácí měli několikrát i velké štěstí, že hosté nebyli přesnější.

Ve 25. opět Jiránek dostal přesný míč a po obejití beka i brankáře zvýšil na 2:0. Domácí převzali otěže utkání a začalo se více hrát na půlce soupeře. Za stavu 3:0 dostali hosté šanci snížit z penalty a Kotek se nemýlil.

Domácí se však hned oklepali a nekrytý Bendák po centru Jiránka trefil prázdnou branku. Hosté do II. půle nasadili vysokého stopera dopředu a směřovali na něj dlouhé míče, takže Bílá měla čtvrt hodiny plné nohy a ruce práce v defenzivě. Stráž zahrávala několik nebezpečných standardních situací, které ale obrana Bílé odvrátila. Domácím se dařilo hrozit z protiútoků a hosté několikrát hasili na poslední chvíli. Hosté nebyli schopni dotáhnout své pološance do úspěšného konce, a tak je pátým gólem potrestal Cverčko, který obešel dva hráče.

Branky: 19. a 25. Jiránek, 37. Machek, 43. Bendák, 85. Cverčko - 39. Kotek z pen. Rozhodčí: Halama, ŽK: 1:2. Diváků: 70.

Mimoň - Rovensko 1:4 (1:2)

Na hřišti předposledního celku tabulky si hosté počínali suverénně, ačkoliv inkasovali jako první. Na gól Matuška z páté minuty ale brzy odpověděl Koubek a spolu s Malým se stali hrdiny zápasu. Oba totiž vsítili po dvou brankách a zajistili tak svému celku nejen vítězství, ale po podzimu i konečné čtvrté místo. Mimoň zůstává předposlední.

Branky: 5. Matušek 15. a 86. Koubek, 36. a 66. Malý. Rozhodčí: Vachek. Diváků: 100.

Další výsledky I. A třídy:

Doubí - Hrádek 2:4 (2:2)
Branky: 10. Kovařík, 40. Zradička - 25. a 71. D. Holeček, 4. Hynek, 86. O. Holeček. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 2:3. Diváků: 50.

Bílý Kostel - Stráž nad Nisou 3:5 (1:2)
Branky: 40. a 76. Jan Ďuriš, 68. Vacek - 29. a 48. Havlíček, 20. Horáček, 82. Michalík, 88. T. Drašner. Rozhodčí: Janeček, ŽK. 1:2. Diváků: 75.

Desná - Krásná Studánka 0:1 (0:1)
Branka: 20. T. Hájek. Rozhodčí: Brož, ŽK. 0:2. Diváků: 80.

VTJ Rapid - Rynoltice 4:4 (2:1)
Branky: 16. a 33. Šikýř, 50. vlastní, 61. Kejdana - 67. a 84. Jaroslav Vacek, 45. T. Vacek, 77. T. Zeidler. Rozhodčí: Frýda, ŽK: 3:6. Diváků: 80.

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.