Naprosto skvělou fotbalovou sezonu zažívají v těchto dnech fanoušci, hráči a funkcionáři v Mimoni. Tamní rezerva ve čtvrtek obhájila loňské vítězství ve finále Poháru Českolipského deníku, aby dva dny nato „áčko" slavilo postup do krajského přeboru!

Spokojenost se sezonou však panuje také ve Stráži pod Ralskem. Zdejší tým mužů ve své derniéře porazil Harrachov jednoznačně 5:2 a obsadil konečnou čtvrtou příčku.

Jiskra Mimoň - Mírová 3:0 (2:0)

Byl to největší hit posledního kola I. A třídy, v němž se muselo rozhodnout o tom, kdo skončí na postupovém „stříbrném" místě. A proto i divácká návštěva na Letné byla slušná 150 fanoušků.

„Příliš líbivý fotbal to nebyl, ale pro nás bylo důležité, že jsme dali tři góly a že jsme tento klíčový zápas vyhráli. Tím jsme potvrdili náš postup do krajského přeboru, za což všem hráčům a funkcionářům, včetně předsedovi klubu Marku Steinfestovi velice děkuji," netajil spokojenost trenér Mimoně Bohuslav Najman. Ten za pouhý rok od svého působení u mužstva s ním dokázal postoupit.

„Ve své trenérské kariéře jsem zažil pět postupů do vyšších soutěží, ovšem ten letošní považuji za dosud nejtěžší a nejcennější. Rozhodovalo se totiž až v posledním kole v přímém souboji se soupeřem, který chtěl jít také nahoru," přiznal kouč Najman a zároveň připomněl, že podobnou situaci zažil před třemi lety. Tehdy byl ještě trenérem rezervy českolipského Arsenalu, se kterou, rovněž v posledním utkání sezony I. A třídy, porazil domácí Doksy 2:0 a postupoval z první pozice.

„Tenkrát jsme ale měli úlohu dost usnadněnou, protože za nás nastoupila řada hráčů z áčka, takže naše vítězství se dalo očekávat. Teď v sobotu to bylo o něčem jiném a nedá se to srovnávat," uznal lodivod Najman.

Jiskra Mimoň - Mírová 3:0. Radost domácí lavičky po první brance.Jeho tým proti Mírové začal výborně: už v 8. minutě propálil vše až do sítě Martin Hanoušek. Soupeř měl blízko ke srovnání za pár okamžiků. Jeden z hráčů přeloboval gólmana Michálka, míč už směřoval do brány, ale na čáře jej stačil odkopnout do bezpečí Mikloda. „Toto byl klíčový moment celého utkání," souhlasil lodivod Jiskry.

„My jsme zápas nezvládli. Určité zklamání samozřejmě panuje, postup byl blízko… Ale kluci bojovali, snažili se. Bohužel nás ke konci sezony potkala velká marodka, takže jsme museli nasadit hráče, kteří jinak nehrají. Je vlastně s podivem, že jsme měli v posledním kole ještě o co hrát. Ale oslavili jsme i třetí místo, protože jsme překonali svůj limit v umístění a dosáhli historického maxima Mírové," sdělil pro Deník vedoucí SK Mírová Jiří Kadlec.

Čtvrt hodiny před koncem poločasu přidal druhou mimoňskou branku Tomáš Feher. Hosté pak několikrát pozlobili, ale domácí obrana fungovala spolehlivě a nějaké drama v podobě kontaktního gólu Mírové nepřipustila. Tříbodovou a postupovou jistotu završilJan Sutr, autor dvou gólů z finále okresního poháru proti českolipské Lokomotivě.

„Prožíváme něco nádherného… Máme double, tedy pohár i postup, což jsme si před sezonou všichni přáli. Rozdíly mezi áčkem a béčkem nejsou, je tu skvělá parta, výborné vedení, trenéři, a od toho se všechny úspěchy odvíjejí," usmíval se „šutér" Jan Sutr.

Zkrátka mimoňský klub zažívá svou sezonu snů!

Branky: 8. Hanoušek, 33. Feher, 75. Sutr. Rozhodčí: Ginzel, ŽK: 2:0. Diváků: 150.

Mimoň: Michálek - Mikloda, Jablonský, Feher - Winzig, Foubík, Šiška, Sutr (80. Kolda) - Hanoušek (60. Špaček), Švehla (65. Matušek). Trenér Bohuslav Najman.

Stráž pod Ralskem - Harrachov 5:2 (3:0)

Jubilejním desátým utkáním bez porážky v řadě zakončili sezonu svěřenci Rudolfa Věcheta doma před stovkou diváků výhrou nad Harrachovem. Hosté přijeli do Stráže pouze v jedenácti lidech a když se hned v první minutě zranil Chlup, neměli ho kým vystřídat a hráli tak téměř celý zápas v deseti.

„Hosté hráli od začátku odevzdaně, i když my jsme taky po čtvrtém gólu chvíli vypadali jak Šípková Růženka a i díky tomu soupeř snížil na 4:2. Potom se kluci zase probudili a přidali pátou branku," říkal po zápase Rudolf Věchet, kormidelník strážské flotily, která v roli nováčka soutěže obsadila konečné čtvrté místo.

„Skončili jsme za velice silnou trojicí mužstev Bozkov, Mimoň Mírová, a proto mé hodnocení nemůže být jiné než kladné," konstatoval Rudolf Věchet.

Branky: 16. Čonka (pen.), 19. Špivák, 36. Cerman T., 57. Olbrich, 85. Košťál - 61. Veselý, 63. Treppera. Rozhodčí: Horáček, ŽK: 2. Diváků: 100.

Stráž: Pavlíček - Košťál, Moravčík, Wurdák (60. Čvančara), Mikysa - Čonka, Špivák, Novák, Bukáček - Cerman T., Věchet T. (46. Olbrich). Trenér Rudolf Věchet.

Cvikov – Horní Branná 0:2 (0:1)

Domácí porážkou 0:2 a se dvěma vyloučenými hráči zakončili letošní sezonu v krajské I. A třídě fotbalisté FK Cvikov. Jejich přemožitelem byla Horní Branná. „Ten zápas se nám stejně jako téměř celá jarní část soutěže vůbec nevydařil," nehledal výmluvy Miroslav Novotný, cvikovský trenér. „Jsem rád, že už je po sezoně a věřím, že pauza nám prospěje," dodal.

Hosté ve 20. minutě využili hrubé chyby domácích zadáků a po rohovém kopu otevřel skóre Vašek. A za deset minut uviděl červenou kartu domácí Jeník. Branná nepředváděla žádnou superhru, ale proti oslabenému soupeři to stačilo. Zvláště když v 69. minutě uviděl druhou žlutou kartu a následně červenou Urban.

„To ještě nebylo všechno… Deset minut před koncem se nám zranil gólman Jirka Machačný, a protože už jsme měli všechna tři střídání vyčerpána, do branky musel jít Červenka, takže utkání jsme dohrávali se sedmi hráči v poli," kroutil hlavou hrající kouč Novotný. Ten byl v 88. minutě ve vápně hostů faulován a rozhodčí nařídil penaltu, k ní se postavil Jirák, ale neproměnil ji… Minutu nato Horní Branná zvýšila na konečných 0:2.

„Přiznám se, že už během jara a hlavně po tomto zápase jsem uvažoval o tom, že jako trenér ve Cvikově skončím. Ale nakonec jsem dostal od kluků z mužstva i od vedení klubu důvěru, takže zůstávám a pojedeme dál. Tímto chci všem, kdo se na chodu oddílu podílejí, včetně vedení a hráčů z áčka i béčka, moc poděkovat," dodal Miroslav Novotný.

Branky: 21. Vašek, 90. Nýdrle. Rozhodčí: Jacík. ŽK: 2:5. ČK: 2:0. Diváků: 100.

Cvikov: Machačný - Urban, Brenn (75. Novotný), Jirák, Červenka, Jeník, Bobelák (53. Teleky), Coufal, Knolle, Kuběj, Kaiser (60. Mašek). Trenér M. Novotný).

Další výsledky I. A třídy:

Bozkov - Jilemnice 8:2 (4:0). Branky: 1. a 40. Nesvadba, 4. a 18. Coufal, 55. Plátek, 60. Burnus, 87. Kobrle, 89. Červený - 47. a 77. Horáček. Rozhodčí: Huřťák, ŽK: 1:1. Diváků: 140.

Krásná Studánka - Lomnice 1:4 (0:1). Branky: 55. Opočenský - 65., 70. a 82. Drahoňovský, 35. J. Ďoubalík. Rozhodčí: Marek, ŽK: 3:0. Diváků: 100.

Stráž nad Nisou - Raspenava 4:1 (2:1). Branky: 13. Páral z pen., 25. Jar. Jirsa, 73. T. Oberreiter, 80. Horáček - 20. Zeman. Rozhodčí: Hrbáček, ŽK: 0:2. Diváků: 70.

Hejnice - Frýdlant 3:2 (3:1). Branky: 6., 28. a 30. z pen. Šorejs 32. Coufal, 59. Nosek. Rozhodčí: Pekař, ŽK: 1:0. Diváků: 100.

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.