Oba zmiňovaní českolipští zástupci v této soutěži vyhráli 2:1.

„Zápas, který mohl skončit klidně 5:5, jsme si zkomplikovali v prvním poločase, kdy jsme zahodili řadu šancí a některé byly stoprocentní. Nakonec musíme poděkovat brankáři Jirkovi Machačnému, který nás dvěma zákroky doslova z říše snů podržel, což bylo rozhodující," přiznal cvikovský trenér Miroslav Novotný. „Za 3 body jsem moc rád, klukům chci poděkovat, a doufám, že nám forma a bojovnost vydrží i do dalších kol," doplnil. Cvikov hostí v sobotu od 17 hodin Mírovou.

Hráči vedoucího SK Skalice cestují do Stráže nad Nisou, aby svůj náskok na čele tabulky pokud možno ještě navýšili. „Možnosti postoupit do vyšší soutěže se nebráníme, protože si myslím, že současný hráčský kádr na krajský přebor má," řekl vedoucí mužstva Jiří Löffelmann.

V Mimoni, která po podzimu v I. A třídě vládla, zavládla krize. „Máme hodně zraněných hráčů, a ti kteří na ně zaskakují, na tuto soutěž bohužel nemají. Přesto ale můžeme být rádi, že na zápasy áčka vůbec přijdou," krčí rameny manažer A-mužstva Miroslav Feher.

Na mimoňské marodce momentálně jsou Šiška, Novotný a Leitner. „Pro Romana už jarní sezona skončila, čeká ho zřejmě operace kolena," konstatoval smutně manažer Feher a dodal, že ani neukázněný Foubík, který byl v minulém utkání s Velkými Hamry vyloučen, nebude kouči Šimkovi ve Frýdlantu k dispozici. „Oslabil naše mužstvo úplně zbytečně…"

Jiskra Mimoň se pokusí napravit domácí porážku v neděli na půdě Frýdlantu.

Bozkov – Cvikov 1:2 (1:1)

V úvodu se střídaly šance na obou stranách, ale více štěstí než střelci měli tentokrát brankáři. Domácí rozjetá mašinerie se dočkala poprvé osm minut před pauzou. Kobrle vysunul Havla a ten, ač tísněn, umístil míč do sítě. Po třech minutách si ale udělali hráči Cvikova z domácích kužely, na což následoval faul ve „svatém" území, úspěšná penalta a poločasová remíza.

Tempo z první půle ve druhé mírně opadlo a neučesaná hra oko diváka potěšit nemohla. Bozkov se přesto mohl dostat do vedení, ale proti Červenému a Coufalovi čaroval gólman hostí. Domácí fanoušky pak šokovala deset minut před koncem branka hostů, na kterou už Bozkov nedokázal reagovat.

Branky: 37. Havel 24. a 76. Valenta. Rozhodčí: Horáček, ŽK: 3:3. Diváků: 110.

Skalice – Jilemnice 2:1 (0:0)

Lídr tabulky byl v souboji s trápící se Jilemnicí po většinu průběhu lepším týmem. V první půli se hostům dařilo držet bezbrankový stav, zejména díky špatné střelecké potenci domácích. Skalice se do vedení dostala ve druhé půli. Zásluhou Bergemanna pak Jilemnice dokázala vyrovnat, ale v 80. minutě trefil lépe hrajícímu hostiteli tříbodovou radost Nevrlý.

Branky: 55. Hlavinka, 80. Nevrlý 73. Bergemann. Rozhodčí: Brož, ŽK: 0:1. Diváků: 130.

Další zápasy minulého kola:

Vratislavice - Doubí 0:4 (0:2). Branky: 20. Brauner z pen., 39. Kozák, 59. Jonáš z pen., 90. Suchan. Rozhodčí: Vokřínek, ŽK: 2:2. Diváků: 50.

Hejnice - Krásná Studánka 3:1 (1:0). Branky: 3. Sýkora, 56. L. Kobr, 91. Novotný 66. Chmátal. Rozhodčí: Zlatník, ŽK: 2:4, ČK: 56. Saska (KS). Diváků: 120.

Mimoň - Velké Hamry 0:3 (0:1). Branky: 12. Vokáček, 73. Mihálik z pen., 91. Miček. Rozhodčí: E. Pekař, ŽK: 3:3, ČK: 71. Foubík (M). Diváků: 90.

Lomnice - Frýdlant 2:5 (2:1). Branky: 2. Čapek, 20. Kos 16., 48. a 70. Coufal, 62. Šena, 75. Lachman. Rozhodčí: Diringer, ŽK: 2:2. Diváků: 70.

Mírová - Stráž 2:2 (1:1). Branky: 30. a 53. Kochman 2. Zeman, 80. Kowalík. Rozhodčí: Rakouš. ŽK: 3:2, ČK: 70. Havlíček (S). Diváků: 100.

Tabulka

I. A třída Libereckého kraje.