Mimoňská Jiskra sice statečně držela krok s Bílým Kostelem, avšak porážce 0:3 nezabránila. Stráž prohrála potřetí za sebou, nyní v Hejnicích, přičemž v posledních třech zápasech inkasovala 10 gólů. A Cvikov? Ten podlehl na půdě vedoucího Frýdlantu. Fanoušky ale bude zajímat nadcházející okresní derby, které je na programu v sobotu: do Stráže přijede Mimoň!

Mimoň - Bílý Kostel 0:3 (0:1)

Mimoni patřilo úvodních dvacet minut, kdy byla lepší a nováčka z Kostela přehrávala. Přesto se utrhl Tomáš Janáček a dostal hosty do vedení. Postupně Kostel vyrovnal hru a zlepšoval se, zato domácí byli dost bezzubí a větší šanci si nevypracovali.

V 56. minutě T. Janáček nastřelil břevno a za pět minut vstřelil svůj druhý gól. Hosté tak měli nahráno a navíc Mimoň po zranění a prostřídání dohrávala závěrečných dvacet minut o deseti. Toho Bílý Kostel využil a definitivně domácí zlomil svým gólem František Ulrich.

Branky: 15. a 61. T. Janáček, 82. F. Ulrich. Rozhodčí: Hrbáček, ŽK: 3:1. Diváků: 150.

Hejnice - Stráž pod Ralskem 4:1 (1:0)

Hejnice hrály svůj aktivní fotbal, ale soupeř předváděl kvalitní defenzivu. Hejničtí tak neustále dobývali val hostů a první se pokoušel hlavičkující Kozel. Po Kobrově střele vedle se osmělili kolem 18. minuty i hosté, ale Libichův únik zmařil gólman Kanta a další centr Mitáč poslal hlavou nad.

Ve 27. se po menším závaru snažil trefit Matěcha, naštěstí z pěti kroků napálil Lahůlka. Ale po dalším závaru se tento hráč při rohu s odraženým míčem nepáral 1:0. Z hejnického tlaku ještě před poločasem Grujoski ze 20 metrů nastřelil tyčku. Při nástupu do II. půle zahrál Kozel bídně malou domů, takže ji doběhl Lukáš Kotek a přehodil Kantu 1:1.

Domácí však okamžitě odpověděli: Macháček vysunul Kobra, který při svém úniku obešel i brankáře 2:1. Kobr za pár minut atakoval gólmana, ten nezvládl odkop, nastřelil jej, a ten pak měl cestu do branky snadnou 3:1. Následně přišel „blikanec" Kozla a Hejnice najednou hrály v deseti, ale stále aktivně. Na závěr vyšla Matěchovi přihrávka na Matouše a byl z toho čtvrtý gól.

Branky: 47. a 56. Kobr, 28. Matěcha, 85. Matouš - 46. Kotek. Rozhodčí: Kowalik, ŽK: 2:0, ČK: 72. Kozel (H). Diváků: 120.

Frýdlant - Cvikov 3:1 (1:1)

Ve vyrovnaném utkání měli domácí mírnou převahu, přesto se hned v 1. minutě kopala proti nim penalta, když fauloval Drobný. Jenže gólman Höfler ji vystihl a udržel čisté konto. Ale hosté se vedení dočkali, protože domácí ztratili míč v útočné akci a střelec Coufal po brejku pálil z 18 metrů přesně.

Za šest minut bylo však srovnáno, to byl z trestného kopu přesný domácí Drobný. A byla to vydařená střela ze 30 metrů. Poločas se dohrál bez výraznějších šancí, ale okamžitě po přestávce překopl Štrbák obrannou linii hostů, kam se dostal nabíhající Coufal a byl faulován. Nařízenou penaltu šel kopat faulovaný Coufal neproměnil ji.

V 58. Jelínek nasměroval trestný kop na přední tyč a tam ji Štrbák tečoval na 2:1. Hosté vrhli své síly do útoku, měli tlak i šance, ale bez efektu. Naopak bránící se Frýdlant rozhodl v samém závěru. Po brejku udělal Jelínek kličku Machačnému a bylo hotovo 3:1.

Miroslav Novotný, kormidelník cvikovského áčka, hodnotil utkání v klidu: „Náš výkon byl sympatický, určitě jsme nebyli horší, ale tentokrát to na body nestačilo. Vzhledem k vývoji v tabulce mě nejvíce mrzí ztráty z domácích zápasů, proto se teď musíme soustředit na duel s Hejnicemi, který určitě nebude lehký, ale my chceme získat 3 body."

Branky: 26. Drobný, 58. Štrbák, 88. Jelínek - 20. Coufal. Rozhodčí: Miklovič, ŽK: 4:2. Diváků: 150.
Sestava Cvikova: Machačný, Kotěborský, Vávra (75. Baláž), Jirák, Červenka, Coufal, Vacek, Kuběj, Pěnička, Hetver, Čonka.

Další výsledky I. A třídy:

Rynoltice - Lomnice 1:1 (1:0)
Branky: 35. Kopic - 73. Holman. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 2:3. Diváků: 150.

Mírová - Krásná Studánka 0:4 (0:1)
Branky: 5., 58. a 69. Killar, 57. Pova. Rozhodčí: Marek, ŽK: 2:2. Diváků: 70.

Desná - Doubí 6:0 (3:0)
Branky: 27. a 37. Prousek, 54. a 77. Pfeifer, 5. P. Kořínek, 82. Pivnička. Rozhodčí: Urbánek, ŽK: 3:2. Diváků: 150.

VTJ Rapid Liberec - Harrachov 4:0 (3:0)
Branky: 20. Lukáč, 25. Šikýř, 27. Němec, 73. Stuchlík. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 1:4. Diváků: 60.

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.