Cvikov - Bílý Kostel 2:2 (0:2)

V poločase za stavu 0:2 by si na ně nikdo nevsadil. Přesto se fotbalisté Cvikova ve 2. půli vzchopili a vybojovali alespoň jeden bod.

Domácí Cvikov se rozehrával hodně pomalu, hosté byli v prvních 20 minutách aktivnější, a když se ve 24. min. tísněný domácí obránce Vávra trefil do vlastní sítě a přehozený gólman Jiří Machačný byl bezmocný, šel Bílý Kostel do vedení a byl na „koni". Za chvilku se řítil osamocený Dominik Ďuriš na bránu, naštěstí mířil vedle. Jenže hned ve 29. unikl na pravé straně Třešňák a jeho střela našla kýžený cíl 0:2.

Cvikovští se ale nevzdávali. A po přestávce se karta otočila, když domácí začali přebírat iniciativu. Po rohu hlava šla kousek vedle tyče kostelecké brány, vzápětí trestný kop Jiráka vyrazil Petr Ulrich zpod „víka". Domácí se však dočkali ve 52. minutě, kdy Paštika usměrnil přízemní centr z hranice penaltového puntíku 1:2. Za deset minut bylo vyrovnáno: Jiří Jirák ze 17 metrů výstavní střelou vymetl „šibenici". Hosté se neprosazovali, navrch měl po zbytek utkání Cvikov, proto je škoda, že ze svých několika dalších šancí nevykouzlil obrat a výhru za tři body.

Branky: 52. Paštika, 63. Jirák - 24. vlastní, 29. Třešňák. Rozhodčí: Mařatka, ŽK: 4:1. Diváků: 90.
FK Cvikov: Machačný - Bednář, Paštika, Heřmánek T., Vávra - Coufal, Novotný (59. Bobelák), Pěnička, Jirák, Kuběj - Vacek. Trenér: Lukáš Rudinský.

Ruprechtice - Mimoň 3:3 (1:2)

Cenný bod za remízu 3:3 na trávníku favorizovaných Ruprechtic si připsali do tabulky krajské I. A třídy fotbalisté mimoňské Jiskry. Ti byli dokonce blízko k senzační výhře, o kterou přišli v posledních pěti minutách utkání

Hosté zaskočili domácí a od prvních okamžiků byli velmi aktivní. Po úniku rychlonohého Hřebena od poloviny hřiště se dostali do vedení, když svěřenec trenéra Bohuslava Najmana obhodil vybíhajícího gólmana Vavřicha. Ruprechtice za tři minuty srovnaly Vrtalem z penalty, za údajný faul na Hořáka.

Šance pak byly na obou stranách, i když hosté je měli nebezpečnější, a to zejména po akcích Hřebena, který dělal domácí defenzivě velké problémy. Mimoň pak po trestném kopu a hlavičce důrazného Tomáše Fehera opět vedla a domácí se nemohli dostat do tempa.

Mimoňští poté přidali i třetí gól, opět po rychlém kontru a střele Hřebena, jehož pokus dorazil do sítě Špaček. Další velkou šanci hostů zmařil brankář Vavřich a téměř okamžitě po akci na druhé straně hlavičkoval přesně Rampáček mladší 2:3. Ruprechtice rázem ožily a dostaly soupeře pod tlak, ale ten znovu hrozil svými brejky. Bohužel pro Jiskru pět minut před koncem utkání zakončil akci Rampáček st. a vyrovnal na konečných 3:3.

V nadcházejícím kole se Jiskra Mimoň představí opět na půdě soupeře, tentokrát na umělé trávě osmého mužstva tabulky v Doubí .

Branky: 16. Vrtal z pen., 78. Rampáček ml., 85. Rampáček st. - 8. Hřeben, 33. Feher, 69. Špaček. Rozhodčí: Frýda, ŽK: 3:6. Diváků: 100.
Sestava Mimoně: Michálek - Mikloda, Stand O., Feher, Eichler, Sutr, Bláha, Vít, Matušek, Hřeben, Špaček (Opelt Jakub, Sukovatý, Opelt Aleš). Trenér: Bohuslav Najman.

FK Stráž pod Ralskem - TJ Desná 1:1 (1:0)

Utkání se hrálo ve velmi bojovném a vysokém tempu a nasazení, s mnoha šancemi na obou stranách. „Náš tým byl oslabený o pět hráčů základní sestavy, ale domácím chybělo také několik hráčů. Ovšem mladíci v našem dresu podali kvalitní výkon a proti rovněž velmi mladému týmu domácích se nemusí za svůj výkon stydět," okomentoval hru Petr Kopal, vedoucí mužstva Desné.

Oba týmy si vytvořily řadu šancí, ale oporami byli gólmani na obou stranách, kteří inkasovali každý pouze jednou. A tak se zrodila zasloužená remíza. Mužstvům se hra povedla a výsledek se jim zamlouval.

Ve 13. minutě přišla první šance desenského Kopala, ten našel centrem na zadní tyči Pfeifera a ten poslal balon do rukavic domácího gólmana. Za minutu po rychlé kolmici dopravil míč do sítě Kořínek, ale pro ofsajd (velmi sporný) nebyl gól uznaný. Ve 22. minutě stav se změnil stav na 1:0. Ve vápně fauloval Špaček, nařízenou penaltu proměnil Kotek (Doubek si na míč sáhl). Ve 47. se zrodil nebezpečný centr domácích, nikdo z nich ale na míč nedosáhl.

V 54. bylo vyrovnáno. Pfeiferův centr vyrazil gólman domácích pouze k Pivničkovi, který srovnal skóre utkání. V 56. na branku hostů postupoval osamocený Košťál, Doubek byl na místě a s jeho střelou si poradil. V 73. minutě Sekanina vybojoval balon, přešel přes tři hráče, vybídl Pfeifera ke střele, ale brankář vyrazil. Dorážku Pivničky již diváci viděli v síti, ale domácí gólman, s pomocí tyče, dopravil skvělým zákrokem míč na roh. V poslední minutě se rodily šance na obou stranách, ale bez zakončení.

Branky: 22. Kotek z pen. - 53. Pivnička. Rozhodčí: Vokřínek, ŽK: 1:2. Diváků: 100.
Stráž: Lahůlek - Košťál, Libich, Sedláček, Kotek, Moravčík, Cerman K., Roll st., Vinš , Poláček, Špivák (Cerman T., Roll ml.).
Desná: Doubek - Kopal, Nguyen, Špaček, Kovář, Kumbera, Sekanina, Mejsnar, Pfeifer, Pivnička, Kořínek (Preisler, Vokřínek).

Další zápasy I. A třídy:

Stráž nad Nisou - Krásná Studánka 1:4 (1:2)
Branky: 5. V. Jirsa - 6. Javůrek, 21. T. Hájek, 54. Lang, 81. Linhart. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 3:4. Diváků: 70.

Hrádek - Rynoltice 0:0
Rozhodčí: Halama, ŽK: 3:5, ČK: 82. A. Kotek (R). Diváků: 150.

Rovensko - VTJ Rapid Liberec 2:1 (0:1)
Branky: 70. Mencl z pen., 72. Malý - 34. Kejdana. Rozhodčí: Brož, ŽK: 1:3. Diváků: 100.

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.