Ruprechtice – Stráž pod Ralskem 5:2 (2:1)

Hosté začali bez bázně a aktivně. Ale první gól Antoše, který přišel v pětiminutovém náporu, je zchladil. Ruprechtice byly lepší, po rohu Antoš přidal hlavou druhý gól a navíc po centru zachránila Stráž tyč. Hosté ve 34. minutě sice vstřelili gól, ale předtím byl máván ofsajd. Domácí podstatně víc ohrožovali branku hostů, ale ti se po ruce v samém závěru půle dostali k penaltě, z níž snížili.

Ve druhém poločase mladí hosté začali zostra a nevypustili žádný souboj. Jejich kvalitní kombinace statickým domácím dělala problémy a po hlavičce, která překvapila gólmana, dokonce srovnali. Předtím měli Strážští pořádnou šanci a po gólu jasnou gólovku vytáhl na roh brankář Holub.

Ruprechtice neměly nic, pouze jeden velký závar nezakončily. Rychlí hosté vyloženě sahali po dalším gólu, který naštěstí nepadl. Ruprechtickým, kteří se dlouho na hřišti hledali, vyšel závěr a v posledních deseti minutách se konečně probrali. Nejprve dorazil trestný kop Antoš a byl z toho hattrick. Poté se dvakrát blýskl Průcha, který zakončil kombinační akce.

Branky: 9., 28. a 82. Antoš, 83. a 86. Průcha – 45. Kotek z pen., 49. Mitáč. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 2:4. Diváků: 60.

Mimoň – Stráž nad Nisou 1:5 (0:2)

Po opatrných deseti minutách namířil hostující L. Oberreiter trestný kop na Michalíka a jeho hlava skončila gólem. Hosté byli kombinačně lepší a domácí se dostali ke střele jen po půl hodině hry. Před přestávkou byl faulován strážský Havlíček a Václav Jirsa nařízenou penaltu proměnil.

V úvodu druhé půle se domácí snažili vyvinout tlak, který skončil snížením. Předtím vyrobil hostující bek chybu u rohového praporku a navíc se centrovaný míč odrazil od zad dalšího strážského Kosiewicze. Pak přišly tři krásné úniky Tomáše Drašnera. Z prvního se trefil sám, ze druhého Havlíček a po třetím ve spolupráci s L. Oberreiterem opět Jaroslav Havlíček.

To vše v rozmezí patnácti minut, kdy chtěli domácí hosty zmáčknout a hráli vzadu na riziko. Ale nic víc, než střely z dálky nevyprodukovali.

Branky: 54. vlastní Kosiewicz – 75. a 85. Havlíček, 13. L. Oberreiter, 40. V. Jirsa, 65. T. Drašner. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 1:0. Diváků: 100.

Cvikov - Rovensko 2:4 (0:2)

Zápas se domácím nevydařil a především v prvním poločase podali vlažný výkon. Soupeř hrál dobře takticky, posouval se za hrou a hráči Cvikova se nedostali do žádných velkých šancí a hráli hodně zatažení vzadu. Hosté hrozili z brejků a z kolmých přihrávek za obranu. Jednu takovou kolmici využili ve 31. minutě, kdy šel sám na branku Štěpnička a bylo to 0:1.

Druhá branka padla, když Cvikovští zaspali, nešli po balónu a nechali hosty odcentrovat. Míč si bohužel poslal hlavou do vlastní branky Lexa a ve 40. minutě to bylo 0:2.

Ve snaze s tímto nepříznivým stavem něco udělat, šli ve druhém poločase na hřiště Bobelák a Coufal. Bohužel tento tah nevyšel. Eda Coufal musel po 5. minutách střídat kvůli zranění a horší to bylo ještě v případě Tomáše Bobeláka, který po pár minutách strávených na hřišti uviděl červenou kartu a my museli dohrávat zápas v deseti.

To zřejmě definitivně pohřbilo šance domácích ještě se zápasem něco udělat. Přesto měli za stavu 0:2 výbornou příležitost, kdy se bohužel netrefil Jirák. Hosté se dostávali do brejkových situací a dvakrát skóroval Koudelka, když šel sám na brankáře v 71. a v 75. minutě.

Ve druhém poločase a v deseti se domácí přeci jen trochu semkli a podařilo se jim také dvakrát skórovat, kdy se pěknou ranou z 25 metrů trefil Vacek a tentýž hráč dal branku i v 90. minutě po pěkné akci po ose Jirák, Kuběj a Vacek.

(Převzato z webu www.fk-cvikov.cz)

Branky: 78. a 90. Vacek - 71. a 75. Koudelka, 32. Štěpnička, 40. vlastní. Rozhodčí: Frýda, ŽK: 3:2. Diváků: 100.
Cvikov: Machačný, Lexa, Brenn, Červenka (46. Coufal-51.Novotný), Jirák, Vacek, Vávra, Minář, Kuběj, Pěnička, Moravec (Bobelák).

Další výsledky I. A třídy:

Bílá - Hrádek 3:0 (2:0)
Branky: 9. P. Bulíř, 20. Kotrman, 88. Jiránek. Rozhodčí: Kowalik, ŽK: 4:2. Diváků: 60.

Doubí - Krásná Studánka 3:1 (2:0)
Branky: 10. Kovařík, 26. Suchomel, 86. Beneš - 79. Javůrek. Rozhodčí: Zlatník, ŽK: 1:0. Diváků: 90.

Bílý Kostel - Rynoltice 2:0 (1:0)
Branky: 37. a 86. Resl. Rozhodčí: Vokřínek, ŽK: 2:6. Diváků: 120.

Desná - VTJ Rapid Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 17. Pfeifer. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 1:1. Diváků: 80.

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.