Ve druhém kole nejnižší krajské fotbalové soutěže se nedařilo celkům z Českolipska. Zákupy inkasovaly „kanára" a Doksy B, Splavy i českolipská Lokomotiva podlehly svým soupeřům z libereckého okresu shodně 3:4. Jediný duel Velký Valtinov Bukovany skončil smírně 2:2.

Rozstání - Zákupy 6:0 (3:0)

Aktivně hrající Rozstání v úvodu nastřelilo břevno. Po jedenácti minutách Drbohlav vypíchl obraně míč a přihrál Smržovi, který otevřel skóre zápasu. Pak se Drbohlav dostal zleva do šance a využil ji. Zákupy ohrozily bránu domácích jen jednou, ale jen střelou do břevna.

Hosté hráli ofsajd systém, který jim však nevyšel ve 34. a Passian své sólo zakončil na 3:0. Ten samý hráč po přestávce utěšenou ranou překonal brankáře počtvrté. Za čtyři minuty se dostal do koncovky Čihula a ranou pod břevno zvýšil na 5:0. Domácí neměli s hosty problémy a pohodu zakončil po rohovém kopu Zerák.

Branky: 34. a 51. Passian, 11. Smrž, 18. Drbohlav, 55. Čihula, 88. Zerák. Rozhodčí: Frýda, ŽK: 2:3. Diváků: 120.

Ruprechtice - Loko Česká Lípa 4:3 (3:1)

Domácí hráli kombinačně, přesto od 11. minuty museli dotahovat vedení hostů, kteří Petrem Lebduškou proměnili penaltu za ruku. Pak ale Ruprechtičtí do poločasu otočili skóre třemi pěknými góly, navíc Rampáček orazil břevno.

V hostující kabině byla o přestávce pořádná bouřka, což se pak ve II. půli na hře Lokomotivy pozitivně projevilo. Hosté předváděli nebezpečné a rychlé brejky a po dvou z nich dokonce vyrovnali. Nejprve snížil Miroslav Horáček a na 3:3 srovnal Petr Lebduška, navíc domácí Vavřich zabránil dvěma jasným gólům.

Domácí nakonec rozhodli o výhře po zbytečné hrubce. Utkání se hrálo s otevřeným hledím až do konce. Mužstvu z České Lípy se však již srovnat nepodařilo.

Branky: 30. a 80. Průcha, 35. Karban, 44. Vrtal - 11. z pen. a 77. Lebduška, 67. M. Horáček. Rozhodčí: J. Blaschke, ŽK: 1:2. Diváků: 60.
Sestava Lokomotivy: Podešva - Kliment, Šindelář, V. Horáček, Beneš - M. Horáček, Torba, Tomášek, Paštika - Lebduška, Zlatníček.

Hodkovice Staré Splavy 4:3 (2:1)

V pěkném fotbale se hosté ukázali jako technický tým, s nímž domácí dokázali běhat. Hodkovičtí se ujali vedení, ale hned z výkopu soupeř vyrovnal. Za dalších osm minut opět Hodkovice vedly Pavlíkem a náskok již do konce nepustily.

Hned po změně stran Bolard svým druhým gólem pojistil na 3:1, hosté se chytli proměněnou penaltou. Na ni reagoval gólem Jáč a Splavy, které se snažily s výsledkem něco udělat, se chytaly častokrát do ofsajdových pastí. Přesto v samém závěru stihly snížit.

Branky: 29. a 46. Bolard, 38. Pavlík, 64. Jáč - 30. Jakub Beránek, 57. Jan Beránek z pen., 90. Švarc. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 1:1. Diváků: 100.

Velký Valtinov - Bukovany 2:2 (1:2)

Hostující trenér Jakub Ujka před utkáním avizoval, že mu v kádru chybí pět hráčů základní sestavy, přesto si přál, aby jeho svěřenci napravili krutou domácí porážku 1:5 od Ruprechtic.

Velký Valtinov - Bukovany 2:2. Ptáček se Štemberou v hlavičkovém souboji s hostujícím Najmanem.Bukovanští se snažili trenérovo přání splnit a v prvním poločase si vypracovali tlak a nejméně šest čistých gólovek. Využili ale pouze dvě. Nejprve se přesně prosadil Samek, načež domácí srovnali ze standardky zásluhou Pýchy. Družba hrála po větru a měla nadále navrch. Kopecký pořádnou bombou pálil jen do břevna, přesto se hosté kýženého druhého vedení dočkali a poločas vyhráli, protože na 1:2 zvýšil Králík.

Druhé dějství tohoto pohledného okresního šlágru začal lépe domácí Slavoj, protože hned ve 47. minutě po školácké chybě bukovanské obrany Doubek srovnal na 2:2. Poté měli domácí štěstí, když znovu hostující Kopecký po individuální akci orazítkoval tyč. Ale další změna skóre již nenastala, proto se body dělily.

„Remíza je spravedlivá. Obě mužstva mohla vyhrát i prohrát," konstatoval sekretář valtinovského klubu Petr Chmelař, jenž se vzápětí vrátil k minulému utkání na Bulovce, kde Valtinov prohrál 1:4.

„První dva góly jsme inkasovali po našich chybách, třetí byl údajně z ofsajdu a ten čtvrtý jsme si dali vlastní. Snížení zařídil po individuálním průniku náš Doubek."

V následujícím mistrovském duelu čeká na Slavoj další okresní derby s českolipskou Lokomotivu.

S jakými plány Valtinovští do Lípy pojedou? „No jako vždycky jedeme ke každému zápasu: pro tři body!" odpovídá bez rozmyšlení sekretář. „Třeba pak budeme nakonec rádi i za ten jeden, ale my se nemusíme bát nikoho. Obzvlášť s naším fanklubem, který mužstvo podporuje a doprovází ho na každé utkání," zdůrazňuje s úsměvem Petr Chmelař.

Branky: Pýcha, Doubek - Samek, Králík. Rozhodčí: Švec M. - Havel, Zlatník.
Velký Valtinov: Kristek - Zelený Vr., Zelený J., Opršal, Merta - Doubek, Ptáček, Košek, Stembera Pýcha, Stanovský (Sucharda, Wágner, Novák). Trenér: Pavel Sehnal.
Bukovany: Wolanin - Kopacký, Samek, Prýl, Satrapa - Hofman, Králík, Najman, Kašpar - Dostál, Zátka (Sedlák, Černák). Trenér Jakub Ujka.

Hrádek B - Doksy B 4:3 (2:2)

Chvílemi měli navrch domácí, chvílemi hosté. V 8. minutě střelu Badiho dorazil Šašek a Hrádek vedl. Střelec měl další šanci zblízka po dobré akci, ale tentokrát neuspěl. Druhý gól Hrádeckým zařídil Badi, který nasadil k velkému sólu a po obejití tří protihráčů skóroval. Asi přišlo uspokojení, protože během dalších tří minut domácí celkem snadno po nedůrazu dvakrát inkasovali.

Po přestávce byl Hrádek znovu aktivní, měl několik vyložených šancí, ale z toho všeho nastřelil jen tyč. V 50. byl hostům vyloučen Procházka, ale skóre měnili oslabení hosté po úniku Šimona. Domácí znovu zabrali, protože jim teklo do bot a v posledních osmi minutách otočili stav. Nejprve Badiho centr usměrnil Kapras a v poslední minutě rozhodl Antoš.

Branky: 8. Šašek, 26. Badi, 83. Kapras, 90. Antoš - 27. a 77. Šimon, 30. Kolařík. Rozhodčí: P. Blaschke, ŽK: 2:2, ČK: 50. Procházka (D). Diváků: 100.

Další výsledky I. B třídy západ:

Stráž nad Nisou - Osečná 2:0

Bílá - Bulovka 6:0

I. B třída Libereckého kraje.