Nová Ves - Dubice 4:3 (4:0)

Ves byla jednoznačně lepší a po parádním výkonu v I. poločase vedla 4:0. Jenže Dubice nehodila flintu do žita a během tří minut vstřelila dvě branky. Právě ta druhá, po trestném kopu, srazila sebevědomí Vsi na bod mrazu. Hosté měli lepší pohyb a deset minut před koncem dokonce snížili na 3:4. Domácí se tak až do konce báli o výsledek.

Branky: 1. a 7. T. Holub, 30. Kouba, 40. Dobiáš - 53. a 55. Bárta, 80. Hašek. Rozhodčí: Jacik, ŽK: 1:3. Diváků: 50.

Staré Splavy - Chrastava 1:6 (0:1)

Chrastava měla stále navrch, ale často její útoky ztroskotaly na ofsajdových pastích. Některé byly, některé ne. Přesto dvakrát Jahoda, Beneš, Mareček a Cusnir měli na kopačkách gólovky, které neproměňovali do poslední minuty poločasu. V té poslední napřáhl z 28 metrů Beneš a jeho trestný kop skončil v síti. Krátce po změně stran propálil vše po závaru P. Rozmajzl a další trestný kop Beneše našel cíl.

Hned nato po chybě gólmana navýšil Beneš a měl z toho brankový hattrick. Pak Mareček vyslal Jahodu a ten po úniku dal na 0:5. Domácí odpadali a Beneš předvedl své kvality ve vápně a vstřelil svůj čtvrtý gól. Jenže hned nato zaspala chrastavská obrana a Švarc hlavou vstřelil čestný úspěch domácích.

Branky: 83. Švarc - 45., 57., 59. a 82. Beneš, 50. P. Rozmajzl, 66. Jahoda. Rozhodčí: Hanyk, ŽK: 1:3. Diváků: 70.

Velký Valtinov - Doksy B/Jestřebí 1:3 (0:1)

Velký Valtinov - Doksy B/Jestřebí 1:3.V první desetiminutovce orazítkovali Pekárek i Jurčik brankovou konstrukci. Zahrozili však i domácí, když Wágner řádně provětral dokskou obranu, ale zakončení se mu nepovedlo.

V 16. minutě si Jurčik zpracoval na hranici šestnáctky dlouhý míč od Ondřeje Picka a poslal hosty do vedení. Jurčik mohl ještě zvýšit před odchodem do kabin, ovšem z nabídnuté šance od Pilaře ze šesti metrů netrefil prázdnou bránu. Hned po přestávce utekl Pilař a z rohu velkého čtverce prostřelil gólmana Vimera. 0:2. Za deset minut si Pilař dal repete po krásné přihrávce Drábka, tentokrát se však Vimer nenechal zaskočit.

V 60. po rohu Semíka propadl přes Jurčika míč až na zadní tyč, kde ho Kolařík pohodlně uklidil do sítě 0:3. S tímto stavem se však domácí nehodlali smířit. Ze závaru před bránou Doks vykřesal domácí Ptáček naději, když ještě s pomocí teče Drábka snížil na 1:3. Hra se vyrovnala a domácí začali stále více ohrožovat branku svého soupeře. Gólovou příchuť měla především Wágnerova šance, když jeho únik na poslední chvíli zlikvidoval Drábek.

V podobné situaci se sám před gólmanem ocitl na druhé straně i Pilař, Vimera však nepřekonal. Ruce nad hlavu vylétly domácím ještě v poslední minutě. Po trestném kopu ze čtyřiceti metrů poskakoval míč po hlavách Valtinovských, až zapadl do brány. Radost jim však překazil sudí Havel, když branku pro ofsajd neuznal.

Rozhodčí: Havel - Paulus, Zlatník. ŽK: 1:1. Diváků: 60.

Velký Valtinov: Vimer Otta - Wágner, Bezděkovský, Stiblík, Zelený Vratislav, Merta, Ptáček Lukáš, Horáček, Opršal, Ptáček Zdeněk, Štembera, připraveni Pýcha, Doubek, Košek, Zelený Jan.

Doksy B/Jestřebí: Kadlec - Drábek, Jurčik, Pekárek, Kýček, Šafránek, Kolařík, Picek Ondřej, Picek Radomír (60. Picek František), Pilař, Semík, připraveni: Švec, Procházka, Němec, Kluh. Trenér P. Kolář.(jur)

Hrádek B - Horní Police 1:2 (0:1)

Hosté předvedli statečný výkon a naprosto zaslouženě zvítězili.

Domácí na hlavním hřišti nehráli dobře a za sedm minut předvedli tři chyby. Právě v 7. minutě nedal hostující Kalina po chybě obrany jasnou šanci. Domácí za dalších deset minut měli možnost po ose Dočekal – Horváth – Kraus, ale neproměnili ji. Ve 42. se domácí domáhali penalty. Po rohovém kopu se dostal míč k Robovi, který trefil protihráče ve vápně do rozpažených rukou, ale hlavní sudí nic neviděl, i když ho asistent upozorňoval na evidentní ruku.

Tento moment domácí rozhodil natolik, že z protiútoku inkasovali. Po přestávce mohl vyrovnat Koleno, ale sám před brankářem dal vedle. Naopak hosté z trestného kopu trefili zeď, od níž šel balon do protipohybu brankáře – 0:2. Poté až do konce měl Hrádek drtivou převahu, jenže nedokázal proměnit ani jedinou z deseti šancí. Až pár minut před koncem chyboval gólman hostů, který neudržel centr Kolena a Dočekal doklepl míč do brány. Na bod však již bylo pozdě.

Branky: 86. Dočekal - 43. Fleiger, 60. Kalina. Rozhodčí: Drobník, ŽK: 3:2. Diváků: 50.

Bukovany - Rozstání 0:0

Na umělé trávě v Novém Boru se zrodila bezbranková remíza. Obě mužstva se snažila hrát kombinační fotbal a vyrážet do protiútoků ze zabezpečené obrany. Z pohledu nezaujatého diváka asi nešlo o atraktivní fotbal, byl to spíše boj s mnoha nepřesnostmi z obou stran a s minimem šancí.

„Největším kladem kromě zisku bodu je to, že jsme opět odehráli utkání bez inkasovaného gólu a udělali další krůček k záchraně. Věříme, že se začne projevovat kvalitní zimní příprava a stabilizace kádru," uvedl trenér František Hanykýř.

Rozhodčí: Hubáček, ŽK: 2:1. Diváků: 25.

Bukovany: Fišer - Samek, Prýl, Hlubuček, Svoboda L. - Ramík (Fertig), Ujka, Králík (Sedlák), Jeřábek, Najman - Sysel. Trenéři Jakub Ujka, František Hanykýř.

Další výsledky 19. kola I. B třídy západ:

Bulovka - Rynoltice 1:0

Bílá - Vratislavice 9:0

TABULKA

I. B třída Libereckého kraje.