Nakonec až čtvrté místo v letošní krajské I. A třídě obsadili fotbalisté Mimoně, kteří sice v posledním zápase sezony na půdě Mírové pod Kozákovem nastříleli pět branek, ale plných sedm jich inkasovali. A protože jejich soupeři z čela tabulky nezaváhali, musí se smířit pouze s „bramborovou medailí".

Mírová - Mimoň 7:5 (3:2)

V Mírové se sehrálo velmi důležité utkání pro oba týmy. Začalo se hodně zostra a ve stejném tempu se také končilo. Strhla se pořádná přestřelka, která nabídla dvanáct branek, červenou kartu a radost hráčů v domácím dresu.

Už první poločas nabídl hodně vzruchu. Mírová začala lépe a už v 5. minutě se ujala díky Jírově proměněné penaltě vedení. Mimoň ale neotálela a během chvilky skóre otočila. Přesto šli domácí do kabin veselejší, protože ve 26. minutě Jíra znovu skóroval z pokutového kopu a hostující Bláha byl navíc vyloučen. Těsně před půlí navíc zatloukl míč do sítě hlavou Zelnický na 3:2.

Mimoň se ale nevzdala ani v oslabení, po změně stran Řehák vyrovnal. Pak sice naoko rozhodl Koubek, když dvěma brankami upravil na 5:3, tím však přestřelka neskončila. Týmy se dál neúnavně střídaly v gólových úderech. Hosté vždy snížili, domácí ale okamžitě odskakovali. Nakonec si Mírová došla pro hokejové vítězství, tři body a záchranu, když skóre symbolicky uzavřel domácí matador Marcel Kovář.

„Řekl bych, že první poločas byl vyrovnaný, bohužel jsme ale dostali góly po velkých hrubkách, což sráželo náš výkon v útoku. To samé se odehrávalo také ve druhé půli. Hosté, i když hráli v deseti, nás občas přehrávali a v některých pasážích nebylo vůbec vidět, že hrajeme přesilovku. Nakonec jsme ale přestřelku zvládli lépe my," řekl k zápasu domácí trenér Mírové Michal Kovář.

Mimoňský trenér Pavel Vít neměl proč být na své svěřence naštvaný. „Zápas se musel líbit fanouškům obou klubů. Nebyli jsme kompletní, navíc jsme hráli více než hodinu v oslabení, proto musím za výkon všem klukům poděkovat."

Branky: 5. z pen. a 26. z pen. Jíra, 55. a 60. Koubek, 40. Zelnický, 72. Bejda, 86. Marcel Kovář - 15. a 63. Vokřínek, 24. Špaček, 52. Řehák, 78. Hřeben. Rozhodčí: Nešněra, ŽK: 2:4. ČK: 0:1 (26. Bláha). Diváků: 50.

Lomnice – Cvikov 4:1 (1:0)

Nejen domácí fanoušky možná překvapilo, že se o postup v Lomnici hrálo už od 15 hodin. Domácí fotbalisté si šli ale tvrdě za svým cílem a začali skvěle, protože už ve 2. minutě Drahoňovský po vysunutí od Vávry nadvakrát dostal míč za hostujícího brankáře. Ve velkém vedru se ale zprvu nehrál příliš oslnivý fotbal, nudil. Cvikov mohl několikrát srovnat, těsné manko však nestáhl kvůli nepřesné koncovce nebo brankáři Jezdinskému.

Tempo se rozhýbalo až po změně stran. Po prostřídání lomnické sestavy navýšil skóre z penalty znovu Drahoňovský, po chvilce soupeř korigoval. Domácí však rychle rozhodli, opět hlavně díky kanonýrovi Drahoňovskému. Ten nejprve proměnil další penaltu za faul na Vohnouta, čímž dovršil hattrick, těsně před koncem navíc přidal ještě čtvrtý gól. Tím poslal Lomnici do krajského přeboru, kam putuje jako třetí nejlepší tým I. A třídy.

„V horku se nehrál nijak oslnivý fotbal. Věděli jsme, že pokud chceme postoupit, musíme vyhrát. První poločas byl hrozný, ale druhý už byl v pořádku. Drahoňovský znovu podal neuvěřitelný výkon. Jsme šťastní a spřádáme plány na vyšší soutěž," řekl trenér lomnického mužstva Zdeněk Baudyš.

Branky: 2., 55. z pen., 70. z pen. a 82. Drahoňovský – 60. Paštika. Rozhodčí: Vokřínek. ŽK: 2:6. Diváků: 60. 

Harrachov – Stráž pod Ralskem 1:3 (0:2)

Poslední utkání domácího týmu v I. A třídě dopadlo podobně jako v předchozích případech. I když se nehrál nijak jednoznačný souboj, Harrachov ztrácel a nabral rychlé manko. Tentokrát prohrával po brance z pokutového kopu už ze druhé minuty. Ještě do poločasu přidali hosté druhý gól a prakticky rozhodli.

Po změně stran se už jen dohrávalo, Stráž čtvrt hodiny před koncem skórovala potřetí a čistý štít soupeři pokazil až v 80. minutě Roman Bergmann.

„Hosté rychle vedli, což rozhodlo. My jsme se do hry dostali až v závěru, dali jsme jeden gól a další dvě šance neproměnili. Je dobře, že už je konec. Tahle sezona pro nás byla hrozná,"potvrdil dlouho známý fakt trenér harrachovské Jiskry Hubert Rieger.

„Předsezonní cíl, a to záchranu v soutěži, jsme splnili a naše výsledková a herní houpačka se nakonec nečekaně zastavila na velice slušném osmém místě. Každopádně je to pro každého výzva a motivace na sobě ještě více zapracovat a posunout letošní umístění ještě o kousek výše. Tým na to kvalitu má," zhodnotil výkon svého mužstva strážský kouč Karel Knejzlík.

Branky: 80. Bergmann – 2. z pen. a 74. Kotek, 35. Košťál. Rozhodčí: Marek. ŽK: 2:2. Diváků: 80.
Stráž pod Ralskem: Lahůlek – Roll ml., Šindelář, Kelbl, Hurdes – Sedláček, Mitáč, Kotek, Košťál – Majer (80. Svatoš), Cerman.

Další výsledky I. A třídy:

Rynoltice - Krásná Studánka 2:0 (1:0)
Branky: 43. Čeřovský, 65. Karásek. Rozhodčí: Mařatka, ŽK: 1:3, ČK: 50. T. Faksa (KS). Diváků: 100.

VTJ Rapid Liberec - Frýdlant 1:3 (1:2)
Branky: 16. L. Halama - 8. Linhart, 22. Coufal, 68. Nosek. Sudí: Jacík, ŽK: 5:3, ČK: 86. Němec (R). Diváků: 150.

Doubí - Bílý Kostel 0:1 (0:0)
Branka: 78. T. Janáček. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 0:1. Diváků: 50.

Desná - Hejnice 3:4 (3:0)
Branky: 15. z pen., 29. Kopal, 34. vlastní - 60. Sirůček, 66. Kobr, 80. D. Neumann, 85. Koťátko. Rozhodčí: Bahník, ŽK: 2:1. Diváků: 40.

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.