Ano, jedná se o prestižní okresní derby, které patří pro diváky z Českolipska tradičně k největším trhákům.

V minulé sezoně si byly oba soupeři kvit. Jejich vzájemné zápasy skončily remízami: na podzim v Doksech to bylo 1:1, letos v červnu ve Skalici se body po remíze 2:2 rovněž dělily.

Od této doby se docela hodně věcí změnilo. Především: na obou stranách barikády nastaly trenérské změny. V Doksech na lavičce vystřídal Josefa Vinše Milan Bubla, tým Skalice po Vladimíru Jeníčkovi převzal Zdeněk Baťka.

„Já osobně beru zápas v Doksech jako každý jiný. Pojedeme tam s respektem ke svému soupeři a s tím, abzchom předvedli co nejlepší výkon. Doufám, že to nebude nějaká holomajzna a že vyhraje především fotbal," řekl Deníku kormidelník Skalice.

„Nebudeme kompletní, máme několik zraněných a nejvíc nám bude chybět Lukáš Novotný, který je v současnosti na marodce. A proto, kdy se naše mužstvo dává dohromady, bych bral bod," přiznal Zdeněk Baťka, který si tréninkovou morálku mužstva velice pochvaluje.

Bude si stejně tak pochvalovat i výsledek po sobotním mači v Doksech?

Zápas začíná v sobotu 23. srpna od 17 hodin. Hlavním rozhodčím je Eduard Pekař, na lajnách se představí asistenti Vojtěch Brož a Petra Simmerová.

Fotbalové pozvánky na víkendové mistrovské zápasy

Sobota 23. srpna

Krajský přebor mužů: Doksy - Skalice (17).

Okresní přebor mužů: Dubice - H. Police, Žandov - D. Libchava (17).

Okresní soutěž mužů: Zahrádky - H. Libchava (15), Kunratice - Blíževedly, Noviny - Brniště, Pertoltice - Lindava, Tuhaň - Okna (17).

Neděle 24. srpna

I. B třída: V. Valtinov -  Bukovany (14).

Okresní přebor mužů: Skalice B - Kamenice (10.30), Holany - Svor (15), Stružnice - K. Šenov (16), Kravaře - Dubá, Dubnice - N. Oldřichov (17).

Okresní soutěž mužů: Mimoň B - Bukovany B (15), Lokomotiva Č. Lípa B - Polevsko, Cvikov B - Sosnová (17).