Mimo tradičních bodů jednání VH zpráv, schválení hospodaření za minulý rok a schválení rozpočtu na rok 2012, byly projednávány i novinky, které mají vazbu na přijetí novely stanov celého ČSTV v listopadu 2011 a jejich prováděcího předpisu z VH 28. dubna letošního roku.

„Na základě přijaté novely stanov se krajská sdružení přejmenovávají na organizace a tudíž i naše krajské sdružení ponese nyní nový název Krajská organizace ČSTV Libereckého kraje. V rámci otevření se celému sportovnímu prostředí počítá ČSTV i s vytvořením tzv.

Servisních center sportu, která by měla nabídnout servis nejen členským subjektům uvnitř ČSTV, ale i subjektům mimo, jako například Sokolu, Orlu, ČASPV a podobně. V čele těchto center by měli stát manažeři. Krajská VH schválila pro výkon této činnosti dosavadního předsedu," uvedl Ing. Vladimír Boháč, předseda Krajské organizace ČSTV LK.

Na VH byly velice pozitivně hodnoceny významné akce hlavně již 7. ročník trojboje všestrannosti pro žáky 1. 5. tříd ZŠ Libereckého kraje, anketa Nejúspěšnější sportovci 2011 se svými okresními koly až po krajskému finále a spolupráce na přípravě krajské reprezentace mládeže a dětí na jejich olympiády.

Na závěr jednání bylo přijato rozsáhlé usnesení, které schválilo 27 přítomných delegátů z 32 pozvaných.