Aktiv zahájil předseda VV OFS Karel Fischer přivítáním účastníků a krátkým zhodnocením uplynulého ročníku z pohledu řídícího orgánu, poděkoval členům VV, předsedům a členům komisí za zvládnutí svých úkolů.

Po něm vystoupil předseda STK Zbyněk Poppr, který přítomné informoval o základních aspektech a problémech uplynulého ročníku z hlediska sportovně-technického a upozornil na nedostatky, jako např. nepotvrzování zápisu po utkání ze strany vedoucích družstev, za což bylo uděleno několik zbytečných pokut.

Zástupci klubů neměli námitek k celkovému vyhodnocení ani tabulkám soutěží, a tak byl ročník 2016-2017 oficiálně ukončen.

Vyhodnocením nejlepších družstev ukončeného ročníku aktiv pokračoval, gratulace a ceny (míče, diplomy) převzali zástupci klubů od předsedy svazu Karla Fischera a místopředsedy Karla Kapouna.

Vítězové jednotlivých soutěží ročníku 2016-2017:

Okresní přebor mužů: Spartak ŽANDOV
Okresní soutěž mužů: FK PERTOLTICE
Okresní přebor dorostu: Spartak ŽANDOV
Okresní přebor st. žáků: Spartak ŽANDOV / FK SKLO KAM. ŠENOV
Okresní přebor ml. žáků: FK CVIKOV
Okresní přebor st. přípravky: LOKOMOTIVA ČESKÁ LÍPA
Nejlepší mladší přípravka: TJ DOKSY (v této kategorii, u které se nedělá tabulka výsledků, rozhodli o vítězi zástupci klubů spolu s Komisí mládeže na základě ankety a doporučení komise).

Poté následovalo důležité rozlosování nového soutěžního ročníku 2017-2018.

Předseda STK měl pro kluby připraveny všechny materiály i požadovaná čísla a prakticky došlo jen k drobným úpravám.

U společné soutěže dorostu dochází ke změně. Děčínských klubů je letos více než těch českolipských, a tak řídícím orgánem dorostenecké soutěže bude příští ročník OFS Děčín.
Novým klubem v okresní soutěži mužů je po schválení řídících orgánů Starý Šachov (okres Děčín).

V následné diskusi byl předsedou svazu zmíněn fakt, že z důvodu počtu družstev mužů (14) vypadly "vložené" středy,
které bývaly problematické, a také příslib z jednání předsedů KFS / OFS v Praze, že finance z členství by měly kluby obdržet do konce července přímo na své účty.
Protože nebylo dalších otázek do diskuse, byl aktiv s popřáním zdraví a úspěchů ukončen.