Středeční fotbalové dohrávky v krajských soutěžích se týkaly i čtveřici mužstev z českolipského okresu.

I. A třída:

Hejnice - Mimoň 3:5 (3:1)

Mizerný vstup do zápasu měli hráči Jiskry. Ti se hned po rozehrávce dostali do super šance, konkrétně Hanoušek se Špačkem, ale zahodili ji a hned z protiútoku se radoval soupeř. To běžela první minuta. Pak měl další jasnou šanci Matušek, jenže gólman Vykoukal mu ji zmařil.

Poté hosté ve vlastním vápně faulovali Zoreníka a Smola z penalty zvýšil na 2:0. Mimoň odpověděla snížením, jenže před poločasem to bylo znovu o dva góly: Smola svým „angličanem" završil hattrick 3:1.

„O přestávce proběhla v naší kabině trošku hlasitější domluva," přiznal trenérBohuslav Najman.„Kromě toho, že kluci zahazovali šance, stejně jako v Krásné Studánce, tak byli bez pohybu a bojovnosti. To se muselo změnit." A změnilo. Do druhé části totiž nastoupilo zcela jiné mužstvo.

„Domácí jsme začali jednoznačně přehrávat, zvýšili důraz a vstřelili čtyři góly. A to ještě Martin Hanoušek přeloboval vyběhnuvšího gólmana i bránu," popisoval kouč Najman průběh II. půle, za kterou své svěřence pochválil. „Doufám, že ty tři body z Hejnic potvrdíme v sobotu doma proti Harrachovu," přeje si Bohuslav Najman.

Branky hostí: Feher 2, Hanoušek, Špaček, Sutr z pen. Rozhodčí: Brož, ŽK: 3:3. Diváků: 80.

Mimoň: Michálek - Jablonský, Košek, Feher, Mikloda - Matušek (75. Kolda), Foubík, Šiška, Sutr - Hanoušek, Špaček. Trenér B. Najman.

I. B třída:

Velký Valtinov - Bulovka 1:3 (0:1)

Domácí Slavoj předváděl skoro hodinu hry mdlý výkon. Až po deštivé přeháňce se Valtinovští probudili a snížili, navíc několikrát měli blízko k vyrovnání. To, že vyjdou bodově naprázdno, rozhodla chyba v domácí rozehrávce, kterou Bulovka potrestala.

Branka za domácí: 53. Štembera. Rozhodčí: Zlatník.

V. Valtinov: Vimer - Wágner, Bezděkovský, Vosecký, Kovalev - Stiblík, Ptáček L., Horáček, Ptáček Zd. - Štembera, Opršal J. ml. (Košek, Zelený J.). Trenér: Jan Opršal st.

Staré Splavy - Rynoltice 2:3 (0:1)

Splavští dvakrát srovnali skóre, potřetí už se jim to nepodařilo, a to i přesto, že poslední minuty dohrávali v početní převaze. „Dá se říct, že na všechny tři góly jsme Rynolticím nahráli sami," hodnotil utkání splavský kormidelníkVladislav Chmela.První branku daly Rynoltice z penalty po faulu Vítka, druhý, když Splavští na polovině hřiště ztratili míč a soupeř z brejku zvýšil.

Rozhodující úder přišel pět minut před koncem: trestný kop hostů splavská obrana odhlavičkovala pouze k volnému Pudilovi, jenž rozhodl. Co byly platné jasné příležitosti Jantače, Chlumeckého, Jakši a dalších domácích hráčů, když je neproměnili… „I přes porážku musím kluky pochválit za předvedený výkon, protože opticky jsme byli lepší a jeden bod by nám určitě více slušel," dodal kouč Chmela.

Branky: 55. Chlumecký, 76. Sameš - 30. Kotek M. ml. (pen.), 59. Zeidler, 85. Pudil. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 2:5, ČK: 87. Vacek (R).

Staré Splavy: Halgaš - Vidner, Vítek, Miler, Treutner, Pergl (46. Pergl), Jantač, Šimon, Sameš (83. Reichelt), Jakša (60. Endler), Chlumecký. Trenér Vl. Chmela

Rozstání - Horní Police 1:1 (0:1)

Ve vyrovnaném poločase se dostali domácí jen k vápnu a dál vážněji branku hostů neohrozili. Zato hosté dokázali neobsazeným Vodným vystřelil z 18 metrů a rána šla od tyče do brány. Ve druhé půli se hra Rozstání zlepšila a hosté postupně nestíhali. Zlepšená hra byla korunována trefou Passiana z trestného kopu. Domácí měli několik dobrých možností zápas zvrátit na svoji stranu, ale netrefil se ani Roll z malého vápna.

Hostitelé prý podali jeden z nejhorších výkonů za poslední roky. „Nic horšího už jsme dlouho nezahráli, a tak zlepšený výkon ve druhé půli a branka Pásy ze standardky jsou jen slabou náplastí za dvoubodovou ztrátu," prohlásil domácí trenér Jiří Rybář. Police bojovala a má bod!

Branky: 65. Passian – 29. Vodný. Rozhodčí: T. Havel, ŽK: 2:2. Diváků: 50.