Na fotbalový zápas v Mimoni v rámci krajské I. A třídy budou rozhodně mnohem lépe vzpomínat domácí oproti hostům z libereckého Doubí, kteří si přibalili na zpáteční cestu pod Ještěd osmigólovou nadílku.

Mimoň - Doubí
8:1 (3:0)

Mimoň se do svého soupeře zakousla hned od první minuty, přičemž výsledkem byla po sražení Sutra v šestnáctce nařízená penalta. Tu však Leitner neproměnil, ale domácí tento fakt nakonec vůbec nenalomil. Během následujících 25 minut nastřílel odevzdanému soupeři tři branky, a to ještě dvakrát zachránila hostujícího gólmana branková konstrukce.

Po obrátce hned vzápětí z první šance po dravém průniku Matuška z pravé strany skóroval již podruhé Foubík, a vzal tak definitivně hostům šanci na pokus o zvrat v utkání. V 60. minutě sice korigoval průběžný výsledek Bláha, ale potom už se opět prosazovali pouze nažhavení domácí střelci. Hattrick završil Foubík, Matušek přidal svoji druhou branku v zápase a gólu se dočkal i nejlepší mimoňský střelec podzimu Sutr. Kanonádu Mimoně pak zakončil pět minut před koncem Istomín.

Branky domácích: Foubík 3, Matušek 2, Šiška, Sutr, Istomín.
Sestava Mimoně: Michálek - Konopiský, Leitner, Feher, Polák (15. Votápek) - Matušek, Šiška, Foubík, Eichler - Sutr, Greňo (Istomín, Mikloda). Trenér: M. Šimek.

Stráž n. N. - Cvikov 0:0

Potřetí po sobě Stráž gólově neuspěla. S pěti dorostenci v základu domácí bojovali a v 10. Trojan z deseti kroků přestřelil. Za chvíli nato domácí Žoček po rohu nastřelil tyč a dorážka minula cíl definitivně. Ve 20. prvně zahrozili hosté, kdy Kuběj z 18 metrů obstřeloval Schölera, ale ten krásně vyrazil. Ve 24. Satrapa hlavičkoval po rohu nad Schölerovu branku. Stejný hráč si na Schölera nepřišel ani když si zaběhl za beky. Strážský gólman dokázal předvídat a šanci mu sebral.

Domácí Žoček střílel vedle, Satrapa na druhé straně nastřelil do tyče. Ve 45. byl blízko úspěchu Žoček, jenže když se dostal před brankáře, přehodil jeho i břevno. Po přestávce nasměroval Žoček míč na Trojana, tomu však předkopnutý míč sebral brankář.

Další domácí možnost měl i Frýba. Posledních třicet minut měla Stráž více ze hry, jenže hosté kouskovali hru častými fauly. Domácí se dost zlobili na rozhodčího, který nenechával výhody, z nichž by se rodily gólovky. V 88. běžel Frýba sám na branku. Byl zezadu doslova sestřelen, takže následovala červená karta pro viníka, ale také hned konec zápasu.

Rozhodčí: Vydra, ŽK: 1:3, ČK: 88. Baláž (C). Diváků: 60.

Skalice - Frýdlant 4:1 (3:0)

Jen pět minut trvalo oťukávání. Pak si museli Frýdlantští připadat jako na kolotoči, protože jen přihlíželi akcím a kombinacím domácích. Ti hráli na jeden dotek a obrana se zálohou nestíhaly. Domácích bylo plné hřiště. V 5. minutě zaváhal u lajny Marek, útočník mu vypíchl míč a přihrávkou našel Švece - 1:0.

Dál se Skalice tlačila do útoku a v 17. po trestném kopu a přistrčení Drobného se míč dostal k Jeřábkovi a bylo 2:0. Skalice byla jasně lepší a po úniku přes půlku hřiště přidal na 3:0 přesně k tyči Neuman. Domácí po třetím gólu malinko polevili, přesto se hra odbývala kolem středu a na půlce hostů, kteří byli neškodní.

Ve 46. hostující beci jen stáli a přihlíželi samostatné akci Neumana, který si vedl míč po velkém vápně a měl čas zakončit na 4:0. V 58. navíc Skalice zahrávala penaltu za faul, ale tu střelci Zimák chytil. Domácím to přesto stačilo, protože měli nahráno. Kutílek však za minutu nato vzal balon, povodil čtyři obránce a snížil na 1:4. Hra byla vyrovnanější, posledních dvacet minut se hosté tlačili víc dopředu, jenže vše to bylo bez vyložených šancí.

Branky: 20. a 46. Neuman, 2. Švec, 17. Jeřábek - 59. Kutílek. Rozhodčí: Salač, ŽK: 3:5. Diváků: 150.

Další zápasy I. A třídy:
Mírová - Jilemnice 1:0 (0:0). Branka: 48. M. Zelnický. Rozhodčí: Urbánek, ŽK: 1:2 . Diváků: 80.
Lomnice - Velké Hamry 0:0. Rozhodčí: M. Horáček, ŽK: 3:2. Diváků: 70.
Vratislavice - Krásná Studánka 3:3 (2:2). Branky: 8. Žabka, 43. Dlabola, 84. Lang - 6. Knajbl, 11. Hájek, 59. Grepl. Rozhodčí: Dytrt, ŽK: 2:3. Diváků: 100.
Hejnice - Bozkov 3:1 (2:0). Branky: 1. Filip z pen., 9. Šulc, 88. Kobr - 47. Foubík. Rozhodčí: M. Marek, ŽK: 3:3. Diváků: 80.

Tabulka

#nahled|https://g.denik.cz/7/fd/fotbal_tabulka_iatrida_1138_denik_clanek_hp.jpg|https://g.denik.cz/7/fd/fotbal_tabulka_iatrida_1138.jpg|I. A třída.#