Na sedmé příčce fotbalové tabulky divizní skupiny B přezimuje nováček FC Nový Bor. Svěřenci lodivoda Františka Kubáně ve svém posledním podzimním vystoupení o mistrovské body udolali Vilémov 2:1.

„První část našeho účinkování v divizi  máme za sebou. Výsledkem je skóre 23:25, zisk 24 bodů a cíl, že se chceme pokusit o umístění v první polovině tabulky, jsme splnili.  Teď bude následovat ještě  pár tréninků, pak je volno a sejdeme se v lednu 2013 v přípravě na jaro," konstatoval po utkání trenér František Kubáň.

FC Nový Bor – STAP TRATEC Vilémov 2:1 (1:0)

Zápas, který se dal nazývat jako derby, domácí borci nezačali dobře a už ve 4. minutě mohli inkasovat. Jeden z vilémovských útočníků prošel středem novoborské obrany, velmi dobře a přesně vystřelil, ale excelentním  zákrokem se blýskl gólman Blumentritt, který ránu, směřující do šibenice, vytlačil nad břevno, čímž soupeři vzal vítr z plachet.

Za devět minut se na levé straně prosadil přes několik hráčů domácí Müller,  jenž od brankové čáry poslal míč do vápna. Na správném místě ve správný  čas se před brankou hostujících ocitl Šulc, který jako kapitán poslal prvním  gólem zápasu své mužstvo do vedení – 1:0. Od této doby se na hřišti rozpoutal fotbalový boj s šancemi na obou stranách, ale i hra se dosti přitvrdila.

FC Nový Bor – STAP TRATEC Vilémov 2:1.Do druhého poločasu nastoupil soupeř lépe, naštěstí pro Nový Bor se ale skóre neměnilo, a to především zásluhou gólmana Blumentritta. Až v 60. minutě se úsilí Vilémova přeměnilo v úspěch. První střelu na domácí branku po rohovém kopu brankář vyrazil, tu opakovanou však bránící Vlk nešťastně prodloužil do domácí sítě – 1:1.

Pak se hra přenášela z jedné poloviny na druhou a narůstalo napětí i na střídačkách. Rozhodčí musel řešit i řadu tvrdých soubojů a některé nad rámec pravidel. Za to také udělil na obě strany několik žlutých karet. „Diváci viděli nejen fotbalové souboje, ale i brankové příležitosti.Víc jich měli hosté, ale proměňování bylo pro ně zkázou," přiznal sekretář FC Nový Bor Jiří Obrovský.

Rozhodnutí o tom, kdo získá tři body, přišlo 80. minutě. Po akci Stromeckého se balón dostal na kopačky jednoho ze spoluhráčů,  který poslal přízemní centr na zadní tyč a Brož věděl, co dělat –  2:1.

Posledních deset minut zápasu bylo ve znamení dosti tvrdých zákroků z obou stran, ale také v zahazování příležitostí. V samotném závěru si odbyl svůj debut v divizi dorostenec Ondřej Mareš.

A také on se postaral o vzruch, když připravil příležitost pro Červeňáka, který ale trefil jen boční síť. Na druhé straně hosté zbrkle stříleli vedle tyčí a k vyrovnání jim nepomohly  ani posily z farmářského klubu FK Varnsdorf..

Takže fotbalisté FC Nový Bor můžou slavit sedmé podzimní vítězství v divizní soutěži!

Branky: 13. Šulc, 60. vlastní (Vlk), 80. Brož. Rozhodčí: Novák Michal. Diváků: 40.
Sestava Nového Boru: Blumentritt – Vávra, Vlk, Demke, Bartoš, Brož (Mareš), Šulc, Lebruška, Stromecký, Kubeš, Červeňák. Trenér František Kubáň.

FC Nový Bor – STAP TRATEC Vilémov 2:1.

FC Nový Bor – STAP TRATEC Vilémov 2:1.

FC Nový Bor – STAP TRATEC Vilémov 2:1.