Tohle nevypadá dobře… Řeč je o fotbale a o současné situaci v tabulce divizní skupiny B. Přesněji: o pořadí v její spodní části, kde se věc přímo týká mužstva FC Nový Bor.

Novoborští po prohře 0:3 s Louňovicemi zaujímají 12. místo, kde mají 33 bodů, tedy jen o dva víc než předposlední Litol, ale ta ještě ve středu dohrává zápas s Vyšehradem.

Vedení FC Nový Bor v pondělí večer odvolalo z funkce trenéra divizního  týmu Františka Kubáně. „Velice vážná  situace v tabulce  přivedla vedení klubu k řešení celé věci, a proto jsme přijali zásadní rozhodnutí  a trenéra Kubáně odvolali. Jeho nástupcem bude Vladimír Jeníček, který doposavad vedl sousední Skalici. Nového trenéra představíme hráčům ve středu na tréninku," sdělil Deníku sekretář Jiří Obrovský.

Nový Bor - Louňovice 0:3 (0:3)

Domácí se na utkání posílili o hráče z Varnsdorfu (Jakubovský, Černý, Zieris, Polanský, Ruszo) a snahu svěřenců trenéra Františka Kubáně o co nejlepší výsledek nelze upřít, nicméně farmářský klub druholigové Vlašimi prokázal své kvality a během necelých šesti minut prvního poločasu rozhodl o výsledku. Tři góly do sítě za gólmanem Danem Blumentrittem totiž vstřelil mezi 25. a 31. minutou.

Nový Bor - Louňovice 0:3. Domácí Černý v hlavičkovém souboji s Bohatou, Daňhelem a Kolískem.Nejprve po špatné rozehrávce domácího hráče přišlo přečíslení a zcela volný Šmidrkal otevřel skóre 0:1. Za dvě minuty hosté zahrávali od postranní čáry trestný kop, který doplachtil na hlavu zkušeného Bohaty, jenž zvýšil na 0:2, a když ve 30. minutě prošla přihrávka mezi beky na Hrzána, který se v koncovce nemýlil a přidal třetí gól, byli hostitelé na ručník…

„Tyhle momenty rozhodly o výsledku celého zápasu. Naši fanoušci sice neustále fandili a snažili se oživit sebevědomí hráčů, jenže první poločas skončil špatně. A i když jsme si po pauze vypracovali několik slibných příležitostí, tak kvalitní protivník si výsledek pohlídal," informoval sekretář Jiří Obrovský starší.

V tuto chvíli je jisté, že z divizní skupiny B spadnou tři až čtyři celky s nejmenším bodovým ziskem. A Nový Bor se do této sestupové propasti týden co týden přibližuje.

„Není se co divit… V šesti utkáních po sobě jsme prohráli a v posledních třech duelech nedali ani gól," připomíná manažer novoborského klubu Jiří Obrovský mladší.

„Čím si to vysvětluji? Prostě nedáváme góly a naopak snadno je inkasujeme," odpovídá manažer klubu z města sklářů a pokračuje: „Ztratili jsme například dva body po remíze 2:2 s Brozany, přestože jsme vedli 2:1, Neratovice v poslední minutě vyrovnaly na 1:1 a při zápase s Úvaly se naše vedení 2:0 proměnilo v porážku 2:3… A to jsou ty body, které nám teď chybějí. Ale rozhodně uděláme všechno pro to, aby byl Nový Bor divizní i pro příští sezónu!"

Branky: 25. Šmidrkal, 27. Bohata, 30. Hrzán. Rozhodčí: Novotný, ŽK: 1:3. Diváků: 160.
Nový Bor: Blumentritt - Lebruška, Jakubovský, Kaňkovský, Broschinský, Polanský, Zieries, Victorien, Kubeš, Stromecký, Černý (Třešňák, Ruszo). Trenér Fr. Kubáň.

Výsledky 28. kola divize B:

Aritma - Neratovice 2:0 (2:0)

SK Kladno - Český Brod 5:1 (3:0)

Štětí - Motorlet 0:4 (0:2)

Souš - Lovosice 1:2 (0:0)

Nový Bor - Louňovice 0:3 (0:3)

Brozany - Chomutov 3:2 (1:0)

Žatec - Úvaly 1:1 (0:1)

Litol Vyšehrad (odloženo)

TABULKA

Tabulka divize B.