Šest zápasů bylo odehráno v 16. kole nejvyšší okresní fotbalové soutěže, které se odehrálo jako první jarní. A hned přineslo velké překvapení: dosud neporažený vedoucí celek Zákup poznal v této sezoně svého premiérového přemožitele. Stal se jím Slavoj Dubá, který lídra tabulky pokořil po vítězství 4:1.

A protože druhá Dolní Libchava zdolala českolipskou Lokomotivu, náskok Zákupských se ztenčil na dva body.

Brniště - Stružnice 2:3 (2:1)

V tomto zápase se jako první radovali hosté, kteří na konci první čtvrthodiny využili rohový kop. Po deseti minutách byl faulován domácí hráč ve vápně a rozhodčí nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Milan Zelenka. Po dalších deseti minutách nejprve Jaroslav Zelenka nastřelil tyč a míč vrátil do branky zcela nekrytý Michal Kopecký.

Brniště tak rázem vedlo, ale své další šance nevyužilo. Stružnice nastoupila do druhé půle lépe a hned ve druhé minutě se jí po rychlém brejku a chybě domácí obrany podařilo vyrovnat. „Hosté měli ve druhém poločase víc šancí, my se spíš bránili. Přesto jsme mohli dát vedoucí gól, ale klukům scházel klid v zakončení. V závěru se nám zranili dva hráči, a to Šauer a Jarda Zelenka, čehož hosté využili pět minut před koncem," vylíčil rozhodující momenty II. poločasu sekretářLadislav Zlatohlávek.

Branky: 25. Zelenka M. (pen.), 35. Kopecký M. - 14. Fletcher, 47. Merenus, 85. Koždoň B. Rozhodčí: Jánský. Diváků: 40.

Sloup - Polevsko 4:0 (2:0)

Vítěz zimního turnaje v Mimoni hned od začátku převzal otěže zápasu do svých rukou a po střelách Dostála a Kašpara zvonily tyče a břevna. Pak Tománek neproměnil penaltu, ale vše si odčinil za chvíli, kdy vstřelil úvodní gól Sokola, a před přestávkou zvýšil na 2:0 Lidmila.

Ve druhém poločase Polevsko několikrát nebezpečně zahrozilo, ovšem klid do domácích řad vnesli Malič a Bezouška, kteří upravili na konečných 4:0.Branky:Tománek, Lidmila, Malič, Bezouška.

Sestava vítězů: Lacina - Stejskal, Kočí, Malič, Dostál, Kašpar, Tománek, Vik, Lidmila, Bezouška, Nečas (Žák, Šup, Vorlík).

Dolní Libchava - Loko Česká Lípa 3:2 (1:1)

Dolní Libchava - Loko Česká Lípa 3:2.Na těžkém terénu si oslabení domácí v prvním jarním zápase vedli dobře. I když to byl spíš bojovný fotbal, tak si Libchavští připravili více šancí a zaslouženě vyhráli. Nejprve se po centru Korose trefil hlavou Kaňkovský, o tři minuty z brejku vyrovnal Zlatníček.

Po pauze se nejdřív po faulu na Kukala kopala penalta, kterou Koros neproměnil, ale z následné dorážky se nemýlil, poté přetažený centr Dušánka napálil z voleje do sítě Kukal. Hosté v závěru už jen snížili opět Zlatníčkem a domácí si zaslouženou výhru pohlídali. Zápas s přehledem odřídili rozhodčí Švec, Kutílek a Copko.

Branky: Kaňkovský, Koros, Kukal - Zlatníček 2.

Skalice B - Kamenice 3:2 (1:1)

Slušné utkání s mnoha šancemi před oběma brankami rozhodl o domácí výhře Lukáš Martínek nádhernou střelou ze 30 metrů. Před návštěvou 50 diváků odřídil tento duel s naprostým přehledem rozhodčí Král a jeho asistenti na pomezí.

Branky:Vojtěch Daniel 2, Lukáš Martínek - Blaha Martin, Sedláček Pavel. Rozhodčí: Král Jaroslav - Táborský Josef, Rosenberg Dominik.

Kravaře Zahrádky 0:0

Výkon obou celků zhodnotil jeden ze skalních domácích fandů FK Loko Kravaře takto: „Dnes to není na pivo, ale na kořalku, nedá se na to koukat!" Kravaře jsou v tabulce osmé a následující neděli hostí od 16.30 hodin nebezpečný Sloup. Ten je třetí.

Rozhodčí: Folk - Jankech, Marek. Diváků: 50.

Zákupy Dubá 1:4 (0:2)

Dubá domácí celek zaskočila, tři branky vstřelila po standardních situacích a poslední gól přidala v 90. minutě do otevřené obrany. Čestný úspěch domácích vstřelil Dostál. Utkání s přehledem řídila trojice Janovský, Hamada, Švec.

Branky: Dostál - Lodinský M. 2, Soukup M., Šíma L.

Okresní přebor Českolipska.