První vítězství v letošní sezoně okresního přeboru vybojovali fotbalisté Zahrádek, kteří porazili Dubou nejtěsnějším poměrem. Zajímavý zápas se odehrál v Dolní Libchavě, kde se představil nováček z Holan.

Zahrádky - Dubá 1:0 (0:0)

Utkání bylo vyrovnané, obě mužstva zahodila několik šancí, až v 60. min. proměnil trestný kop z 20 metrů Ladislav Chladík, což rozhodlo o první výhře Zahrádek v této sezoně.

Branky: Chladík Ladislav. Rozhodčí: Mengr Copko, Marek. Diváků: 60.

Loko Česká Lípa - Kamenický Šenov 4:2 (2:1)

Lokomotiva vedla v 11. minutě 2:0, ale potom si domácí začali komplikovat rozehrávky, po kterých se hosté dostávali do šancí, aby ve 26. minutě snížili na 2:1. Šenovští ve druhé půli dokonce vyrovnali, když využili další hrubku domácí obrany, takže bylo zaděláno na drama.

Po hodině hry zvýšil na 3:2 Linhart, jenže během 132 minut svého pobytu na hřišti se vykartoval Fara mladší a hosté hráli přesilovku. „Museli jsme stáhnou útok na jednoho hráče, ale agilní Lebduška v 88. minutě zvýšil na konečných 4:2 pro nás. Chci chlapcům poděkovat za 3 body, ale pořád máme co zlepšovat," poznamenal trenér Lokomotivy Jaroslav Volešák.

Branky za domácí: 7. a 88. Lebduška, 11. Zlatníček, 64. Linhart.

Sestava Loko: Kapras - Jan Volešák (84. V. Horáček), Šindelář, Rajšner, Byrtek - M. Horáček, Lebduška, Kliment, Kulha (63. Fara) Zlatníček, Linhart (80. Beneš). Trenéři: Jaroslav Volešák, Radek Novák.

Dolní Libchava - Holany 3:0 (1:0)

Dolní Libchava - Holany 3:0 (1:0).Ambiciozní nováček přijel do Libchavy ukázat svou sílu, což potvrdil v úvodu zápasu, kdy domácím hráčům míč příliš nepůjčoval. Až v desáté minutě Libchavští přešli do útoku a po faulu na Hynka Vrabce sám postižený penaltu proměnil 1:0. Poté se hra vyrovnala a moc šancí se nerodilo.

Druhý poločas se hosté snažili vyrovnat, po většinu času byli lepším mužstvem, ale zkušená obrana domácích jim toho moc nedovolovala. A když ke konci duelu dvakrát přesně zamířil Zrůbek, zrodil se pro Holany až příliš krutý výsledek, neboť hosté zanechali velice dobrý dojem a předvedli pěknou hru.

Branky: Zrůbek 2, Vrabec (pen.). Rozhodčí: Řezáč Táborský, Král (všichni výborní).

Stružnice - Kravaře 3:0 (1:0)

Kravaře přijely do Stružnice bez několika opor, což bylo na jejich výkonu znát. V prvním poločase Stružnice zahazovala jednu vyloženou šanci za druhou, Kravaře zahrozily několikrát z brejků a jen díky brankáři Čechovi se neujaly vedení. Minutu před koncem poločasu vstřelil uklidňující gól po pěkné střele Koždoň.

Po přestávce začali hosté lépe, Stružnice se 15 minut jen bránila, avšak žádnou šanci neproměnili, naopak střelou z 30 metrů navýšil náskok Dvořák. Po dalších 10 minutách přeloboval kravařského gólmana domácí Sokol a bylo hotovo 3:0.

Branky: Koždoň, Dvořák, Sokol. Rozhodčí: Švec J. Kutílek, Ďörď (všichni s přehledem).

Dubice - Velký Valtinov 5:2 (2:0)

Domácí začali náporem, ale šance Gorola a Podrazila ještě brankou neskončily. Až ve 20. min. rozjel gólovou akci kapitán Ráliš, obešel dva protihráče, přihrál do křídla Pětiokému a jeho centr před branku proměnil Vodrážka střelou k tyči ve vedoucí branku 1:0 Ve 28.min. zahrávali hosté přímý kop a Hruška reflexivně vyrážel míč na roh.

Tři minuty před koncem poločasu si Ráliš pohrál s hostující obranou i brankářem a zvýšil na 2:0. Ve druhém poločase se hosté spoléhali na rychlé brejky a to jim vyšlo v po hodině hry. Doubek vystřelil z hranice velkého vápna a střela se od tyče odrazila za Hruškova záda 2:1

Hosté ve snaze vyrovnat otevřeli až příliš svoji obranu a domácí nemilosrdně trestali. Nejprve v 68. min. Bárta, v 72. Vodrážka a v 74. minutě opět Bárta rozhodli utkání ve svůj prospěch. Za hosty upravil na konečných 5:2 pět minut před koncem z přímého kopu Štembera.

Branky: Bárta 2, Vodrážka 2, Ráliš - Doubek, Štembera. Rozhodčí: Král.

Sestava domácích: Hruška - Proch, Dutka, Škach, Podrazil - Gorol, Grobarčik (Třešňák), Ráliš (Székely), Vodrážka - Pětioký (Kovački), Bárta.

Cvikov B - Kamenice 1:0 (1:0)

Jediný gól vyrovnaného zápasu dal domácí Zvára, o němž trenér Cvikova Pavel Kouklík s úsměvem prohlásil: „Slepý holub našel zrno! Proč to říkám? Protože Patrik má těch šancí v každém zápase plno."

Branky: 40. Zvára. Rozhodčí: Volf. Diváků: 50.

SK Skalice B - Nový Oldřichov 6:1 (3:0)

Okresní přebor Českolipska.