SS Ostrá - FC Nový Bor 4:0 (1:0)

Úvod zápasu hráči Nového Boru přenechali domácím, a i když se po chvíli začal hrát vyrovnaný fotbal, v 9. minutě se Ostrá lehce dostala ve vápně k centrovanému míči a Hrzán hlavou zakončil na 1:0. O chvíli později měli hosté šanci na vyrovnání, ale domácího brankáře nepřekonali.

„Snažili jsme se o vyrovnání skóre, ale nedařilo se dostat k ohrožení branky domácích. Ve 29. minutě se podařila Berounskému pěkná a přesná přihrávka za domácí obranu, na kterou si naběhl Hamada, který se tak ocitl před brankářem domácích. Bohužel neuspěl a brankář jeho šanci zneškodnil,“ komentoval šance v první půli sekretář novoborského celku Jiří Obrovský.

V závěru poločasu byli Novoborští lepším mužstvem na hřišti, ale byli také pod větším pohledem rozhodčího, a tak přišla i první žlutá karta, kterou uviděl Hamada za odkopnutí míče. Domácím se ještě podařilo nastřelit břevno.  

I ve druhém poločase hosté bojovali o vyrovnání. Domácí byli proti a tak se střídaly útoky z jedné strany na druhou. V 63. minutě  se bojovalo kousek od postranní lajny o míč. Následný faul na novoborského Šimoníka končí žlutou kartou, ale hráč zůstal ležet na zemi. Pro třiadvacetiletého hráče musela nakonec přijet záchranka. „Filip utrpěl bolestivou zlomeninu čéšky v koleni. Je to opravdu moc hodný kluk a my všichni ho na dálku zdravíme a přejeme, ať se co nejdříve uzdraví,“ informoval v neděli odpoledne Jiří Obrovský.

Zranění Šimoníka tak poslalo do prvního divizního boje Jakuba Vinše. Hosté poté hráli dost podrážděně, nejprve si žlutou kartu vykoledoval Hoke, po něm Kubeš! V době, kdy je Šimoník v péči lékařů, dává Ostrá druhý gól. Třetí na sebe nedává dlouho čekat, když se v 80. minutě nepodaří Boru odkopnout míč do bezpečí.

Šance na alespoň čestný gól přišla po dlouhém výkupu brankáře Blumentritta. Kubeš hlavou prodloužil za domácí obranu, kam se protáhl Stromecký, ale jeho úmysl vystihl a vychytal domácí brankář. Protiútok pak domácí proměnili na 4:0. V závěru přišel Bor o druhého hráče, když Černý viděl za faul druhou žlutou v zápase a tím červenou.

„Černý určitě jeden zápas hrát nebude. Bohužel u oblíbeného hráče Filipa Šimoníka to nebude rychlé vrácení na hřiště. Podle našich informací podstoupil operaci v nemocnici v Praze. To znamená i pro nás další  komplikace s kádrem, ale uděláme vše, abychom se z této nepříjemné situace co nejrychleji dostali, i když to nebude snadné,“ dodal Obrovský.

„Gól jsme dali už v deváté minutě a pak jsme měli ještě jednu šanci. Vobořila vychytal gólman. V dalším průběhu jsme soupeře pustili do hry, polevili jsme, přesto ještě trefil Vobořil břevno,“ uvedl k prvnímu poločasu vedoucí týmu Ostré Josef Červinka. „Rozhodla dvaasedmdesátá minuta, kdy se trefil střídající Mareš po dlouhém autu. A pak jsme přidali během deseti minut ještě dva góly,“ řekl vedoucí.

Tento týden hostí Nový Bor na svém hřišti FK Neratovice. Zápas začíná v sobotu 9. září v 17.00 hodin.

Branky: 9. Hrzán, 73. Mareš, 80. Petlička, 83. Hudec. Rozhodčí: Vnuk, ŽK: 3:5, ČK: 0:1, diváků: 190.
Ostrá: Keller – Řezníček, Bureš, Scharf, Bejbl – Hudec, Mařík (78. Dejl), Moudrý (87. Kouba), Petlička (82. Saňa) – Vobořil, Herzán (68. Mareš).
Nový Bor: Blumentritt, Šimoník (64.Vinš), Černý, Janů, Novák, Devátý, Kubeš, Hoke, Berounský (Eliáš), Stromecký, Hamada. Trenér: Milan Szabó, vedoucí mužstva: R. Blumentritt.