A už dnes večer od 20.30 hodin v rámci dohrávky 14. kola vyzvou v domácí sportovní hale celek Gardenline Litoměřice, který v pátek remizoval s pražskou Spartou 3:3 a v tabulce zaujímá se 24 body pátou příčku. Démoni jich mají devět a jsou desátí.

„Čeká nás utkání s velice těžkým soupeřem, podle mého názoru adeptem na titul mistra ligy,“ myslí si prezident klubu Jiří Šubrt a pokračuje: „Budeme makat na tisíc procent, protože proti favoritovi z Litoměřic nemáme co ztratit.“

Jisté je, že do dnešního mače nenastoupí jeden z klíčových hráčů České Lípy, Ondřej Havrda, jenž se v Třinci "vykartoval", což znamená stop na jedno soutěžní utkání.

„Jakýkoliv bodový zisk by nám ohromně pomohl za cestou k udržení v 1. lize, a proto vyzývám všechny českolipské diváky: přijďte nás na tribuny podpořit a svým fanděním hnát náš tým k dalším bodovým úspěchům,“ burcuje Šubrt.

Stejný názor má také trenér Karel Kruliš. „Sílu soupeře dobře známe a můžeme jen příjemně překvapit. Věřím, že kluci budou po dramatickém pátečním klání v Třinci, kde jsme vyhráli 5:2, fit, a že Gardenlinemu alespoň trochu zatopíme.“

Litoměřice odehrály v pátek parádní domácí zápas se Spartou a jen díky neproměněným desítkám remizovaly 3:3. "Přes víkend jsme se snažili kvalitně zregenerovat, abychom mohli podat kvalitní výkon, který nás dovede k důležitému vítězství. Zápas bude velmi těžký, ale já věřím, že ho zvládneme," prohlásil litoměřický asistent Igor Vodecký.

Pondělní utkání v České Lípě bude řídit trojice rozhodčích Jan Novotný, Jiří Šmíd a Miroslav Vlašič, delegátem je Ladislav Smreček.