„Komici" si celkové prvenství zasloužili. V turnaji, jehož se zúčastnilo 10 mužstev a hrálo se každý s každým, ani jednou neprohráli, pouze třikrát remizovali a všechny duely byly v jejich režii. Pomohl jim k tomu také nejlepší střelec turnaje Karel Kaňkovský, jenž skóroval desetkrát.

Druhé místo obsadil několikanásobný vítěz, celek KaVr Team, který zde obhajoval loňské prvenství, ale nakonec se musel smířit pouze se stříbrem. „Jsme druzí? Tak to je úspěch," usmíval se po závěrečných bojích, jež určily konečné pořadí, Radek Durdil, bývalý hráč a trenér N. Boru.

Hvězdný KaVr Team předváděl nejpohlednější fotbal. Ve všech duelech si vypracoval územní převahu, ale někteří soupeři se na něj velice dobře takticky připravili. Především Notorici. Ti jediní KaVr Team porazili (1:0).

Na třetím místě skončili Black Warriors, kteří přijeli pouze s šesticí hráčů, ale mohli se opřít o kanonýra Lukáše Nevrlého, autora 7 gólů.

Během celodenního turnaje bylo k vidění několik zajímavých momentů. Například když gólman mužstva s názvem H CH K R D T N Jakub Čvančara vsítil z dálky dva góly, za což také získal cenu pro nejlepšího brankáře. Ukázku toho, co všechno se dá zahodit, předvedl Petr Novotný (Komik Team). Ten při jedné útočné akci zlehka obešel gólmana, ale zívající klec snad z 20 centimetrů (!) netrefil, protože balón se mu svezl po kopačce a skončil mimo. „To bylo tím, že jsem měl rozvázanou tkaničku. No podívejte," šklebil se hráč českolipského Arsenalu na své spoluhráče.

Organizátoři celé akce z řad fotbalistů Sokola Dolní Libchava, kteří právě kvůli pořadatelství svůj tým nesestavili, řešili jediný závažnější problém: zakopnutý balón do nedaleké zahrady. „V domě nikdo neotvírá a na zahradě, kde je míč, jsou psi. A já se psů strašně bojím," přiznal s úsměvem ředitel turnajového klání Marek Tomíček.

Nakonec všechno dobře dopadlo: míč byl po nějaké době ze zahrady vysvobozen a vrácen, turnaj se v pohodě dohrál a ceny pro nejlepší tři mužstva byly předány.

„S hladkým průběhem i úrovní letošního ročníku jsme naprosto spokojeni. Přálo nám počasí, sešla se zde zase po roce řada hráčů, a právě o to nám jde, aby si všichni zahráli fotbálek pro radost a bez emocí, což se i letos podařilo. Proto musím všem moc poděkovat," zdůraznil Marek Tomíček.

„Byl to naprosto pohodový turnaj a my jsme si mohli libovat, jak byli všichni hráči ukáznění," usmíval se rozhodčí Jan Král, který společně s Josefem Řezáčem, Janem Všechovským a Josefem Táborským všech těchto 45 zápasů zkušeně odřídil.

Fotbalový turnaj KM Prona Cup 2012

Individuální ocenění

Nejlepší hráč: Hynek Vrabec (KaVr Team)

Nejlepší brankář: Jakub Čvančara (HC HKRDTN)

Nejlepší střelec: Karel Kaňkovský (Komik Team)

Celkové pořadí

1. Komik Team (Radim Pavlíček - Lukáš Mikysa, Tomáš Vodrážka, Jan Puhlovský, David Turza, Petr Novotný, Martin Švec, Lukáš Dušánek, Karel Kaňkovský, Luboš Harašta) 21 bodů

2. KaVr Team (Milan Szabo - Martin Kalenda, Hynek Vrabec, Miroslav Barda, Roman Pěnička, Radek Durdil, Lukáš Půlpán, Dušan Ješeta) 18

3. Black Warriors (Tomáš Fišer - Petr Lebduška, Ladislav Nevrlý, Pavel Lebduška, Jan Sysel, Lukáš Nevrlý) 16

4. FC Mapa 15

5. Falco 12

6. H CH K R D T N 12

7. FC Notorici 11

8. Kravaře 9

9. Vokurky 4

10. FCS N. Bor 1

Komik Team obsadil 1. místo.