V posledním utkání republikové soutěže Fortuna divize B hrál českolipský Arsenál o udržení v této soutěži, soupeřem mu byl kvalitní tým Sportovní sdružení Ostrá.

Utkání pro Lípu začalo dobře, ale pak se prosadila větší zkušenost domácích.

Předseda českolipského klubu Jan Chadraba k tomu řekl: „Vyšel nám začátek, dali jsme hned v úvodu gól, ale pak se ukázala velká kvalita Ostré. Bohužel jsme ten tlak neustáli a domácí do poločasu srovnali na 1:1. Druhý gól jsme inkasovali po autu a hlavičce.“

Ss Ostrá - Arsenal Česká Lípa 2:1 (1:1)

Lípa skočila do utkání velice dobře, hned v první minutě Frömmel zatáhl míč po levé straně, poslal míč před branku, kam si naběhl nejlepší střelec Lípy Karel Kaňkovský a hosté šli do vedení 0:1.

V dalších minutách ale domácí ovládli hru a vytvořili si řadu šancí. Českolipští se snažili, ale jejich akce končily většinou v kličkách nebo v důrazu domácích při obsazování. A tak vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat. Kapitán Mígl ztratil na polovině Ostré míč, domácí rychlým přechodem prošli po levé straně a na křižnou přihrávku do vápna si naběhl Herzán 1:1.

Ve druhém poločase se Lípa o moc nezlepšila, na hřišti byla vidět větší zkušenost domácích, kteří šli za svým cílem. Českolipští si vytvořili několik menších šancí. Za zmínku stojí jen akce Frömmla, který stejně jako v prvním poločase poslal míč před branku na Kaňkovského, jenže tentokrát vše zhatil domácí obránce. Následně Ostré vyšlo dlouhé autové vhazování do vápna, kterého využil po hlavičce Herzán, jehož ani trojice hostujících obránců nedokázala pokrýt.

Závěr si již domácí pohlídali, a tak zřejmě připravili českolipský tým o divizní příslušnost.

Po utkání byly na hřišti k vidění kontrasty v podobě slavících domácích fotbalistů a zklamání Arsenalu.

Předseda Chadraba po zápase konstatoval: „Samozřejmě nás mrzí za celou Českou Lípu, za Arsenal, že jsme to prostě nezvládli. Chyběl nám krůček, je to škoda… Doufám, že si kluci z toho něco vezmou a třeba nás to někam posune. Teď to bolí a uvidíme, co bude dál. Musím poděkovat fanouškům, že jeli na zápas s námi. Vážíme si jich a i za ně nás to hodně mrzí…“

Branky: 27. a 61. Herzán - 1. Kaňkovský. Rozhodčí: Kastl, ŽK: 4:6. Diváků: 150.
Sestava České Lípy: Chadraba - Hauer, Vodrážka, Malý - Vacek, Mígl, Valta, Hodač (79. Pečenka), Zemánek (70. Ladra) - Frömmel, Kaňkovský.

Divize B.Zdroj: Deník

Miroslav Dalík