Nyní je vše jasné – PFC ukončil svůj fotbalový život.  A pro oddíly v krajských soutěžích a níže má toto rozhodnutí životní důležitost.

Ještě v pondělí se řešil na ŘK FAČR problém s uhrazením pokuty Českého Dubu za nedostavení se k mistrovskému utkání. Bylo to nějakých 10 tisíc korun, které Dub v požadovaném termínu nezaplatil. Proto mu byly odečteny v tabulce tři body a slíbeno, že pokud nevyrovnají dluh do dalšího termínu, bude odebraných bodů navíc dalších šest.

V tu ránu by se Dub v divizní tabulce propadl na poslední místo a stal by se místo Blšan prvním a jediným sestupujícím. A protože zmizí z fotbalové mapy definitivně, nikdo by ho nemohl nahradit ani z nižších soutěží.

V pondělí ale byl dluh uhrazen. „Dluh vůči svazu za nesehrané utkání s Teplicemi B jsem zaplatil, takže Český Dub skončil v tabulce předposlední a do krajského přeboru našeho kraje nesestoupí," potvrdil v úterý dopoledne trenér končícího PFC Č. Dub Martin Pěnička.

Z krajského přeboru tak jdou do divize vedle prvního Nového Boru ještě druhé Semily. Tím pádem postupují do KP spolu se Skalicí a Doubím z I. A třídy ještě třetí v pořadí Velké Hamry.

Navíc sestupující z I. A třídy, Arsenal Česká Lípa B se ruší. „Ano, dnes mohu potvrdit, že rezervu rušíme," sdělil včera Roman Hejna, sportovní ředitel klubu. Díky tomuto rozhodnutí postoupí do I. A třídy čtyři mužstva z I. B tříd  (po dvou z každé skupiny), tedy  vítězové (Raspenava a Harrachov), a k nim přibudou ještě další dva týmy z druhých míst –  Horní Branná a Stráž pod Ralskem!

Navíc Malá Skála I. B třídu již nechce hrát, avšak chce přeřadit do II. třídy na Semilsko, kam nepatří, protože je z Jablonecka! V tu chvíli začne asi pěkný postupový a sestupový guláš v tom okrese, kam Malá Skála půjde… Celkem  by měly být obě I. B třídy doplněné o sedm mužstev z okresů. Jasní jsou vítězové, další tři týmy podle počtu získaných bodů.

Vítěz libereckého okresu z Dětřichova pravděpodobně nepostoupí, takže do I. B třídy půjde Bulovka a dost bodů k postupu má i na třetím místě Osečná.

Z Jablonecka to budou Kokonín a Jenišovice, ze Semilska Nová Ves a Libštát a z Českolipska pouze Doksy B, protože druhý v pořadí, Velký Valtinov,  má nejméně bodů ze všech okresů (viz. tabulky na jiném místě).  Ale ani  to nemusí být zítra pravda. Letos je situace v kraji jako na válečné frontě, kde se  pozice mění každou hodinu.