Dubice - Bukovany
1:3 (1:2)

Domácí celek nedokázal navázat na dobré výsledky z přípravných zápasů. Tentokrát ho nepodržel ani jindy výborný Hruška, a tak Spartak dostal tvrdou lekci z produktivity. První gól padl ve 26. min. po chybě celé dubické obrany, kdy skóroval Šidlo - 0:1.

Druhá branka Bukovan přišla v 31. minutě. Gólman Hruška neudržel lehký balón a L. Svoboda jej snadno doklepl do sítě – 0:2. Dubice snížila ve 43. min. po obrovské chybě brankáře Fišera, jenž místo dlouhého odkopu doslova namazal míč Kulhovi a ten prostě musel skórovat - 1:2.

Ve druhém poločase domácí zatlačili bukovanské hráče před jejich branku. Do šancí se dostal Slipčenko, jenž hlavičkoval těsně nad, poté Hájek, kdy přehodil vyběhnuvšího Fišera, ale oblouček se snesl vedle tyče do zámezí, a Bártovu umístěnou střelu za již překonaným Fišerem vykopl jeden z beků z brankové čáry. Poté se hra vyrovnala a k vidění byl boj zejména ve středu hřiště.

Čtvrt hodiny před koncem udeřily Bukovany potřetí. Hruška nedůrazně vyboxoval centrovaný míč pouze k hostujícímu Samkovi a ten mu ho okamžitě vrátil pod břevno - 1:3. „Po této brance jsme už nenašli dost sil, abychom zápas otočili, proto si všechny tři body zcela zaslouženě odvezly Bukovany,“ konstatoval trenér Zdeněk Pětioký.

Branky: Kulha - Šidlo, Svoboda, Samek. Rozhodčí: Lopuzyzcki. ŽK: 4:1. Diváků 95.
Sestava Dubice: Hruška - Podrazil - Hájek, Horňák, Třešňák (Vokál) - Gorol (Bárta), Ráliš, Proch, Kulha - Slipčenko, Dutka (Černý).

Staré Splavy - Rynoltice 3:2 (1:0)

Splavy zahájily dobře a po šesti minutách šly do vedení, když využily centr. Hosté byli sice v utkání nebezpečnější a drželi častěji míč na svých kopačkách, domácí stále hrozili z rychlých brejků. Do poločasu ale bylo minimum šancí na obou stranách. Pět minut po přestávce byl faulován Brauner, jenže Jaroslav Vacek nařízenou penaltu nedal.

Naštěstí hned za dvě minuty přišel rychlý útok Rynoltických a Borsuk po závaru vyrovnal. Hrála se stále otevřená hra, ve které se hosté snažili přidat další gól. Jenže ten přišel ze strany Splavů, kdy centr proměnil nepokrytý hráč. Dál pokračovala rynoltická snaha, ale produktivita byla na straně domácích. Hosté špatně zahráli aut, přišel kontr do otevřené obrany a bylo 3:1.

Takže nakonec zmírnění porážky přinesla až předposlední minuta, v níž po rohovém kopu snížil Tomáš Vacek.

Branky: 6. Chlumecký, 54. Miler, 83. Endler - 52. Borsuk, 89. T. Vacek. Rozhodčí: Mikule, ŽK: 1:1. Diváků: 40.

Hrádek B – Loko Česká Lípa 2:3 (0:2)

Domácí v nekompletní sestavě sehráli vyrovnaný duel, ale hosté byli šťastnější v koncovce. Lokomotiva vedla brzy 2:0, až po téměř hodině snížil po rohu zblízka hlavou Hiža. Hrádek se gólem namlsal a mocně útočil. Jenže hosté euforii zmrazili po dvou minutách z úniku na 3:1. Hrádek měl až do konce utkání více ze hry, ale až dvě minuty před koncem dokázal jednu z řady šancí využít. To ve skrumáži po trestném kopu hlavičkoval Nývlt.

Branky: 57. Hiža, 88. Nývlt - 14. Peták, 29. Horáček, 59. Šena. Rozhodčí: Hanyk, ŽK: 1:0. Diváků: 80.

Krásná Studánka - Stráž p.R. 2:1 (1:0)

Domácí byli od úvodu jasně lepší a potvrzovali roli favorita, protože hrál první s posledním. Bylo to stále útočení na jednu bránu, ale gólový efekt přišel až ve 23. minutě. Po kombinaci na jeden dotek prostřelil Verner brankáře.

Studánečtí zahrávali spoustu trestných a rohových kopů, ale nic z nich nebylo. Přestože byli domácí lepší, měli jen jedinou gólovku při střele Vernera. Jiný obraz hry přinesl druhý poločas. Hosté začali běhat a hráli jednoduchý fotbal. Takže místo domácí pohody přišly ještě nervy. Až deset minut před koncem Hájek jistil náskok. Nepovedl se mu centr ze 30 metrů, který zmátl gólmana a zapadl do brány.

Zdálo se být rozhodnuto. Jenže hosté, kteří hráli na brejky, vyslali míč před branku, kde se nedohodli brankář se stoperem, takže dobíhající Čonka vstřelil kontaktní gól. Domácí museli dřít až do konce, ale těsné vítězství ubránili.

Branky: 23. Verner, 80. Hájek - 84. Čonka. Rozhodčí: Rakouš, ŽK: 1:4. Diváků: 80.

Dubá - Rozstání 0:5 (0:4)

Hosté byli od začátku lepším týmem a zaslouženě brzy vedli. To Čihulův centr zprava usměrnil Hrubeš. Za sedm minut pálil přesně z trestného kopu Passian a převahu potvrdil opět Roman Pasian, který zužitkoval vybojovaný míč Čihulou.

Před přestávkou si vychutnal rohový kop Jíra, který přihrávku napral přímo z voleje do sítě. Dubá měla sporadické brejky, ale ty brankáře neohrozily. Pátý gól zajistil Jirouš, který prokličkoval mezi beky a zavěsil.

Branky: 11. a 25. Passian, 4. Hrubeš, 39. Jíra, 67. Jirouš. Rozhodčí: Černý, ŽK: 2:1. Diváků: 70.

I. B třída: Chrastava - Habartice 2:1, Dubá - Rozstání 0:5, Kr. Studánka - Stráž p. R. 2:1, Hrádek B - Loko Č. Lípa 2:3, Raspenava - Ruprechtice 1:1, Dubice - Bukovany 1:3, St. Splavy - Rynoltice 3:2.

Tabulka

#nahled|https://g.denik.cz/7/8c/fotbal_ibtrida_tabulka_1112_denik_clanek_hp.jpg|https://g.denik.cz/7/8c/fotbal_ibtrida_tabulka_1112.jpg|Tabulka fotbalové I. B třídy po 16. kole.#