Trenéři a vedení mužstva pozvalo na tento den všechny kmenové hráče i některé další, zejména z Varnsdorfu, kteří by měli rozšířit kádr pro nadcházející divizní sezonu. „Jak bude příprava probíhat a jaký bude mít průběh, to je čistě na trenérovi Vladimíru Jeníčkovi," informoval sekretář Jiří Obrovský.

První přípravný duel odehrají Novoborští již tuto sobotu 11. července, kdy od 10.30 hodin hostí FKP Turnov.

„Vzhledem k tomu, že letní příprava je krátká, ale hodně na ní záleží, protože ukáže na to, jaký bude fotbalový podzim, tak chystáme již na středu 15. července další přátelák. Možná to bude předem naplánovaný zápas proti Mnichovu Hradišti."

Tento duel měl FC Nový Bor odehrát v sobotu 18. 7., ale protože se hned v neděli koná předkolo Poháru FAČR, v němž novoborští fotbalisté zajíždějí na půdu Mšena (od 17.00), rozhodl manažer klubu Jiří Obrovský mladší o přesunutí termínu právě na 15. července.

Mimochodem, pokud by Nový Bor v Poháru FAČR přes Mšeno postoupil, přivítal by 25. července druholigový celek FK Pardubice!

A jaký je další program zápasové přípravy mužů FC Nový Bor?

Ve středu 22. července vyzvou od 17.30 hodin Chrastavu a tři dny poté (25. 7.) ve stejný čas nastoupí proti fotbalistům TJ Doksy. O dalším soupeři v termínu 29. 7. se prozatím jedná, avšak v sobotu 1. srpna pojedou svěřenci Vladimíra Jeníčka k přátelskému mači do Semil, což zároveň bude i poslední generálka na premiérové mistrovské utkání v divizní skupině C.

Zápas se odehraje v Novém Boru 8. srpna od 17 hodin a soupeřem domácího týmu bude Sokol Živanice, za který na jaře nastupoval například i exligový fotbalista Marek Kulič (Ml. Boleslav, Hr. Králové), autor 5 jarních gólů mužstva.

Přípravné zápasy11. 7., 10.30: Turnov (doma)
19. 7., 17.00: Mšeno (venku)
22. 7., 17.30: Chrastava (doma)
25. 7., 17.30: Doksy (doma)
1. 8., 17.00: Semily (venku)