Fotbalové mužstvo FC Kamenice se stalo vítězem dalšího ročníku zimního turnaje na umělé trávě v Heřmanicích v Podještědí.

Kameničtí v posledním kole zdolali Brniště 4:2, nasbírali stejně bodů (12) jako SK Žibřidice, ale díky lepšímu vzájemnému zápasu (vyhráli 3:2) se právem radují z prvního místa. Od pořadatele turnaje, Zdeňka Kobryna z Penzionu Česká hospoda, si odvezli fotbalový míč a příjemné pocity z kvalitně odvedené zimní přípravy na jarní odvety v okresním přeboru.

Na druhém skončil SK Žibřidice, třetí příčka patří Dubnici. Až poslední šestou příčku obsadilo bez jediného bodového zisku družstvo z Brniště.

Výsledky posledního kola

Kamenice - Brniště 4:2 (0:1)

Protože Brniště dorazilo na utkání pouze s osmi lidmi, nastoupili v jeho dresu tři hráči základního kádru Kamenice. A paradoxně právě dva z nich vstřelili oba góly FK Brniště! Vítězům to ale rozhodně nevadilo.

Branky: Kisty 2, Sedláček Maxim, Miklovič - Hrubý, Martínek.

Žibřidice - Dubnice 3:1 (2:1)

Před přímým soubojem o konečné druhé turnajové místo oba sokové věděli, že na prvenství nedosáhnou, a tak jim šlo alespoň o „stříbro". To nakonec vydoloval účastník liberecké okresní III. třídy (skupina Jih).

Branky: Olbricht, Kotek A., Kopecký - Procházka.

Svor - Osečná 5:0 (0:0)

Svor svým výkonem překvapil a hodně zaskočil sebevědomého soupeře, který vystřelil na bránu minimálně. Čekali jsme, že nás bude Osečná mlít, ale nic z toho se nestalo," hodnotil zápas svorský obránce Miroslav Jahvodka.

Branky: Chrdle 2, Rudinský z pen., Augusta, Heřmánek Aleš.

FC Kamenice, vítěz letošního zimního turnaje v Heřmanicích.

Kromě samotného zimního turnaje je heřmanický areál s umělým trávníkem po celý rok neustále v permanenci.

Každý víkend se zde koná hned několik přátelských zápasů. Například minulou sobotu a neděli si muži SK Bělá pod Bezdězem (okresní přebor Mladoboleslavska) zpestřili pobyt dvěma přípravnými duely, a to s českolipskou Lokomotivou (0:4) a Holany (1:3).

Není bez zajímavosti, že zimního soustředění v Heřmanicích letos už využilo nebo ještě využije na čtyři desítky fotbalových klubů ze všech koutů republiky, ale i z Evropy.

„Měli jsme zde například německý Neugersdorf, za který hrají Jirka Štajner, Honza Nezmar či Luboš Loučka, a zatím nejvěhlasnějším klubem, který u nás absolvoval soustředění, bylo Sarajevo, účastník nejvyšší fotbalové soutěže Bosny a Hercegoviny," vyjmenovává provozovatel heřmanického areálu u České hospody Zdeněk Kobryn.

O následujícím víkendu se hrajeSobota 7. března:
SK Bělá p. B. žáci - ? (8.00), Kamenice muži - Osečná (11.00), Velký Valtinov - Nová Ves B (13.00), Višňová - Cvikov (15.00), SK Bělá p. B. dorost - ? (18.30).
Neděle 8. března:
SK Bělá p. B. - Svor (13.00), Stráž p. R. - Osečná.