Arsenal Česklá Lípa B - Doksy 1:2 (1:1)

V rámci okresního derby hostila rezerva českolipského Arsenalu na svém hřišti celek z Doks. Musela zvítězit, protože jinak by jí hrozil propad na poslední místo tabulky.Svěřenci kouče Bohuslava Najmana ale nezačali šťastně, v 10. minutě poslal hosty do vedení Martin Kolařík. Ještě v prvním poločase se však domácím podařilo srovnat, když se trefil David Bečvařík. Všechny tři body přeci jen putovaly k Máchovu jezeru, deset minut před koncem totiž rozhodl Jan Cenger.

Českolipský trenér Bohuslav Najman dal v brance přednost Martinu Bahníkovi a do základní jedenáctky zařadil také dvě posily z A-týmu, Edise Zuliče a Karla Vrabce. V dresu Doks se představil Jakub Vacek, který ještě nedávno hájil českolipské barvy v dorostenecké kategorii.

Útok na vítězství vzali Českolipští zhurta a již v úvodní minutě trefil Bečvařík břevno. Vyložená šance byla k vidění také na druhé straně hřiště. Doležel se ocitl sám před Bahníkem, ale dvě nuly na ukazateli skóre nezměnil. Po následném rohu se však už Doksy radovaly, na centr si nejvýše vyskočil Martin Kolařík, který nedal Bahníkovi sebemenší šanci 0:1. Vzápětí se hosté provinili proti pravidlům a Vrabcův přímý kop olízl horní síť Kadlecovy svatyně.

V následujících minutách neměli přesně seřízená mířidla Müller, Šťastný ani Kolařík. Gólu se tak diváci dočkali až v 31. minutě, kdy Brož utekl po lajně a ve vápně našel dobře postaveného Davida Bečvaříka, který se již nemýlil 1:1. Z dálky zkoušel střelecké štěstí Doležel, ale minul. Záhy neuspěl ani hlavičkující Bečvařík. V samotném závěru stáli při domácích všichni fotbaloví svatí, Semík přehodil vyběhnuvšího Bahníka a míči v cestě do branky zabránila tyč.

V úvodu druhé půle hledali hráči obou týmů přesnou mušku, mezi tři tyče nezamířili Vrabec, Semík ani Brož. Když už střela Vacka šla do vymezeného prostoru, tak byl Bahník na místě. O několik chvil později měl další dobrou možnost Brož, po něm měl gól na kopačce Šlechta, ale z velkého vápna chvíli slávy s díky odmítl.

Co se nepovedlo domácím, podařilo se hostům. Jurčik přihrál do vápna Janu Cengerovi, jenž tváří v tvář Bahníkovi nezaváhal 1:2.

Doksy byly při chuti, po Doleželově přihrávce byl sám před Bahníkem Vacek, ale šanci zahodil. V posledních vteřinách zápasu selhal také Vaňátko, jehož českolipská obrana nechala zcela nepokrytého. Doksy si od Ploučnice odvezly tři body za výhru 2:1 a vzhledem k tomu, že Železný Brod doma uhrál „plichtu" se Semily, propadlo se béčko Arsenalu na poslední místo…

Ohlasy po derby

„Oba góly jsme inkasovali po chybách v obraně. V I. půli naši hráči přistoupili k zápasu zodpovědně a řekl bych, že jsme byli lepším mužstvem. Ve druhém poločase už kluci nebyli tolik aktivní, čehož soupeř v závěru využil," sdělil Českolipskému deníku vedoucí domácího mužstvaMiroslav Dalíka dodal: „Jsme poslední, takže v následujících kolech se musíme více soustředit a udělat vše pro to, abychom krajský přebor udrželi."

Manažer týmu od Máchova jezeraMartin Jurčikbyl za výhru spokojený. „Hráči odvedli poctivý výkon, bojovali a i hra byla z naší strany pohledná. Tušili jsme, že domácí posílí kádr o některé hráče z áčka, o to cennější toto vítězství je."

Branky: 31. Bečvařík 10. Kolařík, 80. Cenger. Rozhodčí: Neugebauer. ŽK: 3:1. Diváků: 130.

Česká Lípa B: Bahník Müller, Rataj, Košek, Zulič Kliment, Vrabec, Picek R., Vodrážka Bečvařík, Brož (Pavlíček, Pohorský, Měšťan, Burian, Beneš, Mikysa, Šlechta). Trenér Najman.

Doksy: Kadlec Horčík, Vaňátko Michal, Šťastný, Vágner Cenger, Vacek, Jurčik, Doležel Kolařík, Semík (Kotyk, Švec, Zoubek, Vítek). Trenér Vinš.

Desná – Nový Bor 3:3 (1:1)

Desná nastoupila v sobotu proti favoritovi a vedoucímu mužstvu krajského přeboru. Favorizovaní hosté ale nastoupili v základní sestavě bez dvou nejlepších střelců Suňka a Demkeho. Desenští podali v tomto utkání velmi bojovný výkon, za což byli odměněni remízou 3:3.

V první půli měla více ze hry Desná a už v 15. minutě otevřel skóre Hlubuček, který prostřelil hostujícího gólmana po přihrávce od Štěpánka. Na tuto skutečnost a vyrovnanou hru reagoval trenér Boru stažením jednoho obránce, kterého nahradil nejlepší střelec soutěže Suněk. Hosté se dočkali vyrovnání krátce před poločasem, Kubeš překonal na dvakrát domácího brankáře po chybné rozehrávce.

V úvodu druhého poločasu měli hosté více ze hry, ale postupem času se hra opět vyrovnala. A přišlo další střídání na straně Boru. Tentokrát přišel další nebezpečný střelec Demke. Po třiceti minutách druhé půle šli do vedení domácí, když se prosadil Kořínek. O dvě minuty později šli hosté do deseti, ale ani to jim nezabránilo k okamžitému vyrovnání skóre.

Po brejku skóroval Demke. Divácky pohledný fotbal pokračoval i v dalších minutách a veselo bylo v Desné v 85. minutě. To poslal domácí do vedení Hollmann, který se krásně uvolnil a chladnokrevně zakončil. Nicméně Nový Bor se rozhodně nechtěl vzdát a tlačil se do útoku, aby alespoň bod získal.

V poslední minutě byl v domácím vápně tvrdě atakován Štěpánek, ale rozhodčí tento zákrok posoudil jako čistý, získaný míč uklidil do sítě Kubeš a stanovil tak konečnou podobu skóre na 3:3.

Branky: 15. Hlubuček, 75. Kořínek, 85. Hollmann – 43. a 90. Kubeš, 78. Demke. Rozhodčí: Vlk, ŽK: 3:3, ČK: 0:1 (77. Vávra). Diváků: 120.

Desná: Žanta – Křemen – Kopal, Štěpánek, Kulhánek – Pfeifer, Kořínek, Pipek, Šindelář (80. Hudec) – Hlubuček, Hollmann.

Nový Bor: Meier - Hruška, Vlk, Všetečka, Paštika, Vávra, Šulc, Šiner, Třešňák, Lebruška, Kubeš (Suněk, Demke). Trenér Kubáň.

Další zápasy krajského přeboru:

Pěnčín-Turnov B - Pěnčín 3:0 (1:0). Branky: 2. Randák, 51. Vavřich, 87. Bělík. Rozhodčí: Řeháček ml., ŽK: 1:3. Diváků: 50.

Košťálov - VTJ Rapid Liberec 0:4 (0:0). Branky: 70. a 81. Studnička, 79. Šikýř, 87. Hegr. Rozhodčí: V. Brož, ŽK: 0:1. Diváků: 60.

Sedmihorky - Jablonec nad Jizerou 2:1 (1:0). Branky: 24. Pařízek, 67. Bakeš 87. Paldus. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 4:2. Diváků: 50.

Hrádek - Višňová 2:2 (0:1) Branky: 47. Hynek z pen., 79. Skrbek 1. Štrbák, 90. Cýrus z pen. Rozhodčí: J. Blaschke, ŽK: 3:2. Diváků: 60.

Železný Brod - Semily 1:1 (1:0). Branky: 27. Maryško z pen. 60. Hrmo. Rozhodčí: Mrkáček, ŽK: 2:4. Diváků: 180.

Tabulka

Krajský přebor.

Michal Šandor, Radek Valenta, Martin Bergman