Hrající trenér Cvikova Miroslav Novotný poskytl rozhovor, v kterém hodnotí podzimní část svého týmu, který skončil v I.A třídě na 12. místě se 14 body.

Jste sice třetí od konce, ale tabulka I. A třídy je tak vyrovnaná, že např. na 5. místo ztrácíte jen šest bodů. Lze aspoň z tohoto důvodu vnímat to vaše umístění pozitivně?

S umístěním nemůžeme být rozhodně spokojeni. Chtěli jsme hrát v popředí tabulky nebo alespoň v jeho středu, ale to se po dobré přípravě nepovedlo, což mě mrzí a kluky určitě taky. Tabulka je sice opravdu vzácně vyrovnaná, ale stejně jsme měli získat o pár bodíků více. Ztrátou byly především remízové zápasy a mohlo být o 6 bodíků více, ale to už je teď minulost a my se musíme připravit na jarní část.

Váš tým dostal málo branek. Je to hlavně zásluha brankáře nebo zároveň i defenzívy? Naopak v útoku je to horší…

Všeobecně platilo celý podzim, že defenzíva převyšovala ofenzívu našeho týmu. V přípravě se nám dařilo i střelecky, ale bohužel jsme to nepřetavili do mistrovských zápasů. Brankář Machačný byl tradičně naší oporou a mohli jsme se na něj spolehnout a obrana s počtem obdržených branek měla také dobrou vizitku. Je tedy jasné, že budeme potřebovat doplnit tým směrem dopředu.

Už v tuhle chvíli tušíte, kteří hráči odejdou? A na jakých postech byste chtěli posílit?

Kmenoví hráči by měli zůstat, uvidíme, jak to bude dál s hostováním Honzy Satrapy. Doufám, že se zapojí do přípravy a na jaře se mu bude dařit. Na začátku jara nám budou chybět vykartovaní Červenka a Brenn. Ztrátou bylo také dlouhodobé potrestání hráče Pěničky, od kterého jsme si slibovali, že do týmu přinese zkušenosti a pomůže nám.

V hledáčku mám asi tři hráče, tak uvidíme, jak dopadnou jednání s nimi a s oddíly. Byl bych moc rád, kdyby se do přípravy zapojil Jirka Smeták, který by nám hodně pomohl a to svou zkušeností i kvalitou hry, u něj bude asi rozhodovat zdravotní stav. Dále bude snaha zapracovat některého hráče z B týmu a dorostu, tam je ale důležité, aby absolvovali celou přípravu, což se v létě nedařilo.

Který zápas se vám nejvíce povedl a naopak, na který byste nejraději z podzimu zapomněl?

Nám se spíše dařilo herně na začátku, ale byly z toho bohužel jen dvě remízy v Hamrech a doma s Mimoní, to jsou ty blbé ztráty. Dobře jsme zvládli utkání v Mírové a doma s Krásnou Studánkou. Kvalitní výkon jsme předvedli, bohužel ale jen druhý poločas, v derby se Skalicí, ale na body to bohužel nestačilo. Doma jsme především nedotáhli dva vítězné zápasy do konce s Mimoní a Hejnicemi, zahráli mizerně doma proti Bozkovu a nepovedlo se nám poslední utkání v Lomnici.

Jak často jste vy sám musel nastoupit do utkání a jak byste se jako trenér zhodnotil?

Nastoupil jsem asi do šesti utkání. V Hamrech, se Studánkou a ve Skalici jsem nezahrál špatně a týmu pomohl, ale jinak to nebyla žádná sláva. Mrzí mne, že nemáme širší kádr, abych nemusel hrát vůbec. Nejsem už na tom nejlépe po zdravotní stránce, tak by měli hrát ti mladší, já si rád kopnu za béčko. Každopádně nám podzim nevyšel a čeká nás spousta práce v zimní přípravě.

Alex Neugebauer