„Chtěli jsme se umístit do čtvrtého místa, ale nakonec jsme skončili až desátí. Z tohoto pohledu hodnotím tento ročník jako neúspěšný," řekl ředitel klubu Roman Hejna.

Jak byste zhodnotil uplynulou sezonou?

O konečném umístění jsme měli jiné představy. Desáté místo hodnotím jako neúspěch, jinak se to ani nazvat nedá. Úvod sezóny se nám celkem povedl. V úvodních kolech jsme doma porazili Hlavici a Zápy, v Domažlicích jsme smolně prohráli a pak začaly být naše výkony nevyrovnané. Po deseti odehraných kolech se naše mužstvo pohybovalo na 11. místě s třinácti body. Proto bylo po domácí porážce se Spartou rozhodnuto o odvolání trenérů Libora Macháčka a Milana Bubly.

Pod jejich vedením odehrálo mužstvo dobré zápasy hlavně v Poháru České pošty, kdy jsme vyřadili Turnov a Varnsdorf a ve třetím kole jsme byli Liberci důstojným soupeřem a prohráli až na penalty. Libor s Milanem u nás pracovali dobře, ale nebyly výsledky. Angažovali jsme tedy trenéra Radima Nečase, kterého jsme chtěli přivést již v létě, ale byl smluvně vázán v Liberci. Asistentem se stal Jiří Ješeta.

Pod Radimem a Jirkou se tým herně i výsledkově zvedl, ve zbytku podzimu jsme prohráli už jen v Chrudimi a první polovinu sezóny zakončili na pěkné šesté pozici se ziskem 26 bodů.

Do jarní části vstupoval Arsenal s cílem vylepšit podzimní postavení a umístit se celkově do čtvrtého místa. Bylo rozhodnuto posílit stávající kádr, na což majitel klubu uvolnil nemalé finanční prostředky. Do České Lípy přišli hráči jako Sedláček, Dudka, Nesvadba, Procházka, Hozda atd.

To se však nepovedlo, i když úvod jarní části ČFL nám vyšel velmi dobře. Z prvních čtyř kol, ve kterých jsme jen jednou hráli doma, kluci třikrát vyhráli a jednou remizovali na těžkém terénu v Zápech. Ve 22. kole jsme na domácím hřišti odehráli smolný zápas s Kolínem (2:2) a od tohoto utkání naše mužstvo střídalo dobré zápasy s těmi slabšími.

Arsenal bude doma hrát v sobotu Novým trenérem A-týmu českolipského Arsenalu bude Jiří Ješeta. Jeho hrajícím asistentem pak Vlastimil Rataj. Jmenování obou proběhlo na mítinku klubu za účasti vedení i samotných hráčů začátkem týdne. Přípravné období odstartují hráči tréninky třikrát do týdne. Příprava na novou sezónu v KP Libereckého kraje začíná 22. července. Arsenal bude hrát své domácí mistrovské zápasy v sobotu od 17 hodin. Kádr by se měl skládat ze sedmnácti hráčů. „Pokud by na některého z našich hráčů přišla nějaká nabídka z vyšší soutěže, to znamená z divize nebo ČFL, tak nemáme problém jej uvolnit," řekli zástupci vedení klubu. „Jediná nabídka, která zatím přišla, byla ohledně Karla Kaňkovského, o kterého má zájem Nový Bor." „Děkujeme všem hráčům, kteří se zúčastnili této schůzky, za jejich vstřícné jednání a přístup, s jakým chtějí pomoct českolipskému fotbalu v těžkých chvílích. Všichni hráči kromě Davida Bečvaříka přislíbili účast na prvním tréninku," zakončilo mítink vedení klubu.

Vrcholem našich špatných výkonů byly zápasy v Roudnici, na Spartě a hlavně tři domácí porážky se zachraňujícími se týmy z Králova Dvora, Horních Měcholup a Karlových Varů. Při vší úctě k soupeři si myslím, že hlavně v domácích zápasech jsme měli bodovat naplno.

Nakonec jsme v konečném účtování obsadili až desátou příčku s 48 body. Někteří hráči nenaplnili naše očekávání, se kterým jsme je do Arsenalu angažovali. K hráčům se vždycky přistupovalo slušně, výplaty chodily včas, bylo zde velmi slušné materiální a sportovní zajištění, ale někteří jedinci si toho nevážili. Celkově tak tuto sezonu hodnotím jako neúspěšnou.

Jak byste zhodnotil spolupráci na bázi farmy s Libercem?

Spolupráce na úrovni farmy celkem fungovala, i když s blížícím se koncem ročníku ani Liberec neměl tak široký kádr, a proto si nemohl dovolit nám nějaké hráče půjčovat. Každopádně pokud fotbalisté byli k dispozici, tak se nám vedení Slovanu včetně trenéra Jaroslava Šilhavého snažilo vyjít vstříc. Podle mého názoru to byla dobrá spolupráce pro obě strany.

V zákulisí se proslýchá, že někteří hráči mají namířeno z České Lípy do Roudnice.

Někteří hráči Arsenalu jsou stále pod smlouvou, a proto jim byla nabídnuta možnost pokračovat v ČFL v mužstvu SK Roudnice. Nabídku dostali Jan Broschinský, Pavel Patka, Ladislav Beran, Vladislav Schön, Martin Kučera, Petr Novotný a Petr Müller. Každopádně se i tito hráči mohou o svém dalším sportovním působení rozhodnout sami.

Česká Lípa bude kvůli nedostatku financí hrát KP Libereckého kraje. Jak bude teď vypadat struktura klubu?

Struktura klubu zůstává stejná, budeme pokračovat pod hlavičkou ARSENALU Česká Lípa s. r. o. Jiná varianta momentálně ani nepřipadá v úvahu.

Kdo bude tvořit realizační tým?

Trenérem A-týmu bude Jiří Ješeta, hrajícím asistentem byl zvolen Vlastimil Rataj.

Jaký bude úřední den a čas výkopů domácích zápasů?

Určitě nebudeme hrát o nedělích. Hráči totiž v této soutěži nejsou profesionálové a vzhledem k tomu, že se tu fotbal bude dělat po práci a v ryze amatérských podmínkách, tak chceme vyjít vstříc hráčům i trenérům. Uvažovali jsme tedy jen o sobotě, kde přicházely v úvahu tři varianty. Nakonec jsme uskutečnili anketu pro fanoušky, kteří si mohli sami zvolit čas výkopů domácích zápasů.

Jsou již naplánované nějaké přátelské zápasy?

Přípravu bychom měli zahájit 22. července. První přípravné utkání odehrajeme v sobotu 27. července s Novým Borem. V sobotu 3. srpna změříme síly s Českou Kamenicí. Generálku na KP odehrajeme v sobotu 10. srpna s Rumburkem a poté už nás čeká první mistrovské utkání na domácím stadionu 17. srpna s lídrem soutěže mužstvem Doks. Všechna přípravná utkání se uskuteční na Městském stadionu v České Lípě.

Michal Šandor