Kromě fotbalistů Skalice, kteří doma hodně zbytečně podlehli 0:2 Višňové, tentokrát stoprocentně zabodovaly Doksy a Arsenal Česká Lípa.

Skalice - Višňová 0:2 (0:1)

Hosté přijeli s cílem uhrát alespoň jeden bod a tomu také podřídili svoji taktiku. Bránili svoji polovinu s devíti hráči a spoléhali na 43-letého zkušeného matadora Martina Štrbáka. A byl to právě on, kdo měl velký podíl na konečném výsledku.

Deset minut před přestávkou domácí Tomáš Pollach špatně odkopl míč, který se za šestnáctkou dostal ke Štrbákovi, od něj se balon dostal k nepokrytému Dobrovodskému a po jeho střele gólman Volek poprvé kapituloval 0:1.

Skaličtí mohli několikrát srovnat, ale v koncovce pokaždé selhali, konkrétně Všetečka, Lebruška i Štádler. Na druhé straně Štrbák efektními nůžkami nastřelil tyč.

V samém závěru utkání byl po kontaktu právě se Štrbákem dost přísně vyloučen Pollach a hosté hned za tři minuty přesilovku využili. Velké sólo přes celé hřiště předvedl Milan Mazánek. Gólman Volek mu stihl střelu vyrazit, ale dobíhající Dobrovodský měl prázdnou branku a dal na 0:2.

„Jsem zklamaný nejen z porážky, ale především z našeho výkonu, kterému chyběla bojovnost a nasazení," netajil své rozladění kouč Zdeněk Baťka.

„Soupeř nepředvedl skoro nic a my jsme se zachovali úplně stejně. Podle mě by byla spravedlivější remíza, protože za předvedenou hru si nezasloužilo vyhrát ani jedno mužstvo. Jenže Višňová po našich chybách v obraně dva góly dala, bohužel my ani jeden," doplnil skalický trenér.

Branky: 35. a 88. Dobrovodský Radek. Rozhodčí: Vrtal, ŽK: 2:2, ČK: 85. Pollach (S). Diváků: 100.
Skalice: Volek - Pollach, Lebruška, Otta, Všetečka - Demke, Martínek, Hanoušek, Kliment - Štádler (69. Lidmila), Hlavinka (46. Osumanu). Trenér: Zdeněk Baťka.

Mšeno - Doksy 1:2 (1:2)

Už v 7. min. pronikl do vápna hostující Kukla, vybídl ke střele Jakuba Šimona, ale domácí gólman Balatka míč vyrazil a pohotový Kukla ho poslal do sítě. Stav 0:1 vydržel do 23. min., kdy Jakub Šimon rozehrál standardku z 35 metrů, posadil míč na hlavu Ondřeje Picka a pro něj nebyl problém přehodit Balatku 0:2.

Mšeno - Doksy 1:2 (1:2). Hoši od jablonecké přehrady poté zvýšili obrátky, dobře si přihrávali, ale dostávali se pouze do náznaků šancí. Střelecké pokusy Štětkaře nebo Hartmana nebyly nebezpečné a končily mimo. Za skutečnou gólovou příležitost lze označit jedině situaci z 41. min. Domácí získali balón na půlce hřiště a postupným útokem se dostal z přihrávky Krámského ke střele Tomáš Hartman, jenž nikým neatakován dal z osmnácti metrů kontaktní branku 1:2.

Doksy hrály dobrý fotbal a k bojovnosti přidaly i techniku. Mšeno v druhé půli soustředěně útočilo, mělo mírnější převahu a hosté se pokoušeli hrát na brejky. Poslední střelecký pokus měl střídající Martin Jakša, jehož střela skončila na tyči. Hosté v závěru zápasu hráli takticky a udrželi výhru.

Ohlasy po utkání

Vladimír Mařas (trenér Mšena): „My jsme prohospodařili první poločas, kdy jsme dvakrát inkasovali, po čemž se pak mužstvo do utkání těžko vrací. Měli jsme to zvládnout, ale nepodařilo se."

Michael Šimek (trenér Doks): „Opět jsme promarnili dvě, tři gólové šance, ale soupeř nás za to nepotrestal. Závěr utkání jsme zvládli naprosto perfektně takticky."

Branky: 41. Hartman Tomáš - 7. Kukla Miroslav, 23. Picek Ondřej. Rozhodčí: Horák, ŽK: 2:2. Diváků: 45.
Doksy: Kotyk - Vaňátko Michal, Kukla, Picek, Švec, Kulha, Šimon Jakub, Zoubek, Doubrava (60. Šťastný), Šimon Matěj (81. Jakša), Vaňátko Martin. Trenér: Michael Šimek.

Hejnice - Česká Lípa 1:2 (0:1)

Hosté překvapili domácího gólmana nenápadnou střelou z kopačky Petra Müllera, která byla gólová. Za čtvrt hodiny začali mít Hejničtí navrch, bratři Neumannové své šance naštěstí neproměnili. Poté byli vyloučeni dva „kohouti": hejnický Zrubec a hostující Müller za oboustranné hrubé nesportovní chování.

Druhý gól Arsenalu zařídil Martin Válek, což se ale domácím moc nelíbilo, protože se dožadovali odpískání útočného faulu, který sudí přehlédl. Zpátky do hry je dostal kontaktním gólem Kobr, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Navíc v samém závěru byl vyloučen Tomáš Matěcha, a to za hrubé urážky směřované k rozhodčímu Linhartovi.

Branky: 59. Kobr Ladislav - 6. Müller Petr, 56. Válek Martin. Rozhodčí: Linhart, ŽK: 5:3, ČK: 43. Zrubec Michal, 90. Matěcha Tomáš - 43. Müller Petr. Diváků: 70.
Česká Lípa: Chadraba - Štálík, Müller, Mpong, Válek, Vodrážka, Kýček, Podroužek, Valta, Burian, Brož ( Čvančara, Chyna). Trenér: Martin Šimon.

Další výsledky krajského přeboru:

Frýdlant - Sedmihorky 3:2 (2:2)
Branky: 2. a 65. Stýbal, 13. Šena - 18. vlastní, 35. Marek. Rozhodčí: J. Blaschke, ŽK: 4:3. Diváků: 150.

Chrastava - Velké Hamry 2:1 (1:0)
Branky: 41. Studnička, 65. Beneš - 47. Hlubuček. Rozhodčí: Bahník, ŽK: 0:1. Diváků: 450.

Železný Brod - Lomnice 1:2 (0:2)
Branky: 62. Maryško z pen. - 12. Drahoňovský, 16. Zboroň. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 1:1. Diváků: 90.

Košťálov - Bozkov 1:6 (1:1)
Branky: 31. Holovič - 42. a 53. z pen. Bejda, 64. Vrchovský, 68. Mazánek, 86. Prousek, 88. Červený. Rozhodčí: Nádeník, ŽK: 1:0. Diváků: 150.

TABULKA

KP Libereckého kraje.

Radek Valenta, Vladimír Černý