Kvůli nevýraznému výkonu v první půli a hlavně dvěma inkasovaným gólům na konci obou poločasů si fotbalisté Stráže pod Ralskem nepřivezli z Doubí ani jeden bod. Přitom po přestávce předvedli, že minimálně na remízu měli.

Doubí - Stráž pod Ralskem 2:1 (1:0)

Domácí po debaklu v úvodním kole posílili realizační tým o Milana Bláhu a zároveň se po roce vrátil do sestavy Suchomel. Tyto skutečnosti měly vliv na konečný výsledek zápasu, nicméně velice šťastný pro Doubí.

„Utkání dvou rozdílných poločasů jsme výsledkově nezvládli," hodnotil zápas strážský lodivod Karel Knejzlík.

V úvodním oťukávání mezi šestnáctkami se hrálo oboustranně nepřesně, ovšem domácí mohli jít do vedení v 16. minutě, kdy Zradička poslal trestný kop do břevna. Doubí hrozilo ze standardních situací, hosté pak z rychlých protiútoků.

Skóre se poprvé měnilo ve 44. minutě. Po rohovém kopu Zradičky se prosadil na malém vápně navrátilec Suchomel a přesnou hlavičkou poslal Doubí do vedení 1:0.

Hned po přestávce mohl náskok navýšit Kahl, který šel z křídla sám na branku, ale gólman Lahůlek parádním zákrokem svůj tým podržel a soupeře vychytal. Poté se začali více prosazovat hosté, kteří zpřesnili hru a dostali se do tlaku. Po hodině bylo zaslouženě vyrovnáno. Jakub Vinš si postavil míč 30 metrů od domácí brány, odkud měl zahrát trestný kop, což také učinil, a to nechytatelným projektilem, proti kterému gólman Negru neměl šanci 1:1.

Domácími vyrovnání otřáslo a následující čtvrthodinku byla Stráž jasně lepší, bohužel bez gólového efektu. Když už se zdálo, že bude remíza, trenérské duo Sulo Bláha poslalo na hřiště v 90. Urbana, jenž prvním dotykem vyslal do gólovky Drába a ten prostřelil Lahůlka na 2:1.

„Inkasovaný gól v poslední minutě zamrzí, ale takové branky občas padají. Za výsledek a promrhaný první poločas se však musíme zlobit jen sami na sebe, protože soupeř byl jednoznačně k poražení," zdůraznil trenér Knejzlík.

Další pokus o zisk tří bodů čeká fotbalisty Stráže v sobotu doma s Bílým Kostelem.

Branky: 44. Suchomel, 90. Dráb - 61. Vinš. Rozhodčí: Urbánek, ŽK: 2:3. Diváků: 100.
Stráž pod Ralskem: Lahůlek - Vinš Jakub, Moravčík Ondřej, Košťál, Špivák, Mitáč, Šindelář, Kotek T., Cerman T., Roll, Libich (Hurdes). Trenér: Karel Knejzlík.

Dělbu bodů po výsledku 1:1 přineslo očekávané okresní derby v rámci I. A třídy mezi domácí Mimoní a Cvikovem.

Mimoň – Cvikov 1:1 (1:1)

„Před zápasem bych ten jeden bod bral, ale teď považuji remízu za naši ztrátu," přiznal po utkání Miroslav Novotný, kouč hostujícího FK Cvikov.

Mimoň - Cvikov 1:1.„S předvedeným výkonem jsem spokojený, ovšem nikoli s výsledkem, protože jsme měli několik gólovek, jenže chyběla nám střelecká produktivita, přesto bych chtěl pochválit hráče, kteří nastoupili poprvé v základní sestavě cvikovského áčka a svými výkony mě příjemně překvapili, konkrétně Martin Žák a Jirka Moravec," zdůraznil Novotný.

Konečný výsledek okresního šlágru se zrodil již v úvodních 17 minutách. Nejprve se prosadil Eichler a za šest minut překonal Michálka v brance hostující mladík Moravec – 1:1.

Od té doby musela oslabená Mimoň čelit náporu Cvikova, jenž si do konce hrací doby vypracoval řadu slibných příležitosti (3x Vacek, Moravec, Jirák, Pěnička), ale ani jedna z nich za zády zkušeného brankáře Marka Michálka neskončila. A když v poslední minutě cvikovský Satrapa orazítkoval jen tyč, bylo jasné, že se body rozdělí.

„Vzhledem k tomu, v jaké sestavě jsme nastoupili, tak jsme za bod velice rádi. Absence pěti hráčů základní sestavy se pochopitelně projevila. Ale v nadcházejícím kole proti Bílé už budeme, až na dlouhodobě zraněného Martina Steinhübla, kompletní," sdělil Deníku manažer Miroslav Feher.

Branky: 11. Eichler – 17. Moravec. Rozhodčí: Halama, ŽK: 2:4. Diváků: 100.
Mimoň: Michálek – Sukovatý T., Opelt, Mikloda, Eichler, Sutr, Špaček, Bláha, Věchet T., Sukovatý M., Hřeben (Pikous, Pobuda, Kovář).
Cvikov: Machačný – Brenn, Žák, Paštika, Pěnička – Kuběj, Coufal (45. Satrapa), Jirák, Vávra, Vacek, Moravec (75. Tóth). Trenér: Miroslav Novotný.

Další výsledky I. A třídy:

Bílá - Ruprechtice 1:3 (1:2)
Branky: 5. Tomeš - 22. a 25. Antoš, 64. Neumann. Rozhodčí: Ouředník, ŽK: 1:1. Diváků: 50.

Bílý Kostel - Rovensko 2:1 (0:1)
Branky: 73. T. Janáček, 89. Dominik Ďuriš - 32. Mencl. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 1:3. Diváků: 120.

Desná - Hrádek 3:3 (1:3)
Branky: 38. a 77. Sekanina, 54. Kořínek - 13. Skrbek, 29. P. Rob, 45. O. Holeček. Rozhodčí: Hrbáček, ŽK: 2:2, ČK: 78. D. Holeček (H). Diváků: 70.

Rynoltice - Krásná Studánka 1:0 (0:0)
Branka: 68. Pudil. Rozhodčí: Marek, ŽK: 4:3. Diváků: 130.

VTJ Rapid Liberec - Stráž nad Nisou 3:2 (2:1)
Branky: 37. a 60. Šikýř, 7. Václavík - 27. Dressler, 54. Kosiewicz. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 2:3, ČK: 44. Landa (S). Diváků: 75.