V krajské I. A třídě se v posledních zápasech velice daří strážským fotbalistům. Důkazem toho bylo i sobotní utkání s ambiciózními Ruprechticemi, po kterém se svěřenci Josefa Vinše vyšvihli již na čtvrtou příčku průběžné tabulky. „Máme šňůru, daří se, kluci hrají zodpovědně. Ale nerad bych to nějak přeceňoval,“ stojí pevně na zemi trenér Josef Vinš. „Jsem rád. Potvrzujeme, že náš kádr není špatný. Škoda jen, že na podzim jsme často hodně lacino body ztráceli,“ dodal strážský kouč.
Naopak Dubice opět prohrála, tentokrát v Dětřichově, a její sestupový ortel se zdá být neodvratný. Nový Oldřichov podruhé v sezoně poznal porážku a klesl na šestou příčku, protože na svém kontě má 11 (!) remíz.


Stráž p. R. – Ruprechtice 3:1 (1:1)
Ve vyrovnaném zápasu prohráli hosté kvůli hrubým chybám. Tu první vytvořil obránce v 10. minutě a bylo 1:0. Za dvacet minut srovnal pěknou bombou Prokop. Domácí Stráž mohla přidat další branky, ale vyložené příležitosti zahodila.
Obě strany zahodily po jedné velké šanci. Až po hodině hry se trefil Roll, to když dokonale využil hrubky ruprechtické obrany s brankářem – 2:1. Za další čtyři minuty bylo rozhodnuto: Ruprechtičtí nereagovali na otočený aut a domácí hráč po brejku pohodlně skóroval. V závěru šli domácí dvakrát sami na gólmana (Cerman, Novák), ale skóre se nezměnilo.
Branky: 10. Novák, 66. Roll, 70. Cerman - 30. Prokop. Rozhodčí: Ouředník, ŽK: 3:1. Diváků: 60. Stráž: Ondrák – Věchet, Šindelář, Žampach, Kaňkovský – Cerman, Žeňka (55. Černý), Wurdák (80. Vinš st.), Novák – Roll, Valeš (85. Vinš ml.). Trenér Josef Vinš.


Dětřichov – Dubice 3:1 (1:1)
Hosté se snažili a „spící“ hráče Viktorie dlouho k vážnějšímu ohrožení svojí branky nepustili. Ve 22. přihrál do tutové šance Netolický Henzlovi, a ten prostřelil gólmana poprvé. Za chvíli si hráči pozice vyměnili, ale Netolický neuspěl. Ve 44. se prosadil Škach po centru přes chybujícího Gittlera a srovnali. Za křečovitý a ospalý výkon to byl zasloužený trest.
Ve druhém poločasu se netrefil chytře střílející Severýn. Potom přišly chyby v dětřichovské rozehrávce a hosté vycítili šanci na zvrat v utkání. Během několika minut měli tři dobré šance. Pak se domácí probrali a hosté začali mít problémy. Po tutovce Netolického se po rohu volejem trefil Kareš.
V 81. při rychlém brejku „sejmul“ Chmátala Vokál a viděl červenou kartu. V 85. zvýšil po přihrávce Petra Skalického Chmátal přízemní ranou k tyči na 3:1.
Branky: 22. Henzl, 76. Kareš, 85. Chmátal – 44. Škach. Rozhodčí: Hoffmann, ŽK: 3:3, ČK: 0:1 (81. Vokál). Diváků: 50.


Zásada – Nový Oldřichov 2:1 (2:1)
Do Zásady zavítal ambiciózní Nový Oldřichov, který v minulém kole okusil první porážku v soutěži, a protože se také domácí sešli téměř kompletní, bylo k vidění pohledné utkání. Po úvodním vzájemném oťukávání šli domácí do vedení ve 23. minutě, kdy po faulu na Šíra neomylně přes zeď zamířil Čech. Ve 40. minutě prudký centr usměrnil za Kopalova záda nešťastně jeho spoluhráč Gottwald. Ve 43. minutě domácí rozehrávali přímý kop. Centr Gottwald našel u vzdálenější tyče nejzkušenějšího hráče Zásady Tondu Rožně, který nekompromisně zavěsil. Ve druhé půli oba týmy pokračovaly v kvalitním výkonu a diváci viděli řadu šancí, ale díky kvalitním gólmanům se již skóre nezměnilo. Domácím zachránil výhru v 63. minutě čarující Kopal, který reflexivně vyrazil střelu z bezprostřední blízkosti. Branky: 23. Čech, 43. Rožeň – 40. vlastní Gottwald. Rozhodčí: Dytrt. ŽK: 5:4. ČK: 1:1. Diváků: 90.