Stráž pod Ralskem - Doubí 1:0 (0:0)

Už to vypadalo na bezgólovou remízu. Běžela totiž poslední minuta zápasu I. A třídy mezi FK Stráž pod Ralskem a Sokolem Doubí.

Domácí rozjeli poslední akci. Vinš pronikl ze strany do vápna a přihrávkou pod sebe našel Mitáče. Ten se obtočil kolem obránce a jeho střelu si dobíhající obránce Kosiewicz srazil do vlastní branky 1:0! Radost strážských příznivců byla pochopitelná, vždyť jejich „miláčkové" vyhráli letos na jaře úplně poprvé.

„Byl to vyrovnaný souboj s řadou šancí na obou stranách. Zvítězili jsme sice šťastně, ale podle mého zaslouženě," nechal se slyšet trenér Stráže Karel Knejzlík. Hosté nastřelili břevno, poté je vychytal výborný gólman Václav Lahůlek. Stráž si také vytvářela příležitosti, ty největší měl Roman Špivák, jenže Jan Jirák v bráně Doubí mu je pokaždé zneškodnil. Až přišla zmiňovaná 90. minuta a „vlastenec" zadáka Stanislava Kosiewicze.

Branka: 90. vlastní (Kosiewicz). Rozhodčí: Dvořák, ŽK: 2:2. Diváků: 130.
Stráž pod Ralskem: Lahůlek - Roll ml. (81. Košťál), Vogt, Roll st., Poláček - Libich (46. Sedláček), Mitáč, Šindelář (46. Hanoušek), Špivák, Vinš - Brož. Trenér: Karel Knejzlík.

FK Cvikov – TJ Desná 3 : 1 (2:0)

Utkání se hrálo na těžkém, podmáčeném, ale regulérním hřišti. První šanci si hosté sice vytvořili už ve 12. minutě, když Kopal pronikl do vápna a předložil balon Sekaninovi, který však z hranice vápna mířil vedle. Za dvě minuty na to se ale radovali domácí. „Kopal minul odražený míč, následoval centr do vápna a Pěnička poprvé skóroval. Doubek sice střelu ztlumil, ale ta přece jenom doputovala za brankovou čáru," vylíčil okamžik vedoucí týmu Desné Petr Kopal.

Ve 22. minutě se Jirák prosadil přes Berušku a šel sám na Doubka. Ten mu ve skórování zabránil. Ve 36. minutě se opět radovali domácí: Přemek Kořínek přihrával na půlce hřiště spoluhráči nepřesně a trefil rozhodčího, od kterého se míč odrazil k domácím. „Nezachytili jsme rychlý protiútok a Vacek nedal Doubkovi šanci. Druhou půli jsme opět nezahájili dobře. Ve 47. poslal Vávra vysoký balon z vlastní půle na naši branku. Přemek Kořínek ho špatně odhadl, na míč nedoskočil a Vacek střelou z boku malého vápna prostřelil Doubka," popsal další gól Petr Kopal.

V 66. přešel Vacek přes Kováře, ale Doubek mu ve skórování zabránil. „Od tohoto okamžiku jsme měli více ze hry, vytvořili jsme si několik slibných příležitostí, ale skórovat se nám nedařilo. Gólu jsme se dočkali až v 86. minutě. O výsledku rozhodl větší důraz domácích v osobních soubojích, někteří hráči Desné nebyli připraveni na těžký terén, což mělo rovněž vliv na výkon Desné.

Branky: 36. a 47. Vacek, 14. Pěnička - 85. Preisler. Rozhodčí: Jirák, ŽK: 2:1. Diváků: 110.

Další výsledky I. A třídy:

Přepeře - Ruprechtice 3:0 (1:0)
Branky: 76. a 76. Ježek, 34. Hrmo. Rozhodčí: Bohata, ŽK: 2:2. Diváků: 100.

Košťálov - Rynoltice 0:5 (0:3)
Branky: 16. Jan Vacek, 20. Kopic, 44. A. Kotek, 63. Trnka, 83. T. Vacek. Rozhodčí: Vydra, ŽK: 7:4, ČK: 55. Sládek 90. Peřina. Diváků: 100.

Velké Hamry B - VTJ Rapid Liberec 7:3 (2:1)
Branky: 17. a 49. Paldus, 43. a 55. Štětkář, 76. a 78. Vodrážka, 63. Mihálik - 35. Böhm, 47. Cverčko, 65. Slatinka. Rozhodčí: Zboroň, ŽK: 3:2. Diváků: 40.

Krásná Studánka - Hejnice a Stráž nad Nisou - Rovensko odloženo

TABULKA

I. A třída Libereckého kraje.Zdroj: Deník